fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kırmızı örumcek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: kırmızı örumcek

Sağol bu güzel işte denemenize ve uygulamanıza ayrıca teşekkür ederim ama ben ilk defa IGR ın akara etkisini öğrenmiş oldum. ama direkt etkisinin olduğunu düşünemiyorum. Çünkü Diflebenzuron yıllardır insektisit olarak kullanılır. Yeni bir şey öğrendim sağolun. Kızdı iseniz özür dilerim ben kimse ile bilgi yarıştırmıyorum zaten. yarıştırmadımda çünkü ziraatta enlem geniş

Comment

mining Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      gercekten elinize kolunuza saglık verdiginiz bilgiler için bende deneme kararı aldım fakat sormadan edemiyecegim simdi B5A yı atmamın bir faydası olurmu. kiraz ve erik agaclarına ne kadar vermeliyim . bu konudada aydınlatırsanız sevinirim. tesekkurler.
      Sayın mining;

Öncelikle ilginize teşekkür ederim...
      Bilindiği gibi bu aylar agaçların meyve zamanıdır.Bu dönemde bitki çok enerji kaybettiğinden en zayıf olduğu zamandır.B5A içerdiği özel formül ile bitkilerin hümoral ve hücresel bağışıklık sistemini güçlendirerek,bitkilerin savunma mekanızmalarını harekete geçmesini sağlar...Sağlıklı bitkiler Savunma makanızmalarını çalıştırarak çeşitli alkoloit ve allelokimyasallar salgılar ve virüs,viroit ya da zaralılara karşı direnç gösterirler...Ancak B5A kesinlikle bir zirai ilaç değildir...Sadece yukarıda anlattığım sistem ile zararlıları bitkiden uzaklaşmasını sağlayacaktır...Bu,yapılan deneyler ve çiftçi uygulamalarında pek çok kez gözlemlenmiştir...
      B5A yı şimdi uygular iseniz,agaçlarınızın hümoral ve hücresel bağışıklık sistemini güçlendirerek,ağaçlarınızın içinde bulunduğu durumla mücadele etmesini sağlayıp;ağaçlarınızın kışa hazırlık döneminin en sağlıklı şekilde geçirmesini sağlayacaktır...Bahar da filizlenme zamanı tekrar B5A uygulandığında agaçlarınız daha sağlıklı sürgünler verecek,ve daha iyi gelişeceklerdir....
      Sayın kardelen hocamın ve sayın ebrar'ın söylediği doğrudur,B5A dayanıklılık verir,akarları öldürmez...Ancak bitkilerden bu zararlıları uzaklaştırdığı gözlemlenmiştir..Eğer ağaçlarınızı sağlıklı hale getiremezseniz,yaptığınız ilaçlamalar geçici çözüm olacaktır..(Sayın kardelen,lütfen bunu ukalalık olarak algılamayın,size olan saygım baki dir.)Bu durumu gözlemleyip ağaçlar net e aktaran Sayın Emine AKTAŞ'ta bir ziraat mühendisidir ve B5A yı deneyip,kullanıp bilimsel olarak gözlemler yapmaktadır...
      Sayın mining benim size tavsiyem, agaçlarınızın bir bölümünü sayın kardelen'in ve sayın ebrar'ın önerdiği şekilde ilaçlayıp,bir bölümüne de B5A uygulayarak kıyaslama yapın...Sonucu da hep birlikte izleyelip buradan görelim...Ne de olsa buradaki amacımız paylaşım ve çözümdür...
      B5A yı ağaçlarınıza uygulama şeklini ağaçlarınızın kaç yaşında olduğunu ve uygulayacağınız miktarı yazarsanız size bildireceğim...Saygılar...

Comment

yazdıklarınızı simdi okuma fırsatı bulabildim oyuzden gec cevap yazıyorum ozur dilerim.
        once beni dikkate alıp cevap verenlere sonsuz tesekkurlerimi iletirim. asıl meslegim maden muhendisligi fakat yaptıgım iş ilaç mumessilliği . yani anlattıklarınızı az cok anladım .
        simdi yerimi tekrar soyluyorum balıkesir havranda ovada( edremit) 135 tane meyva agacım var agaclarım 7 (yedi) aylık 70 adet seftalli, 25 adet kiraz, 25 adet erik ,10 adet deveci armudu mevcut. seftalilerin keyifleri cok guzel fakat diger agaclarda (kiraz ve erikte) k.örumcekten dolayı cok keyifli degillerdi.
        yazılanlardan cıkardıgımı gore su an 15 gun arayla 2 kez kukurt uygulaması yapıp bu esnadada gec kalmadan B5A gubresini atmam gerekiyor diye dusunuyorum.
        buraya kadar tamam sorun su : kukurtu nasıl ve ne kadar, kökunemi, yoksa uzum gibi toz halinde ustunemi (bilmiyorumda) ve B5A yı agac basına ne kadar vermem gerekiyor.
        eger soylediklerimde yani uygulamada yanlıssam lutfen yine uyarın.
        birde otu ilaçla oldurmeyin demişsiniz gerci gec oldu ama bundan sonrası için otu nasıl yoketmemi onerirsiniz...saygılarımla

Comment

Sayın mining;
          Ağaçlarınızın yaşı itibarıyla ağaç başına 5 litre su düşecek şekilde B5A lı su hazırlayın.(diyelim 1 dekar da 25 ağacınız var, 5X25=125 litre suya 250 gr B5a ilave edin)ve her ağaca 5 litre B5A lı suyu kökten uygulayın..Aynı zamanda (eğer imkanınız var ise) İki kat su ile (yani 250 gr B5A yı 250 litre su ile) karıştırarak (pulvarizatör veya sırt pompası ile)yapraktan yıkar gibi uygulayın...
          Uygulamaları yaparken mutlaka gün batımından sonra ya da gün doğumunda yapın,B5A organik sıvı gübreyi kesinlikle hiçbir kimyasal madde ve zirai ilaçla karıştırmayın...Kullandığınız ekipmanlarda kimyasal madde,zirai ilaç kalıntısı var ise iyice temizleyin...Eğer agaçlarınıza daha önce herhangi bir zirai ilaç veya kimyasal gübre vermişseniz,aradan 10 gün geçtikten sonra b5a uygulayın...Uygulama şartlarına göre B5A yı uygular iseniz,15-20 gün sonra farkı gözlemleyebilirsiniz...
          B5A yı Edremit'ten ya da Balıkesir'den bulamazsınız...Adresinizi bildirirseniz ben size kargo ile göndereyim...Saygılar...

Comment

tesekkurler. bu sekilde uygularsam tam 2 kilo gidiyor. bunu 2 sefer yaparsam 4 kilo gider . kilo fiyatı nedir. ogrenebilirmiyim.

Comment

tesekkurler. bu sekilde uygularsam tam 2 kilo gidiyor. bunu 2 sefer yaparsam 4 kilo gider . kilo fiyatı nedir. ogrenebilirmiyim.
              Sayın mining;
              Yanlış anlaşıldım sanırım...
              Uygulama şu şekilde: 5 bin m2 alana 1 litre B5A uygulanıyor...Sizin 1000 m2 alanda 30 ağacınız var kabul edelim, 5000 m2 de 150 ağaç eder.ağaç başına 5 litre su uygularsak,5x150=750 litre suya l lire B5A ilave edip; her ağaca 5 litre gelecek şekilde uygulanacak...Yapraktan uygulamada ise; 1500 litre suya 1 litre B5A ilave edip yıkar gibi uygulama yapacağız...Tahminin sizin 120 agaçınız 5000 m2 alandadır.. Bu durumda 2 litre B5A ya ihtiyacınız olacak..B5A nın litre fiatı 55 YTL,ancak Bahçesel üyelerine %10 indirimli 50 YTL dir...Saygılar...

Comment

hüseyin ovak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Sayın mining;
                Yanlış anlaşıldım sanırım...
                Uygulama şu şekilde: 5 bin m2 alana 1 litre B5A uygulanıyor...Sizin 1000 m2 alanda 30 ağacınız var kabul edelim, 5000 m2 de 150 ağaç eder.ağaç başına 5 litre su uygularsak,5x150=750 litre suya l lire B5A ilave edip; her ağaca 5 litre gelecek şekilde uygulanacak...Yapraktan uygulamada ise; 1500 litre suya 1 litre B5A ilave edip yıkar gibi uygulama yapacağız...Tahminin sizin 120 agaçınız 5000 m2 alandadır.. Bu durumda 2 litre B5A ya ihtiyacınız olacak..B5A nın litre fiatı 55 YTL,ancak Bahçesel üyelerine %10 indirimli 50 YTL dir...Saygılar...
                agaclar 4*4 seklinde ekili toplam alan 2000m2 120 agac mevcut yaptıgım hesap dogru ozaman bende 2 lt. hesapladım ama bunu 15 gun arayla 2 sefer yapacak olursak 4 lt yapar demistim.hesabım dogru yani. 4*50= 200ytl. yani. yoksa 1 sefer vermem yeterlimi sizce...

Comment

agaclar 4*4 seklinde ekili toplam alan 2000m2 120 agac mevcut yaptıgım hesap dogru ozaman bende 2 lt. hesapladım ama bunu 15 gun arayla 2 sefer yapacak olursak 4 lt yapar demistim.hesabım dogru yani. 4*50= 200ytl. yani. yoksa 1 sefer vermem yeterlimi sizce...
                  Sayın mining;
                  B5A organik sıvı gübrenin 1 litresi ile 5000 m2 alanı gübreleyebilirsiniz...Sizin alanınız 2000 m2 ve yarım litre B5A yı 120X5=600 lt suya ilave edip,kökten uygulayacaksınız, diğer yarım litre B5A yı da 1200 litre suya ilave edip yapraktan uygulayacaksınız...Bu mevsimde bu uygulama yeterlidir...Bahar ayında yani filizlenme döneminde Aynı şekilde bir uygulama daha yapılıp; çiçeklenme döneminde sadece kökte bir uygulama yapılacak..Yani 2000 m2 alandaki ağaçlarınız için yıllık toplam uygulama maliyetiniz 2.5 litre B5A = 125 YTL dir...Üstelik başka hiçbir gübre de kullanmayacaksınız...Saygılar...

Comment

Sayın mining;
                    Kükürt, % 80 WP 400 gr formundaki kükürdü pulvarizatör yardımı ile uygulayabilirsiniz. İki hafta içerisinde, kırmızı örümcek populasyonunuda azalma görmez iseniz, ikinci derecede tavsiye edilen ilaçlardan uygulayın.

Yabancı ot mücadelesi için de, bahçenin ilkbaharda elle veya çapa makineleri ile kazılması gerekir. Yabancı otlardan bazıları zararlı böceklere konakçılık yaptıkları gibi, bazıları da faydalı böceklere konakçılık yaparlar. Elimizden geldiğini yaptıktan sonra, tarlada kalanlar da bizi o kadar korkutmasın. Zaten populasyonu azalınca, zarar oranı da minumuma indirgenmiş olur. Bahçenin mutamadiyen çapalanması bitki ve toprak sağlığı için gereklidir. Yabancı otlarla mücadele, toprak havalanması, mikroorganizma faaliyetlerinin artması gibi pozitif etkileri beraberinde getirir.

Comment

sağolun 2000 m2 arazi için ilaç atmaya değmezdi abrar hanım teşekkürler. mining sevgili arkadaşım 2000 m2 bahçe için 125 ytl harcamak sizce ne kadar mantıklı ise ona göre hareket edelim

Comment

soylediginiz herseyde yerden goğe kadar haklısınız . fakat baska is ile ugrasmam dolayısıyla son 3 ayda iki defa surdurmeme ragmen (her surdurme 100 ytl .) otla bas edemedim. vaktim olmadıgı için her an ugrayamam. damlama sulamaya gecince nispeten azalacagını dusunuyorum. fakat tohuma kaçmadan 15 gun once ilac attım su an otlar öldü. iyi bir yontemmiydi hayır degil ama cok isten anlamayn biri olarak 20 gunde bir capalamaya ne para nede ellerim dayanır.

Comment

Sayın mining, Üç ayda iki defa, bahçenizi sürdürdüğünüzü söylüyorsunuz. Bana kalırsa, sürüm derinliği ve zamanında yanlışlıklar var. Çünkü, iki defa sürülen bahçede kalan yabancı ot, zarar niteliği düşük orandadır. Damlama sulama ile birlikte bu kadar sürüm aralığının yeterli olduğunu düşünüyorum.

Comment

damlama sulamaya suruldukten sonra gecildi. ve 15 gun once bir gece yagan yagmurdan sonra otlar cogaldı fakat simdi ot kalmadı ( ilaçtan sonra ). ama kimyasala son.. otlanmaya cozum bulucaz artık. saygılarımla...

Comment

Gereksiz kimyasallara milli savaş harekatı...Hayırlı olsun

Comment

Working...
                              X