fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kiraz yaprakları neden sararır

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: kiraz yaprakları neden sararır

baranbayram Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu karışım sizin kirazları patlatır mı bilmem aldığı satın aldığınız bayinin cirosunu patlatacağı kesin.

Siz ne yapıyorsunuz ya?
    Hiç mi işin ekonomik yönünü düşünmüyorsunuz?
    Keyif için yapıyorsanız ve maddi kaygınız yoksa buyrun deneyin, ama yok ben çiftçiyim üreticiyim diyorsanız bu şekilde bir karışımın adını bile anmayın.

Ki zaten teknik olarak da hatadır bu karışım emin olun.

Sn baranbayram Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Üreticisiyim Şu Anda Benim Üzümlerimin Bu Karışıma Yada Bunun Gibi Karışıma İhtiyacı Var Sizce Bu Karışımda Hata Nedir ?

Yıllardır Aynı İzlediğim Uygulama Ve Kalitem Buyrun

Comment

Kullandığınız gübrelerin içerikleri ve fiyatları hakkında şüphelerim var ve yanıldığımı da zannetmiyorum.
      Gereksiz harcama da bulunuyorsunuz.
      Karışımınızı içeriklerini değerlendirerek gözden geçirin.

Amabalajların üzerinde muhakkak yazıyordur %x n, %x p , %x zn, mg,fe,cu vs vs vs.
      Bunları bir toplayın bakalım 1600 lt ye ne kadar ne veriyorsunuz ve sonra bu hammedeleri başka gübrelerle tmein yoluna gidin.

Ne demek istediğimi o zaman anlayacaksınız...

Saygılar.

Comment

sayın baran bey ii guzel hosta bugune kadar yazdıgınız seylerde cozum oneriniz hiç yok . bir adet cozum onerisini sunarsanız onu tartısırız. bana diyinki senin agaclarında su eksik yada su nedenden beyazlıklar olustu cozumleri sunlar ? bende tamam onu uygulayayım diyim. horoz kardesimizin uyguladıgı basaralı oldugu yontem oymus ve onu iletmiş? sizde cozum onerisi sunun onu konusalım . teşekkurler.

Comment

SS Yi (Resmi) Yakından İnceleyen Arakdaşlarımız Kullandığım Bitki Beslemelerin Hakkını Vermiş mi Vermemiş mi Resimdeki Üzümden Rahatça Anlayabilirler Resimdeki Üzüm Sultaniye Çekirdeksiz Başka Bir Cins İle Lütfen Karıştırmayınız..
          Bunu Çekirdekli Razaki (kadın parmağı) Cinsi İle Karıştıran Dostlarımız Oluyor Günlük Yaşamımda Sık Sık Karşılaştığım Bir Olay Genelde

Comment

Biri meyve biri ağaç?

Comment

horozkent20 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Abi Bende Buldum Kendi Çözümümü ALLAH,ın İzni İle Yarın Dopingliyorum 1600 Lt Suya Sıralama Şöyle
              1- CROP SET (bikti aktivatörleri)
              2- ISR 2000
              3- TRICHO-ACTIV
              (DEMİR-MANGAN-MOLİBDEN-ÇİNKO-İÇERİKLİ MİKRO BİTKİ BESİN MADDELERİ KARŞIMI)
              Özellikleri :
              Bitki özlerinden (Ascophyllum nodosum ), formüle edilmiş,özel proteinler ,organik amino asitler, doğal auxine, cytokynin,vitaminler,organik asitler,bitkisel şelatlı karbonhidratlar ve diğer etkili biyolojik içeriklerle,aynı zamanda faydalı mikroorganizma mayaları ile zenginleştirilmiş, ileri teknoloji ürün.
              Bitkinin protein sentezini, hücre bölünmesini, doku ve kök gelişimini teşvik eder.
              • İri sebze ve meyve elde edilmesini sağlar.
              • Bitkideki stres kaynaklı ( ısı, tuzluluk, hydric v.s ) en kötü koşullarda dahi yaşamasını kolaylaştırır.
              • Bitkinin verimliliğini artırır.
              • Sel, tuzluluk, sert/yumuşak toprak yapısı, pH v.s gibi olağanüstü olumsuz koşullarda bile geleneksel gübrelerin etkinliğini artırır.
              • Toprak altındaki bazı patojenlere karşı bitkinin kök sistemini korur ve gelişimini düzenler.
              4- CMI GOLDEN KEY MİX
              5- NUTRI-PLANT 9-15-30
              6- GA

Bu Karışım Benim Üzüm Tanelerini Patlatırmı Acaba

Ben Bu Karışımı Kiraz da Uygulayın Demiyorum Alpay Beye Benimkisi Sadece İz Element İle Deneyin Bakalım Belki İz Element Eksikliğinden Olabilir Diye Fikrimi Sundum Ve Dün de CMI GOLDEN KEY MiX ;ten Gönderdim Kendisine Ben Ziraatçimiyim Değilim İlaç mı Satıyorum Hayır Kendi Kullandığım Ürünlerden Birisini Denemesi İçin Gönderdim Sadece Burası Bilgi Paylaşımı Ve Dostluk Mekanı İse Bende Paylaştım Bu Kadar Eğer Gönderdiğim Gübrenin Faydası Olursa 500 Gr GMI GOLDEN KEY MİX Demek Bİr Kasa Kiraz Olarak Geri Döner Dimi Alpay Bey .)

Comment

horozum kızma herkez fikrini soylesin herkez bir recete versin burda tartısalım senin recetende bumus demekki. sonra herkeze soyleme herkez 400-500 gr. ilaç yollar kirazdan ister sonra. bak armut agaclarındaki yanıklıktan kimse bahsetmiyor . kaç gundur yazıyoruz oraya baslık attık kocaman ama bakan yok valla.

Comment

QUADRiS
                  Golden Key Mix
                  20-20-20

Comment

Crop-Set uygulaması sayesinde mikrobiyal aktivitede ve gübre performansında artış, toprağın yapısında, vitamin ve mikrobesin emiliminde gelişme sağlanmaktadır. Patates, domates, pamuk, üzüm, turunçgiller, sebzeler ve birçok ürün gruplarında başarı sağlamaktadır.

ISR 2000,
                    Bitkisel üretimde kullanım amacıyla IMPROCROP firması tarafından geliştirilen ve tarıma sunulan biyolojik, organik ve doğal ekstraktlar formulasyonundan oluşan yeni bir üründür. Etkili maddesi Lactobacillus acidophilus, maya ekstraktı, bitki ekstraktı ve benzoik asit içermektedir. Bitkinin kendisinde varolan ancak normal koşullarda her zaman ortaya çıkmayan doğal savunma mekanizmasını harekete geçiren biyolojik olarak elde edilen doğal bir bileşiktir. ISR 2000 uygulandığında hastalıkları iki şekilde kontrol eder (Anonymous, 2001).

a) İnce bir tabaka yapraklar üzerini kaplayarak birikir. Bu film tabakası hastalık oluşturan patojenlerin bitki dokularına tutunmasını engeller böylece, bitkiye infeksiyon oluşumu ve dolayısıyla hastalık belirtisi gelişimi azalır.

b) Daha önemlisi ise, etki mekanizmasının ismini aldığı preparat (ISR 2000) bitkiye alındıktan sonra Uyarılmış Sistemik Dayanıklılık (Induced Systemic Resistance) (ISR) gelişimi yoluyla hastalığın kontrolüne yardımcı olmasıdır. ISR 2000 bitki yüzeyine atılır atılmaz, bitki yüzeyindeki reseptörler bir patojen varlığındaki gibi bir sinyal gönderir ve istilacı organizmanın etkilerini en aza indirmek için ve ileriki saldırılara karşı koymak için savunma sistemini aktif hale getirir. Bitki, kimyasal bazen de fiziksel savunma sistemlerini ISR 2000 elisitörüne karşı oluşturmaya başlar. Bitki, ISR elisitörünü patojenlerin bitkiyi kullanmasından korunmanın bir yolu olarak bitkide varolan bu savunma sistemlerini geliştiren sanki bir bitki patojeni gibi tanır. Beklenen uyarının oluşması sonucu bitki daha sonra muhtemel bir saldırıya karşı en üst düzeyde alarmda kalır ve böylece patojenik istilaya karşı kendini en iyi biçimde savunabilir.

Diğerleri makro ve mikro besin elementleri ve 6. sırada bahsedilen GA, çekirdeksiz üzüm çeşidinde kullanılan büyüme hormonu. Bu hormon kullanılırken özellikle kullanma talimatına dikkat edilmeli.

Comment

Sn ebrar Çok Teşekkürler İlginiz İçin Bu Gün Kalsiyum Magnezyum Uygulaması Yaptım Salı Gününe Kadar Bekleyip Crop Set Isr 2000 Diğer Karşımlarla Birlikte Uygulama Yapacağım

Comment

mining Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        sayın baran bey ii guzel hosta bugune kadar yazdıgınız seylerde cozum oneriniz hiç yok . bir adet cozum onerisini sunarsanız onu tartısırız. bana diyinki senin agaclarında su eksik yada su nedenden beyazlıklar olustu cozumleri sunlar ? bende tamam onu uygulayayım diyim. horoz kardesimizin uyguladıgı basaralı oldugu yontem oymus ve onu iletmiş? sizde cozum onerisi sunun onu konusalım . teşekkurler.
                        Siz üreticilerin kendi istişareleri ile verdiği kararlar biz ziraat mühendislerinin tavsiyelerinden önde geliyorsa bizim tavsiye ya da çözüm önerisinde bulunmamıza ne hacet?

Bunun yanında bir bitkiye atıyorum zn içeren herhangi iki yasprak gübresi karıştırılır neden atılır anlayamıyorum???

Sayın Horozkente ben demedim ki bu gübreler verilince bitki şahane olmaz ve ya fayda görülmez.
                        Ben kendisine olayın ekonomik kayıp olduğunu söyledim sadece ama kendisi baya bilinçli bir üretici ki hala yaptığının çok mataf olduğundan bahsediyor.

Yolunuz açık olsun sayın üreticiler.

Sizin işin en iyisini bilirsiniz.

İşbu zihniyetler bayiilerimizi zengin ederken sizi süründürür.

Comment

Sn baranbayram Sizin Gibi Bir Ziraat Mühendisi Olan Zatımuhterem Bir Arkadaşa Sordum O Zamanlarda Hormon Zamanıydı Üzümlerde Dedim ki; Ben Hormon Yapıcam Üzümlere Hormon İçin Önerdiğiniz Bir Reçete Var mı ? Özellikle Tane Sivrelmek Amacım Dedim Oda Dediki Topas TOPAS Ne Yahu Ne işe Yarar İçeriği Nedir 100 Litre Suya Kaç Gram Girer Ne Amaçlı Kullanır Bunu Bana Öneren Arkadaş Çukur Ova Üniversitesi 4 Yıllık Ziraat Fakültesini Bitirmiş Bir Zatımuhterem Külleme İlacının Tane İrelttiğini İlk Defa Bir Ziraat Mühendisinden Duydum Tarımda Çığır Açılıyor . Bu Arada Sultaniye Üzüm Çeşit Kaç Çeşittir Bilginisi Olan Var mı ?
                          1 Sultaniye
                          2 Sultani
                          Sultaniye Çekirdeksiz Sivri Tane Yapar Siz Hormon Uygulasanızda Uygulamasanızda Salkım Kendiliğinden Uzatır Kendiliğinden Taneyi Sivri Yapar
                          Sultani Çekirdeksiz Top Tane Yapar En kaliteli Besleme Ürünlerini Atsam Bile Tane Sivreltmekte Ve Tane İrileştirmede Zorluk Çekiyorum Toprağın Yapısını Soracak Olursanız Kum ve Fıs Fıs Toprak Cinsi
                          6000 Bin Adet Üzüm Asmam Var Yüksek Sistem Ve 4 Telli 1971 Yılında Dikildi Benim Bulunduğum Bölgede 10 Bin Dönüm Sadece Üzüm Var Demem O ki Eğer Burada Kalite Yaptırmassan Sen Üzüm Tanelerine Acımassan O Üzüm Taneleri Sana Acır Sanırım Bir Nebze Olsun Anlatabilmişimdir. Şimdi Ne İçin Bu Kadar Bitki Beslemeye Önem Verdiğimi Ve Taneleri İrelticem Ne Zorluk Çektiğimi Anlayan Anlamıştır.
                          Bir Diğeri Üzümler Çiçekten Çıktıktan Sonra Boncuklaşma Meydana Geldi Ne Yapacağımı Şaşırdım Boncuklu Üzüm Adam Akıllı Ne Kurutmaya Gelir Nede O Boncuklu Olan Bağa Üzüm Tüccarı Girer Boncuğun Olduğu Dönemlerde Bu Foruma Ben Bir Konu Açmıştım Bu Konuda Bilgisi Olanlar Lütfen Yardım İsimli Başlığı Altında Sağolsun Sadece Bir Kaç Abimizden Arkadaşımızdan Öneri Geldi Oda Kayda Değer Bir Şey Değil Sn Selsarac ın Bu Yılı Unutun Demesiydi Şimdi Bana Okenomiden Maddiyatından Bahseden Dostlar O Zaman Boncuğa Çare Ararken Neden Bir Fikir Vermedi Yada Veremedi Şimdi Bana Maddiyatından Bahsedenler Sağolsun Kardelen (Sadettin) Abinin Bilgisi İle Sorunun Altından Kalkmayı Bildik Ve Bu Yılı Kurtardık Şu Anda İse Boncuk Yapan Bağ Fazla İri Tane Yapmazzz İşte O İrelmeyen Tanelerle Savaş Veriyoruz Onları İreltme Çabasındayız Bende Biliyorum Ekonomik Olan Ürünleri Kullanmayı Derdime Çare Olmayacaksa Beni Kurtarmayacaksa Neden Boşa Masraf Edeyim. Söylermisiniz Bana Ben Bu 6000 Asma İle Dün Yada Evelsi Gün Başlamadım Çiftçiliğe 20 Senedir 6000 Üzüm Asmasının İçindeyim Kendi Malımın Hangi ilacı Ne Zaman İstediğini Hangi Beslemeyi Ne Zaman İstediğine de Ben Çok İyi Bilirim SİZİN BİLGİNİZ VAR AMA BENİMDE KENDİ BAĞIMDA 20 SENEYE DAYALI TECRÜBEM VAR Boncuk Zamanında Ne İçin Bana Bir Kişi Bilgi Vermedi
                          Sulu Kükürt + Zehir + 100 Litreye Yarım Dozda Hormon
                          Bir Diğer Uygulama
                          Çinko+ Hormon+ Zehir
                          Bir Diğer Uygulama
                          Kalsiyum+Hormon ( Bunuda Sadece 1 Sıra da Deneyerek Tecrübe Edindim Bu Yıl )
                          Ben Çok mu Bilgiliyim DEĞİLİM Sadece Geçmiş Yıllara Dayanan Tecrübeden Dolayı Deneye Deneye Bu İşin Kendimce Artılarınıda Gördüm Eksilerinide Gördüm
                          Bu Tecrübeler Bana Hormonda Tane Sivreltmek ve Şişirmek Amacıyla Külleme İlacı Olan TOPAS ı Öneren Saygı Değer Ziraat Mühendisine Kapak Olsun Ve Yırtıp Atsın Sertifikasını
                          Bu Yazdığımdan Dolayı Rahatsız Olan Arkadaşlardan Özür Dilerim. Bu Konu Üzerinde de Daha Fazla Yazmak İstemiyorum Ziraatçi Arkadaşlar Biz Üreticileri Düşünerek Haraket Ediyorsanız Lütfen Biliçli Ve Faydalı Bilgiler Verin Bize

Comment

baranbayram Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Siz üreticilerin kendi istişareleri ile verdiği kararlar biz ziraat mühendislerinin tavsiyelerinden önde geliyorsa bizim tavsiye ya da çözüm önerisinde bulunmamıza ne hacet?

Bunun yanında bir bitkiye atıyorum zn içeren herhangi iki yasprak gübresi karıştırılır neden atılır anlayamıyorum???

Sayın Horozkente ben demedim ki bu gübreler verilince bitki şahane olmaz ve ya fayda görülmez.
                            Ben kendisine olayın ekonomik kayıp olduğunu söyledim sadece ama kendisi baya bilinçli bir üretici ki hala yaptığının çok mataf olduğundan bahsediyor.

Yolunuz açık olsun sayın üreticiler.

Sizin işin en iyisini bilirsiniz.

İşbu zihniyetler bayiilerimizi zengin ederken sizi süründürür.

sayın baranbayram Boncuklaşmadan Dolayı Üzüm Taneleri Fazla İrelmedi Diğer Bağların Ortalama Tane İriliği Şu An 12.. 13 Milimi Buldu Benimkiler İse Şu An 7 Milimde Kaldı Ne Yapsam Ne Etsem Geliştiremiyorum TOPRAK tan verdiklerim İrelsin Diye
                            1 Üre gübresi
                            2 Amonyum Sülfat Şeker Gübresi
                            3 33 Lük Nitrat Gübresi
                            Topraktan Bunları Uygulamama Rağmen Fayda Vermiyor
                            Yapraktan Uygulma İse Sırada Bir Tek Sitofex Kaldı Ne Dersiniz ? Öcelikle Belirteyim Burası Erkenci Bir Bölge Temmuz Ayının 15 İnde Üzüm Kesilmeye Başlıyor
                            Sizin Bu Konuda Bir Görüşünüz Var mı Bu Konuda Bana Önere Bileceğiniz Bir Reçete ? Ve ilk Defa Böyle Bir Sorun İle Karşılaşıyorum .

Comment

Yazdıklarınız ve uygululamalarınız bana çok garip geliyor.

Herhangi bir tavsiyede bulunmak istemiyorum.

yalnız topas ın aktivatör özelliği var bunu bilin.

Comment

Konuyu başından itibaren incelediğimizde, sorunun kiraz ağaclarının yaprak uçlarında beyazlasma ve yapraklarında küçülmeler olduğundan bahsediliyor. Bunun iki sebebi olabilir birincisi Zn eksikliği, ikincisi de toprak yapısı itibarı ile besin elementlerinin yeterince kökler tarafından alınamayışı. Bu durumda toprak tahlili yaptırarak eksik olan besin elementinin toprağa verilmesini öneririm. Besin elementi eksikliği görünmüyorsa, laonardit gibi toprak yapısını gevşetici özellikte bulunan maddelerin toprağa ilave edilmesi gerekmektedir.

Comment

Working...
                                X