ayrıca fernor un verimi hakkında bilgi verirmisiniz
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Ceviz Fidanı Yetiştiriciliği Tohum Anaç Seçimi ceviz Tohumlarının ekimi
Collapse
X
-
Evvelen herkese S.A.diyerek başlıyalım.Öncelikle Sn CET rumuzlu şahsın sorusuna cevap vermeye çalışalım.Tohumdan ceviz yetiştirmeye ait bu sitede benim epeyce cevaplarım mevcut.Ancak;erinmeyerek tekrar cevap vereceğim.Cevizi tarlaya çekirdekten dikerseniz yerinde kalacak.şayet oradan alıp,başka yere dikerseniz ki;bu 1 mt yakınındaki yer bile olsa kazık kökü kesileceğinden,yada zarar göreceğinden gerileyecek ve bir-kaç yıl büyemesi duracaktır.Bu nedenle tohumdan tarlada cevizlik kurulacaksa 1 yıl önceden iş makinasıyla 2X2,5mt çukur açılacak daha sonra tohumlar doldurulan çukurlara sonbaharın elle dikilecek ve ertesi yıl 1 yaşındaki fidanlar aşılanacaktır.Fernor soğuğa dayanıklı bir Fransız çeşidi olup verimi gayet iyidir.Lakin verimi sadece çeşide bağlamak yanlışdır.verimi etkileyen pek çok unsur vardır.Diğer yandan,verimli olupda eksi yönlerei olan pek çok yerli çeşit vardır.Gelelim Sn Murat Altındal rumuzlu üyenin sorusuna:Teknik olarak Kiraz ağaçlarına erik yada Armut aşılanması uygun değildir.Kiraz üzerine erik olabilir lakin,bu çöğürün ne olduğuna bağlıdır.Fakat;Kiraz üzerinde armut kesinlikle olmaz.Zira;biri tek çekirdekli,öteki çok çekirdeklidir.İşin Dini yönüne gelince:Bu konuda İslam alimlerinin pek çok görüşü vardır.İnsanlığın ve canlıların hayrına nesillerini yok etmemek kaydıyla cinsi,cinsine aşılamak yani tek çekirdeklileri,tek çekirdekliye-çok çekirdeklileri,çok çekirdekliye aşılamak uygun olacağı beyan olmaktadır.Bunu ben bizatihi pek çok din alimine sordum ve bu şekilde cevap aldım.Bir türün,başka bir türe aşılanması ya tutmamakda,yada tutan aşı zamanla kuramaktadır.Sağlıcakla kalınız.
Comment
-
tabiatçı arkadaş öncelikle senden allah razı olsun.sende olmasan vay halimize. bendeki kirazlar 4 yaşında yani 2 3 parmak kalınlığında.bunlara erik olur diyorsunuz. hangi aşıyı tavsiye edersiniz.ben daha önce aşı yapmadım. ama internetten izlediğim kadarıyla yarma aşıyı yaparım gibi.angelina ve papaz eriklerini yapmayı düşünüyorum.
Comment

Comment