Duyuru

Collapse
No announcement yet.

CHANDLER VE PEDRO FİDAN ÜRETİMİ

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• CHANDLER VE PEDRO FİDAN ÜRETİMİ

Merhaba Sayın Bahçesel Üyeleri
    Kamuda çalışan Mühendisim.
    Balıkesir Manyas' ta 9 dönüm kapama bahçede 3 yaşında Chandler ve Pedro cevizlerim var. 2011 mart ayında şekil budamalarını yaptım. Budama sonucu çıkarılan dallardan 2000 adet çöğürlere aşılayarak tüplü fidan ürettim. Ürettiğim fidanları 10 TL den satıyorum. Sertifika istiyorsanız fiyat 13 TL dir. 2012 Mart ayında uygun fiyattan aşı kalemliği de satabilirim. Ekteki resimlerden fidanlarımın 2011-Mayıs ayındaki halini görebilirsiniz. Manyas' a gelebilen olursa fidanlığı gezdirebilirim. Saygılarımla.
    telefonum: 0533-7168646
  • Fidanligi sponsor reklami

Cevap: CHANDLER VE PEDRO FİDAN ÜRETİMİ

Diyalogumuz devam etsin.Özellikle CHANDLER çeşidini çok arayıp da bulamayan arkadaşlarımız var.

Comment

hocam sen ürette, aşı olarak bende alırım. bende ağaçlarımı chandlere çevireceğim. yeni fidan dikmeye pek yerim yok ama, eski ağaçları aşıyla chandlere ve pedroya çevireceğim.

Comment

Bahcesindeki ceviz çeşitlerini değiştirmek isteyenler için Nisan ayında aşı yapmak üzere özellikle chandler ve pedro çeşitleri için yardımcı olabilirim.

Comment

evet hocam ben aşıyla tüm ağaçları chandler ve pedroya çevireceğim, aşı zamanı burdan bilgi alışverişinde bulunuruz.

Comment

CHANDLER CEVİZİN TOZLAYICISI PEDRO OLURMU? BİRDE PEDRO CHANDLER CEVİZLERİ BUDAMASI HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ.ÖZELLİKLE GÖZ BUDAMASI NASIL YAPILIYOR? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜERLER.

Comment

Chandler ile bahce kurarker Fernette veya Franquette çeşitleri dölleyici olarak seçilir ancak pedroda nisbeten dölleyici vazife görüyor ama dölleyici ana çeşit denilemez.

Cevizde daha ziyade aralama ayıklama ve şekil verme budaması yapmak gerekir. ancak Pedro çeşidi özellikle ağır budamayı seviyor ve istiyor.

Comment

yaşar hoca chandler için fernette ve fraquette diyor
                bilginiz olsun.

Chandler ve Fernor çeşitlerinde yanlış tozlayıcı çeşitler kullanıldığı için verimsizlik sorunları yaşanmaktadır.
                Çok verimli olan bu çeşitlerden de verim alamayan yetiştiriciler çaözüm aramaktadırlar

Doğru çözüm:
                Her iki çeşit için Fernette ve Searche Franquette çeşitleri ve Meylannaise ile yerel tiplerimizden Balkal tipini kullanmalıdırlar

Comment

Evet yazarken yanlış yazmışım frenquette ve fernette çeşitleri ağırlıklı olarak dölleyici çeşit tercihi olmalıdır. Benim bilgimin kaynağıda Yaşar hoca olduğundan teyit etmek istedim.

Comment

Sayın dere1974, manyas merkezmi köylerindenmi?
                    http://vadidekicennet.blogspot.com/

Comment

Manyas'a 15 km. Süleymanlı Köyü

Comment

BİR İKİ HAFTADIR CHANDLER KALEM TEMİN EDEBİLECEĞİM FİDANCILARLA İRTABATA GEÇİYORUM BİR TÜRLÜ OLUMLU CEVAP ALAMIYORUM NEDENDİR ANLAMIYORUM SANKİ BEDAVAYA ALACAĞIZ KALEMLERİ.

Comment

SAYIN ÇAVUŞHASAN
                          İLK SAYFADA TELEFON NUMARAM VAR. ARARSANIZ AŞI KALEMİ TEMİN EDEBİLİRİM.

Comment

her cins aşılı ceviz ve badem fidanı üretimi ve satışı yapılmaktadır.iletişim:0538 933 62 12

Comment

Hocam saygılar PEDRO ülkemizin nerelerinde yetişiyor, 1400 rakımda yetişir mi bilgi verebilirmsiniz.
                              saygılarımla

Comment

Working...
                              X