fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Chandler ve Pedro Aşı Kalemi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Chandler ve Pedro Aşı Kalemi

sayın dere1974 balıkesir ivrindi ilçesi gökçeyazı beldesinde 5dönüm arazime ceviz ekmeyi düşünüyorum tecrübelerinize dayanarak hangi çeşit ceviz ve kaç metre aralıklarla dikmeliyim. bahçenizdeki cevizlerin verim durumu nedir son zamanlarda fernor cinsi cevizden bahsediyorlar dik büyüyen ve karasal iklime uygun olduğunu söylüyorlar ama verimi hakkında çok da bilgi edinemedim tecrübelerinizle yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler

Comment

hiç bir ziraat mühendisi aşı yapmaz niye,tutmama riski vardır çünkü,aşı için mühendis olmaya gerek yok el becerisi olan usta yeterlidir.selamlar

Comment

Sayın cet
        Chandler pedro veya fernor dikmenizi tavsiye ederim. Dikim mesafelerinizi 6X8 yapmanızın iyi olacağı kanaatindeyim. Saygılarımla.

Comment

Arkadaşlar..Pedro cinsi cevizi hiç kimseye tavsiye etmem.Zira;pek çok üreticiden şikayet geldi.Eğer;şikayet gelmeseydi,bugün ABD bile bu ırktan üretim amacıyla vaz geçmiştir.Bu nedenle araştıralarak bölgenize uygun çeşidi dikmenizde yarar görmekteyim.Kolay gelsin,başarılar dileğimle...

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Arkadaşlar..Pedro cinsi cevizi hiç kimseye tavsiye etmem.Zira;pek çok üreticiden şikayet geldi.Eğer;şikayet gelmeseydi,bugün ABD bile bu ırktan üretim amacıyla vaz geçmiştir.Bu nedenle araştıralarak bölgenize uygun çeşidi dikmenizde yarar görmekteyim.Kolay gelsin,başarılar dileğimle...
            Tabiatçı arkadaşım,
            alıntıdaki yazınızı biraz daha açarmısınız. Şikayetler hangi konulardadır "verim düşüklüğü,hastalık ,bakım,ve üretim zorluğu ,kalite, bölgemize uyumu vs gibi." ayrıca duyumlarınızın kaynağını yazarsanız daha çok bilgilenmiş olur isabetli karar almış oluruz zira mayıs ayında dikeceğim ceviz fidanların içinde pedro cinside var.
            selamlar,

Comment

SnYKayaedro cinsi ceviz'in şikayet konusu şu:Ceviz meyveleri hasat edildikten sonra;cevizin içinde belli bir müddet sonra kararmalar olmakta.Buda iç cevizin kalitesini düşürmekte,diğer yandan gelişimi zayıf olduğundan ağır budama gerektirmekte.Hasatdan sonra hemen satabilirseniz ne ala,lakin;gelecek yıl aynı problemle karşılaşma riskiniz mutlaka var.Kaynağa gelince:Bursa ve İnegöl ve Düzce'de bulunan Meyve ve Fidancılar.Bunun yanında benim kendi gözlemlerim ve tecrübelerim.Karar sizin.

Comment

sn.Tabiatçı,
                teşekkür ederim, aydınlatıcı bir çevap oldu.
                sağlıcaklı kalın

Comment

Ceviz de her tür ismine has pedro,chadler korgun4 kaman5 birecik,şebin cinsi aşı kalemleri mevcet tanesi:1000 krş.
                  metin akkuş
                  05333486450
                  Last edited by akkus1818; 10.11.12, 23:23.

Comment

çeşit degiştirme

ÇAVUŞHASAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    ÇEŞİT DEĞİŞTİRME AŞISI YAPMAK İÇİN NE ZAMAN KESECEĞİZ VE NASIL KESECEĞİZ AĞAÇLARI...
                    ÇAVUŞHASAN kardeşim çeşit degiştirme bulundugun bölgeye göre degişir.nerelisin önce onu bilmemiz gerekiyor.

Comment

akkus1818 Nickli Üyeden Alıntı
                      Ceviz bahçesi kurmak isteyenler,
                      fidan seçimine yardım isteyenler,
                      aşı çeşitlerinin neler ve nasıl yapılacağı hakkında bilgi isteyenler,
                      damla sulama sistemleri hakkında bilgi isteyenler,
                      ceviz bahçesine uygun çapa makineleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler,
                      Bu başlık altında buluşalım.
                      Ceviz de her tür ismine has pedro,chadler,korgun4,kaman5, birecik,şebin cinsi aşı kalemleri mevcet tanesi:500 krş.
                      Metin AKKUŞ
                      05333486450
                      Mail: [email protected]
                      sayın akkuş size email ile chandler aşı kalemi talebimi ilettim.
                      eğer hala elinizde aşı kalemi varsa bana gönderebilir misiniz?
                      görüşmek üzere.

Comment

sayın akkuş1818 merhaba
                        chandler aşı kalemleri için hotmailinize de mesaj atmıştım. bana yaklaşık 100 adet chandler aşı kalemi lazım.
                        elinizde varsa sizden bir cevap bekliyorum...
                        saygılar...

Comment

Ankara Polatlı'da dikili 8 yaşındaki Maraş 18 cinsi 250 adet ceviz ağacını sık sık soğuk vurduğu için Mart ayında fernor çeşidi ile aşılamak istiyorum. Ortalama 15 mm çapında gelişmiş aşı kalemi temin edebilecek kişiyle bedeli mukabili şimdiden bağlantı yapmak istiyorum.

Comment

evet elimde aşı kalemi var.cüzi bir fiyatla gönderebilirim.mart ayında olusa daha iyi olur.şimdi alacağınız kalemler işinize yaramaz.
                            saygılar

Comment

sayın yaşar aydın
                              mart ayında isterseniz şimdiden size dilediğiniz kadar kalem ayırabilirim.cinsi için ilanlar bölümünde resime bakabilirsiniz.benim bahçenin ceviz ve salkım ceviz olmasına karşın aynı zamanda iride.dilerseniz aşılarınızıda yapabilirim.

Comment

Sayın Metin Akkuş,
                                Cevabınız geciktiği için Sayın Goksal Taka'nın yardımıyla sizden 300 adet fernor aşı kalemi temin edilecektir. Mart ayında göndereceğiniz kalem gözlerinin size iletildiği şekilde sağlıklı olacağını ümit ediyorum. Ben kalemleri aldıktan sonra kuzeye bakan gölge bir yerde 40-50 cm derinlikte toprak altında muhafaza edip Polatlı iklimi nedeniyle Nisan sonunda kabuk aşısı yapacağım. Mümkünse aşı kalemlerini kesmeden bütün dal halinde gönderirseniz daha iyi olur (dal uçlarındaki zayıf gözleri hesaba katmayacağınıza inanıyorum).
                                En iyi dileklerimle,

Comment

Working...
                                X