Cevap: Chandler ve Pedro Aşı Kalemi
sayın dere1974 balıkesir ivrindi ilçesi gökçeyazı beldesinde 5dönüm arazime ceviz ekmeyi düşünüyorum tecrübelerinize dayanarak hangi çeşit ceviz ve kaç metre aralıklarla dikmeliyim. bahçenizdeki cevizlerin verim durumu nedir son zamanlarda fernor cinsi cevizden bahsediyorlar dik büyüyen ve karasal iklime uygun olduğunu söylüyorlar ama verimi hakkında çok da bilgi edinemedim tecrübelerinizle yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler
sayın dere1974 balıkesir ivrindi ilçesi gökçeyazı beldesinde 5dönüm arazime ceviz ekmeyi düşünüyorum tecrübelerinize dayanarak hangi çeşit ceviz ve kaç metre aralıklarla dikmeliyim. bahçenizdeki cevizlerin verim durumu nedir son zamanlarda fernor cinsi cevizden bahsediyorlar dik büyüyen ve karasal iklime uygun olduğunu söylüyorlar ama verimi hakkında çok da bilgi edinemedim tecrübelerinizle yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler

edro cinsi ceviz'in şikayet konusu şu:Ceviz meyveleri hasat edildikten sonra;cevizin içinde belli bir müddet sonra kararmalar olmakta.Buda iç cevizin kalitesini düşürmekte,diğer yandan gelişimi zayıf olduğundan ağır budama gerektirmekte.Hasatdan sonra hemen satabilirseniz ne ala,lakin;gelecek yıl aynı problemle karşılaşma riskiniz mutlaka var.Kaynağa gelince:Bursa ve İnegöl ve Düzce'de bulunan Meyve ve Fidancılar.Bunun yanında benim kendi gözlemlerim ve tecrübelerim.Karar sizin.
Comment