fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ceviz ve deneyimlerimiz

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Click image for larger version

Name:	SAM_0373_Edited.JPG
Views:	2
Size:	281.5 KB (Kilobyte)
ID:	77468

2012 yılında kurduğum ceviz bahçesindeki chandler cinsi fidanların ilk budamasını şubat ayı içinde yaptım
    (en uygun zaman mart ayında olmalıdır ancak bu kış havaların sıcak gitmesi nedeni ile biraz erken budadım).

Tepe vurmasını 150-180 cm den yaptım. Resimde görüldüğü gibi Lider + 3 veya 4 adet dengeli açılarda yan dal bırakarak uçlarından % 40-60 oranında kestim ve 1. katı oluşturdum. Önümüzdeki yıl 1. katın 80 cm üstünden tekrar 2. kat oluşturmaya çalışacağım.
    Fidanların gelişimi gayet iyi durumda sayılır.

Comment

merhaba arkadaslar ben antalya kortelınde chandler cevız dıkmeyı dusunuyorum rakım 1030 burda yetısme durumu nasıl olur

Comment

Muhterem Fernor dikiniz.

Comment

hayırlı işler, hayırlı kazançlar. ankara ili gölbaşı ilçesi topaklı mahallesi ikizce göletine 10 metre mesafede 9 dönüm kadar bir tarla satın aldım. ve toprak boş kalmasın hemde uğraş olsun diye ağaçlandırmak istiyorum. gidip geldikçede masraflarımın karşılamasını sağlamak için ceviz yetiştirmeye karar verdim. sizlerden ricam tecrübelerinize dayanarak hangi tür ceviz dikmeliyim. rakım 1100 metre tarlanın bir kısmından su 2-3 metreden çıkıyor o bölgeyeye drenaj yaptırmayı düşünüyorum. cevaplarınız şimdiden için çok tşkler.

Comment

merhaba sayın hidemirci 1000 rakımın üzerindeki arazilere fernor ekilmelidir.ben ceviz fidanı üretim ve satımı yapmaktayım aklınıza katılan başka sorular varsa 05394323485 nodan bana ulaşabilirsiniz

Comment

2013 kasımında diktiğim chandlerler bu sene -20 ye yakın soğukları gördü. rakım 850. bir soğuk zararı yok gibi. sulamayı ağustos 8 de kestim. ekim ayında da 1 er teneke hayvan gübresi attım. yine de siz bana bakıp chandlere soğuktan bir şey olmuyormuş demeyin.

Comment

2013 nisan ayında 85 adet(75 chandler +10 diğer) ceviz diktim. Çok kumlu bir toprak yapısına sahip tarlada tecrübelerin birikiyor. Aynı zamanda tohumdan çöğür üretiyorum deneme amaclı 280 tohum ektim. Yaklaşık 80 tanesi çimlendi ve dinlenmeye devam ediyorlar. Naspse aşılarını da ben yapıcam chandler ile. Sonuçları paylaşırım.

Comment

Working...
                X