fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fernor, Fernette, Chandler, Pedro, kaman1 ile 2013 te kurduğum ceviz bahçem..

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

anestezist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mrb necip bey. budamayı ne zaman yapcaksınız acaba? fernor kalemine ihtiyacım varda 30-40 kadar

merhabalar

nisan başında başlayıp en geç 10 nisanda budama işini bitirmiş olmak istiyorum ama havalar müsade ederse tabi nisanın ilk hafta sonu kalem gönderebilirim.

Comment

nisan geç olmazmı kalem için 2. ayda yada 3. ayda almak gerekıo diyolar. gerçi siz daha iyi bilirsinizde erken alma şansım varmı? ben kendim gelıcem almaya zaten ankradayım

Comment

nisan geç olmazmı kalem için 2. ayda yada 3. ayda almak gerekıo diyolar. gerçi siz daha iyi bilirsinizde erken alma şansım varmı? ben kendim gelıcem almaya zaten ankradayım
        kesinlikle geç olmaz fernorlar burada 24 nisanda ilk yaprakçıklarını gösteriyor dolayısı ile henüz uyanmamış ve önceden kesilmediği için dokularda ölme olmuyor. kalem uyanmadığı sürece kesinlikle aşıda sıkıntı olmaz. aksine anacınız uyanmış olacağı ve havalar iyice ısınmış olacağı için aşınızın tutma şansı çok yüksek olur. geçenyılda aynı tarihlerde kalem gönderdiğim yerlerden hep başarılı aşı sonuçları alındığına dair dönüşler oldu.

aşıda anacın uyanmış olması
        kalemin uyanmamış ve sağlıklı olması
        hava sıcaklığının yükselmiş olması
        aşıda başarınızı mutlaka artıracaktır.

ülkemizde fidan ve fidancılık hakkında yazılan herşey ne yazıkki sahil kesimlerine göre yazılıp çizilir. haklılarda üretimin neredeyse tamamı bu bölgelerde yapılıyor. martın başında oralarda ağaçlar uyanmaya başlayacağı için oralarda kalemin bahsettiğiniz tarihlerde alınması doğru olandır. iç anadoluda o tarihlerde budama yaparsanız olacak donlarda kestiğiniz yerlerden geriye doğru kurumalar olur. erken budamaya razı olsam ismini vermeyeyim ama bilindik bir fidancı kalemlerin tamamına talip oldu ama erken budamaya ben razı olmadığım için hayır dedim.

nisanın 10 ile 15 arası burada yaklaşık 450 ağaç aşılanacak kalemleri aynı gün kesip aşıda kullanacağız.

Comment

tşkler bilgiler için necip bey. mart ayının sonunda ararım sizi konuşuruz. tanışmak için gelicem sizinle nisanın başında.
          yıllık izin meselesi yüzünden nisanın ilk 3-4 günü müsaitim. inşallah o günlerde mucurda olursunuz gelirim görüşürüz.

Comment

tşkler bilgiler için necip bey. mart ayının sonunda ararım sizi konuşuruz. tanışmak için gelicem sizinle nisanın başında.
            yıllık izin meselesi yüzünden nisanın ilk 3-4 günü müsaitim. inşallah o günlerde mucurda olursunuz gelirim görüşürüz.
            buyrun bekliyorum bir terslik olmazsa mutlaka bahçede olurum o tarihlerde.

Comment

merhaba sevgili ceviz dostları.

mart ayının gelişi ile bölgelere göre faklı günlerdede olsa ağaçlarımız uyanmaya başlayacak. bu mevsimde mutlaka iyi bakım yapmalıyız. toprak analizi için numune göndermekle başlayabiliriz. analiz sonucuna göre yapılan gübreleme önerilerine uyarak mutlaka toprağımızı desteklemeliyiz. fidanlarımızın besin maddelerine en çok ihtiyaç duyduğu dönemler başlıyor.. budama işlerimizi ağaçlarımıza su yürümeden bitirmiş olmalıyız. gözler kabarmadan bordo bulamacını atmalıyız. yapraklar fare kulağı büyüklüğüne geldiğinde antraknoza karşı ilaçlamamızı yapmalıyız.

Comment

sevgili dostum öncelikle bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.Bende naçizane 6 7 dekarlık bir yerli çeşit ceviz bahçesine sahibim tabiki birebir başında değilim kendim konyada kamuda çalışan biriyim bahçem Isparta eğirdirde yaklaşık rakım olarakta 1200 mt ceviz ağaçlarını 2010 mart ayında diktim tabiki başında olmayınca ücret karşılığı başkalarına baktırmaya çalışıyoruz.bu yıl son olarak bir defa daha şekle ve verime yönelik bir budama daha yapacağım.mart ayı içerisinde budayıp hazır bordo bulamacı atmak istiyorum acaba mart ayı budaması erken olurmu soğuklardan zarar görürmüyüz tereddüt ediyorum.Ayrıca toprak altı gübreleme olarakta 13.24.12+10 (SO3)+ME bu gübreyi kullanmayı düşünüyorum zamandan dolayı bu yıl toprak analizi yaptırma imkanımda yok bu gübreyi ceviz açısındanda bir analiz eder bilgi verirseniz sevinirim

Comment

çiftçikardeş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  sevgili dostum öncelikle bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.Bende naçizane 6 7 dekarlık bir yerli çeşit ceviz bahçesine sahibim tabiki birebir başında değilim kendim konyada kamuda çalışan biriyim bahçem Isparta eğirdirde yaklaşık rakım olarakta 1200 mt ceviz ağaçlarını 2010 mart ayında diktim tabiki başında olmayınca ücret karşılığı başkalarına baktırmaya çalışıyoruz.bu yıl son olarak bir defa daha şekle ve verime yönelik bir budama daha yapacağım.mart ayı içerisinde budayıp hazır bordo bulamacı atmak istiyorum acaba mart ayı budaması erken olurmu soğuklardan zarar görürmüyüz tereddüt ediyorum.Ayrıca toprak altı gübreleme olarakta 13.24.12+10 (SO3)+ME bu gübreyi kullanmayı düşünüyorum zamandan dolayı bu yıl toprak analizi yaptırma imkanımda yok bu gübreyi ceviz açısındanda bir analiz eder bilgi verirseniz sevinirim
                  merhabalar..

ağaçlarınıza su yürümeden budamanın bitmesi ağacı yormaz. su yürüdükten sora yapılan budamada ağlama dediğimiz akıntı olurki bu akan besin elementlerini birileri çalışıp çabalayıp yukarı pompalıyor ağaca yazık olur. martın ortalarında tekrar bir soğuk hava dalgası görünüyor ama siz mecburen budmalarınızı yapmak zorundasınız. soğuklar sert olursa kesilen yerden geriye doğru kuruma olur. sanırım sizin ilk yaprakçıkları görme zamanınız nisanın ilk günlerine denk geliyordur. ilk yaprakçıkların görülme zamanından minumum 20-25 gün önce budamanın bitmesinde fayda var. taban gübresi olarak güzel seçim ama miktar ve başka takviler hakkında yorum yapamam bu tamamen bitki besleme uzmanlık alanına girer. analiz olmazsa olmazdır bu işte geç kalmış sayılmazsınız bu gün verseniz 10 gün sonra sonuç elinize geçer. 100 tl civarı bir bedelle bu işi halledebilirsiniz.

kolaylıklar diliyorum..

Comment

Çok çok teşekkür ederim kolaylıklar diliyorum. sizin bilgilerinizden faydalanmak üzere sizin yazdıklarınızı takip etmeye çalışacağım hoşça kalın bereketli bir yıl diliyorum.

Comment

Benim bölgenin topragi yazın çok sertleşen bir toprak yapısı var ceviz dikem ne yapmam lazım Dilersen yanmış koyun yada büyük baş gübresi iyi gelirim başka önerileriniz varsa lutfen

Comment

Birde badem ağacı dikmek istiyorum badem ağacı nasıl topragi sever.

Comment

caferkaya51 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Benim bölgenin topragi yazın çok sertleşen bir toprak yapısı var ceviz dikem ne yapmam lazım Dilersen yanmış koyun yada büyük baş gübresi iyi gelirim başka önerileriniz varsa lutfen

cafer bey merhabalar.

iyi yanmış hayvan gübresi her türden toprağa mutlaka uygulanması gereken bir toprak düzenleyicidir. meyve ağacı dikmek için toprağınızında mutlaka derinlemesine bir kaç yerden kepçe ile kazı yapın.. alt katmanlarda kaya, kapak taşı gibi geçirimsiz kısımlar olmamalı. çok kireçli çok killi topraklardada meve ağacı sıkıntılı olur.

bolca hayvan gübresi uygularsanız, yazın toprağınızın çok sertleşmesini engeller. bütçe sıkıntınız yoksa leonardit te kullanabilirsiniz. ama önce toprak analizinizi yaptırıp kil ve kireç oranlarını öğrenin. tarlanızda meyve bahçesi yapılabilir bir toprak yapısı varsa, sonra kepçe ile birkaç yerden 2-2,5 mt derin kazı yapın alt katmanlarda ne var onuda öğrenip yolumuza devam edelim..
                          Last edited by ncp1963; 06.03.15, 15:30.

Comment

Cafer Bey:Necip Hemşerimin önerilerini dikkate alarak birazda biz karalayalım.Badem zor ve seçici olan bir bitki değildir.Lakin çabuk gelişmesi ve meyve kalitesi için bakım,gübreleme,sulama vs.' ne kadar düzgün olursa o kadar ala olur. Çekirdekten dikip,aşılamanız önerilir. Çeşit olarak Feragnes,tozlayıcısı ferrodeoil. Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

nihayet iki günlük yorucu bir uğraş sonucu bordo bulamacımızı bitirdik. merak eden arkadaşlar için oran %1 lik ti. bu gün yeri değiştirilmiş çöğürden yetişme 3 yaşlı ceviz fidanının budamasını yaparken gövdeye su yürüdüğünü gözlemledim. keşke resimleseydim. nedense resim çekmek daha sonradan aklıma gelir hep bu huyumu hiç sevmiyorum

Comment

Kalem uyanmadan yapılması önemli. Anaç uyansın. Ben aşı yaparken anacın üzerinde küçük cevizler bile vardı. Kaynamanın iyi olması için sıcaklık gerekiyor. Soğukta aşılanan kalem anaçta sadece bekler.Kaynama olmaz. Bir kaynakta cevizde kaynama 24C de başlar diyordu.Galiba meslektaşız bende laborantım.Kolay gelsin.

Comment

Working...
                                X