fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fernor, Fernette, Chandler, Pedro, kaman1 ile 2013 te kurduğum ceviz bahçem..

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Bu gün kayseri tarım fuarındaydık,

kayseri gibi bir kente hiç yakışmayan bir fuar alanı ve fuar organizasyonu vardı. fuardan çok panayıra dönüşmüş bir etkinlik halini almıştı. heryer peynirci,balcı,zeytinci,pastırmacı,sucukçu kısaca şarküteri reyonuna dönmüştü.. kapalı alan yeterli olamadığı için bu soğuk havada çadırların içinde üşüyerek ziyaretçi bekleyen firma temsilcilerinemi üzülelim, fuar varmış diye giden ziyaretçileremi üzülelim.

kısaca kayseriye hiçmi hiç yakışmadı...

Comment

bir önceki mesajımda çadırlardan şikayetçi olmuştum.. akşam üzeri haberlerde çadırın çöktüğünü duydum...

Kayseri Tarım Fuarında Çadır Çöktü - Haberler.com
      Last edited by ncp1963; 15.03.15, 22:28.

Comment

tşkler ömür aynacı bilgiler için, necip beyde bilgilendirdi sağolsun öğreniyoruz yavaş yavaş ince detayları sizin gibi tecrübe sahiplerinden. ewt meslektaşız anestezistim ankarada. sen nerdensin??

Comment

necip bey bakım işleri nasıl gidiyor?? budama zamanınada az kaldı

Comment

anestezist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            necip bey bakım işleri nasıl gidiyor?? budama zamanınada az kaldı

teşekkürler herşey iyide bahçeye giremiyorum hala çamur, toprak biraz kuruyunca hemen budamaya başlayacağım. hava durumuna göre bu sene budama yapamayacağız sanırım hep yağmur hep yağmur. ne olacak bakalım gerekirse çamurlu çamurlu girip budayacağız çare yok

Comment

Değerli abim Aksaray ağaçören deki bahçeme bu yıl mart başında 130 adet chandler 70 adet kaman 1 fidanı diktim.Fidan satın aldığım fideci tozlayıcıya gerek yok bu iki çeşit birbirlerini tozlu yor dedi.Ayrıca bahçemde 10-15 adet yetişkin ceviz var.Biraz araştırdıktan sonra kafam biraz karıştı.Sizce tozlayıcıya gerek varmıdır.Ayrıca bahçem 20 dönüme yakın bir kısmını boş bıraktım meve ağacı dikmeyi düşünüyorum ne çeşit meyve ağacı dikmemi tavsiye edersiniz,meyve fidelerini ceviz fidanlarının neresine ne zaman dikeyim karar veremedim sizin çok değerli fikirlerinize ihtiyacım var.Ayrıca verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.Yazdıklarınızı severek takip ediyorum. Rabbim emeklerinizin karşılığını size en faydalı olacak şekilde vereceğinden eminim.Allah yardımcınız olsun. Değerli bilgilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler saygılar.....

Comment

çetinceviz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Değerli abim Aksaray ağaçören deki bahçeme bu yıl mart başında 130 adet chandler 70 adet kaman 1 fidanı diktim.Fidan satın aldığım fideci tozlayıcıya gerek yok bu iki çeşit birbirlerini tozlu yor dedi.

Merhaba sayın çetin ceviz. dün ağaçörende yaşar akça hocanın semineri vardı katılmamışınız sanırım . kaman1 chandlerin dişi çiçeklerinin ilk döneminde erekek çiçek açar yani kaman1 in erkek çiçeklerinin tam bitimi chandlerin dişi çiçeklerinin ilk üç dört gününe denk gelir buda chandlere bir miktar meyve tutturur fakat ideal tozlayıcı değildir. kaman1 e de chandler ideal tozlayıcı değildir. kısaca siz ağaçlarınızı bu şekli ile büyütün iki sene sonra ağaçlarının iyice tutunup gelişimleri güçlendiğinde kaman1 lerden bir kısmını "ronde de montigniac" ile aşılayarak çeşit değiştirirsiniz yine aynı şekilde tutmayan fidanlar olursa onların yerine dikeceğiniz fidan cinslerinin ronde olmasına dikkat edin. chandlerde ideal bir tozlanma yapar.

Ayrıca bahçemde 10-15 adet yetişkin ceviz var.Biraz araştırdıktan sonra kafam biraz karıştı.Sizce tozlayıcıya gerek varmıdır.Ayrıca bahçem 20 dönüme yakın bir kısmını boş bıraktım meve ağacı dikmeyi düşünüyorum ne çeşit meyve ağacı dikmemi tavsiye edersiniz,meyve fidelerini ceviz fidanlarının neresine ne zaman dikeyim karar veremedim sizin çok değerli fikirlerinize ihtiyacım var.

Bölgenizde yetişmiş chandler bahçesi varmı? chandler geç uyanır ve geç yapraklarını döker. tuz gölü ve hirfanlı barajının arasında kalan bir coğrafyanız var. inşallah bu iki su kütlesinin koruyucu mikro klima alanında kalıyorsunuzdur. bölgeniz iklimini tam bilmediğim için çokta bir şey söylemek istemiyorum. eğer ikliminiz çok karasallık gösteriyorsa chandler biraz canınızı sıkar diye düşünüyorum. yaşlı ağaçlarınızda çeşit değişimi düşünürseniz fernoru mutlaka deneyin fernor içinde tozlayıcı ronde olur. bölgenizi gezin bakın yetişen meyve ağaçlarından ne varsa dikebilirsiniz. dikkat edeceğiniz meyve ağaçlarının cinsleri olmalı tam bodur almayın yarı bodur seçin tam bodrurun terbiye şekli sizi yorar. cins derkende örnek: badem feragnes, feraduel, yaltinski gibi cinsler geç uyanır nonperial v.s de daha erken uyanır tüm meyvelerde geç uyanacak cinsleri tercih edin. meyve ağaçlarını bahçe kenarına dikebilirsiniz, ilerde komşu bahçelere zarar vermeyecek mesafelerde bahçe sınırına çepeçevre istediğiniz meyve ağacını dikin. yalnız şunu unutmayın ilaçlama zamanlarınız budama zamanını cevizle hep farklı olacaktır. kullanacağınız ilaçlar farklı olacaktır. kısaca biraz uğraştıracaktır. hem cevizi budamayı hemde meyve ağacını budamayı öğrenmek zorunda kalacaksınız. işin sonunda iyibir meyve yetiştiricisi olacaksınız .

Ayrıca verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.Yazdıklarınızı severek takip ediyorum. Rabbim emeklerinizin karşılığını size en faydalı olacak şekilde vereceğinden eminim.Allah yardımcınız olsun. Değerli bilgilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler saygılar.....

Rica ederim. eğer yardımcı olabiliyorsam. birkaç kişinin hata yapıp. parasını, zamanını, emeğini boşa harcamasına engel olabiliyorsam ne mutlu bana. inşallah herkes emeğinin karşılığını alır. Allah cümlemizin yardımcısı olsun.

​Kolaylıklar diliyorum.
                Last edited by ncp1963; 28.03.15, 06:46.

Comment

Değerli abim verdiğiniz bigiler için çok teşekkür ederim.Ben İstanbul da ikamet ediyorum.O yüzden Yaşar hoca nın seminerine katılamadım (((. İstanbul da Toptan gıda ve temizlik üzerine işim ve et balık kurumu bayiliğim var , Hep hayalim ağaç dikmek bu dünyada kalıcı bir şeyler yapmaktı.Bu hayalimide bu sene başında ağaçören camili de bir yer satın alarak gerçekleştirdim. ( Aslen Ağaçören li değilim yanımda çalışan çok güvendiğim elemanımın memleketi Bahçeye de onun babası bakacak. Kim bilir ileriki yıllarda bahar aylarında kalmayı planlıyorum.Benim ceviz ile ilgili fazla bilgim yok. Bakacak insanların bilgisi var ama onlar toprak çok verimli dik cevizi büyür diyorlar bilimsel değiller. bende sizin gibi bilgi sahibi arkadaşların yazılarını okuyarak onları yönlendirmeye yardımcı olmaya çalışıyorum..İşim çok zor biliyorum çok eksik bilgimiz var. Bilgi ve birikimlerinizi bizimle paylaştığınIz için tekrar teşekkürler.İstanbul a gelirseniz sizi ağırlamak isterim.
                  Last edited by çetinceviz; 29.03.15, 01:26.

Comment

merhaba.

bu durumda ilk yapılması gereken toprak analizi. laben ve ya doktolab yazıp internette aratın bu iki labaratuvardan birine toprak analizi yaptırın önerilecek gübreleme programına göre gübreleme işini halledersiniz. ilerleyen zamanlarda sıkıntınız olursa resimleyerek yazarsanız elimizden geldiğince yardımcı oluruz.

Comment

Çok teşekkür ederim. Toprak tahlilini kısa zaman da hemen yaptıracağım.Tekrar çok sağolun..

Comment

Sn Çetin Ceviz:Ben Kırşehir merkezdeyim.Geçen yıl Evren de ceviz budama ve ceviz aşıladım.Evren adlı belde ağaçörene yaklaşık 3klm ve dolayısıyla o yöreyi bilirim.Şayet;Bahçeniz ovada ve baraja yakın ise Chandler olur.Lakin köy'ün üst kısmında dağa yakınsa,Fernor diyelim.O Bölgede çok miktarda eski ceviz ağaçları mevcut ve cevizciliğe toprak olarak uygun bir bölge.Diğer yandan;Chandlerin erkek çiçekleri kaman1'i tozlar.Ancak;Chandler için tozlayıcı mutlaka geraekli.Meyve ağaçlarına gelince oraya bakmadan bir fikir yürütmem uygun değil.Baraj üzerine köprü yapıldı ve Ağaçören bize yakınlaştı arkadaşlarınız bana ulaşır ve o tarafa yolumuz düşer ise bakma şansımız olur.Hemde Ünal arkadaşımızın yanında sazan balığı yeme şansımız olur.Kolaygelsin,başarılar dileğimle.

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Sn Çetin Ceviz:Ben Kırşehir merkezdeyim.Geçen yıl Evren de ceviz budama ve ceviz aşıladım.Evren adlı belde ağaçörene yaklaşık 3klm ve dolayısıyla o yöreyi bilirim.Şayet;Bahçeniz ovada ve baraja yakın ise Chandler olur.Lakin köy'ün üst kısmında dağa yakınsa,Fernor diyelim.O Bölgede çok miktarda eski ceviz ağaçları mevcut ve cevizciliğe toprak olarak uygun bir bölge.Diğer yandan;Chandlerin erkek çiçekleri kaman1'i tozlar.Ancak;Chandler için tozlayıcı mutlaka geraekli.Meyve ağaçlarına gelince oraya bakmadan bir fikir yürütmem uygun değil.Baraj üzerine köprü yapıldı ve Ağaçören bize yakınlaştı arkadaşlarınız bana ulaşır ve o tarafa yolumuz düşer ise bakma şansımız olur.Hemde Ünal arkadaşımızın yanında sazan balığı yeme şansımız olur.Kolaygelsin,başarılar dileğimle.
                          sayın tabiatçı çok teşekkür ederim. Benim bahçe baraja yakın baraj seviyesinde Nisan ayının başında bahçeye gelicem.sizinle tanışmak isterim size nasıl ulaşabilirim.

Comment

Size özel mesajla telefonumu bildirdim.

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Size özel mesajla telefonumu bildirdim.
                              Mesajı aldım teşekkür ederim görüşmek üzere

Comment

necip bey selamlar. mükemmel bir sayfa yapmışsınız. ürününüz bol bereketli olur inşallah. bir şey sormak istiyorum. rakım 850, çeşit chandler, 15 gün önce budamayı yaptım. fidanlar bir yaşında. gübre de atacaktım ama yağışlardan atamıyorum. sorum şu, analize toprak gönderdim ama sonuç henuz çıkmadı. elimde ağaç başına 100 gr leonardit 100gr da çorba tabir edilen gübreden var. bu miktarlar fidan için yeterlimidir? nisan sonu gibi atsam sıkıntı olur mu? merak ettim. teşekkurler.

Comment

Working...
                                X