fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Zeytin fidanlarındaki bu sorun nedir?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Zeytin fidanlarındaki bu sorun nedir?

Bu yıl yeni diktiğim zeytin fidanlarımda karşılaştığım problemi çözemedim. Tüm filizlere yayılan bu durum değişik cins fidanlarda
    meydana geldi. Sanırım uç kurutan hastalığına benzer gibi görünüyor.Yetersiz sulamadan kaynaklı stres olaması başka bir ihtimal olarak düşünüyorum. Fakat tam olarak ;
    - Hastalık nedir?
    -Hangi sebeplerden kaynaklanır?
    -Nasıl önlenebilir veya tedavi edilebilir?
    sorularına cevap bulamadım. Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.[IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Cevap: Zeytin fidanlarındaki bu sorun nedir?

merhaba değinmiş olduğunuz konu zeytin yetiştiriciliği için önemli bir konudur.
    fidelerinizde konukçu parazitler mevcut mu ? eğer mevcut ise bir an önce fidelerinze ilaçlama yapmanız gerekecektir çünkü konukçu parazitler bu tür hasstalıkların yayılmasında etkendir.
    ilaçlama yöntemıyle hastalık devam ederse kangren boyutuna dönuşur ve herhangı bır verım alamazsınız.fidelerinizden ne yazı ki kurtulmanız gerekecektir.

saygılar...

Comment

Çok teşekkür ederim ilginize. Tam olarak konukçu parazitleri bilmiyorum. Fakat araştıracağım.

Comment

Ben zeytin ağaçlarımda yanlız leonardit kullanıyorum ve bu tip sorunlarla karşılaşmıyorum. Yanlız bir zeytin ağaçıma domuz kötü zarar vermiş ve bir dalını koparmış. Aslında çok üzüldüm. Bu sene verim muhteşem dalların altlarına destek koymak zorunda kaldım. 9-10 eylül tarihlerinde zeytinimi toplayı İstanbul'a döndüm. Bir kısmını kırma yaptım. Siyahlaşan ve olgunlaşan bir kısmını da su doldurup, kaya tuzu ve limon tuzu ile beklemeye bıraktım. Ara sıra çeviriyorum. Bir sapta altı adet zeytin de ilginç geldi.

Comment

sayın behramkale
          ''Siyahlaşan ve olgunlaşan bir kısmını da su doldurup, kaya tuzu ve limon tuzu ile beklemeye bıraktım''
          bunu topraktaki kireci azaltmak içinmi yaptınız? yoksa hassadı aldıktan sonra zeytınelrinize yaptıgınız işlemden mi bahsediyorsunuz? ''Ara sıra çeviriyorum. Bir sapta altı adet zeytin de ilginç geldi. '' bir sapta altı yedi zeytin oluşması olagan bir durumdur.
          saygılar

Comment

Sayın Zelal
            Hasatı aldıktan sonra yaptığım işlemden bahsettim. Bir dalda çok zeytin olabilir ama bir sapta 6 zeytini ilk defa gördüm. Bunun için bana ilginç geldi. Diğer resimleri de sizlerle paylaşmak istedim.
            Saygılarımla,

Comment

Maşallah Sayın Behramkale zeytinleriniz çok güzelmiş.
              Bende pek kimyasal kullanmadığım halde bu problemle karşılaştım.

Comment

Sayın kcitak
                Kimyasal kullanmadım diyorsunuz. Ama ağaçınızın daha sağlıklı ve dirençli olması için organik hiç bir katkı yapmadınız gibi duruyor. Gelin bir iki ağaçınıza kaliteli bir leonardit uygulaması sonuçlarını hep beraber takip edelim. Ne dersiniz?

Comment

Sayın Behramkale henüz çok yeniyim üç adet fidanım var geçen yıl diktim ne yapmalıyım leonardit dediğiniz ilaç mı besinmi bana yardımcı olurmusunuz

Comment

Türkiye'nin neresindesiniz? Ona göre yardımcı olmaya çalışacağım. Ban adresinizi açık olarak yazarsanız daha iyi olur.

Comment

izmir- urla sahil yakın bahçem rüzgarlı bir havası var

Comment

Senin üç kilo bizim değerlerde kaliteli leonarditten 3 fidan için 3 kilo leonardite ihtiyaçın var. Kargo masrafını karşılarsan sana hediye olarak 3 kilo leonardit yollayabilirim. İstiyorsan [email protected] adresine adını, soyadını ve açık adresini yazmalısın.

Comment

Sayın Behramkale
                          önceki mesajınızı daha önce görememiştim. Ancak cevap verebiliyorum. Aslında dikim esnasında ( mart ayında ) leonardit kullandım. İlk başlarda kimyasal ilaç bir kaç kez kullansamda doğal ve organik ürünler kullanmaya çalışıyorum daha çok. Dediğim gibi dikimde leonardit ve hayvan gübresi kullandım. Bu problemde birden ortaya çıktı.Meyve ağaçlarımda fazla bir problem olmasada zeytinlerde çıkan bu sıkıntıyı çözemedim.Bu arada İzmir Foça'da bahçe. Hazırladığım Doğaya ve yaşama dair... adresindende bazen tecrübelerimi paylaşmaya çalışıyorum.
                          Teşekkürler ilginize.

Comment

İlk başlarda kimyasal ilaç bir kaç kez kullansamda doğal ve organik ürünler kullanmaya çalışıyorum

Maşallah Sayın Behramkale zeytinleriniz çok güzelmiş.
                            Bende pek kimyasal kullanmadığım halde bu problemle karşılaştım.

Sayın kcitak
                            İki yazınızda çelişkiler var. Kimyasal kullanmadım diyorsunuz daha önce ilk başlarda kullandım diyorsunuz. Bende size hiç kimyasal kullanmadan leonarditle yetiştirdiğim zeytin ağaçlarımın resimlerini yayınlıyorum. Daha önce leonardit kullandım diyorsunuz. Kullandığınız leonarditin kalitesini bilemiyoruz. Her leonardit aynı kalitede değil. Eğer leonardit kullanayacaksanız organik maddesi yüksek, hümik+fülvik asit miktarı yüksek ve nem oranının düşük olanı tercih ederseniz daha iyi verim alırsınız. Her leonarditten aynı neticeyi beklemeyin.

Comment

Niye çelişki olsunki ? Pek kullanmadım diyorum ,Hiç kullanmadım demiyorum ki. 2 defa kimyasal ilaç kullandım.
                              Yardımcı olmaya çalıştığınızı biliyorum . Fakat çelişki var deyince bir garip anlaşılıyor
                              Leonardite gelince Delta super humus kullandım. Sanırım pek fena bir ürün değil.
                              Selamlar.

Comment

Working...
                              X