Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Zeytin Hasat Makineleri

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Zeytin Hasat Makineleri

Engebeli bölgelerde zeytin hasatý için iki tip makine gördüm. Biri silkeleme diðeri çýrpma usulüne göre çalýþýyor.

Bunlardan herhangi birini kullananlar görüþlerini aktarýrlar mý acaba?

Ýnternette satýþ sitelerindeki yazýlanlar ne kadar doðru?

Mesela, dedikleri gibi;

1- Saatte 150-200 kilo zeytin düþürüyor mu?

2- Dakikada 1360 vuruþ yapan var, 2100 vuruþ yapan var. 2100 vuruþ yapanlar çok daha etkili sanýrým...

3- 3000 devir var, 8000 devir var. 8000 olanlar daha etkili sanýrým...

Parasý fazla ama benim en beðendiðim þu oldu:

http://www.ereyon.com.tr/urun/paterl...ype=Details#pt

Bu makinelerden, markalardan bana tavsiyede bulunabilir misiniz?

teþekkürler,
  • Fidanligi sponsor reklami

Cevap: Zeytin Hasat Makineleri

Merhabalar,

Bu makinalarýn artýsý hýzlý ve ekonomik hasat yapabilme imkaný vermesi.Ancak alacaðýnýz ürüne dikkat edin geçmiþte sopalarla "gavura vurur gibi" yapýlan zeytin hasatlarýna benzer sonuçlar doðuran makineler mevcut. Alacaðýnýz ürün kendini ispatlamýþ belli baþlý markalarýn profesyonel ürünleri olsun. Tavsiye edebileceðim markalar gönül ister ki Türk markalardan bahsedeyim ama malesef benim bildiðim "iyi" diyebileceðim bir marka söyleyemiyorum. Fransýz Pellenc marka makinalarýn kaliteli hasat yaptýð aðaca en az zarar veren makinalardan biri olduðunu duydum.Fiyatlarý 6500 7000 tl arasýnda deðiþiyor piyasanýn en pahalý makinalarýndan biri tek kusuru o galiba.
    Bunun dýþýnda eðer yüksek kapasitede zeytinliklere sahip olanlar gövdeden silkme iþlemi yapan makinalara göz atabilirler yeni teknolojiler sayesinde en az zararla zeytin hasatý yapabildiklerini duydum.Selamlar.

Comment

Cevap: Zeytin Hasat Makineleri

Teþekkürler Tanfer. Evet, bayaðý pahalýymýþ. Yaklaþýk 2000-2500 TL gibi bir bütçe ayýrmýþtým kendime. Ama alacaðým ürün Ýspanyol, Ýtalyan malý falan olacak. Sýrýk kadar zarar vermeyeceðini düþünüyorum bunlarýn. Gövdeden silkeleme araçlarý bize göre deðil zaten, bizimkiler Aydýn'da, daðlýk alan zeytinliði çünkü. Ama dediðin Fransýz markasýna da bir bakayým yine. Teþekkürler.

Comment

Working...
      X