fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Zeytin Hasat Makineleri

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Zeytin Hasat Makineleri

Engebeli bölgelerde zeytin hasatı için iki tip makine gördüm. Biri silkeleme diğeri çırpma usulüne göre çalışıyor.

Bunlardan herhangi birini kullananlar görüşlerini aktarırlar mı acaba?

İnternette satış sitelerindeki yazılanlar ne kadar doğru?

Mesela, dedikleri gibi;

1- Saatte 150-200 kilo zeytin düşürüyor mu?

2- Dakikada 1360 vuruş yapan var, 2100 vuruş yapan var. 2100 vuruş yapanlar çok daha etkili sanırım...

3- 3000 devir var, 8000 devir var. 8000 olanlar daha etkili sanırım...

Parası fazla ama benim en beğendiğim şu oldu:

http://www.ereyon.com.tr/urun/paterl...ype=Details#pt

Bu makinelerden, markalardan bana tavsiyede bulunabilir misiniz?

teşekkürler,

Cevap: Zeytin Hasat Makineleri

Merhabalar,

Bu makinaların artısı hızlı ve ekonomik hasat yapabilme imkanı vermesi.Ancak alacağınız ürüne dikkat edin geçmişte sopalarla "gavura vurur gibi" yapılan zeytin hasatlarına benzer sonuçlar doğuran makineler mevcut. Alacağınız ürün kendini ispatlamış belli başlı markaların profesyonel ürünleri olsun. Tavsiye edebileceğim markalar gönül ister ki Türk markalardan bahsedeyim ama malesef benim bildiğim "iyi" diyebileceğim bir marka söyleyemiyorum. Fransız Pellenc marka makinaların kaliteli hasat yaptığ ağaca en az zarar veren makinalardan biri olduğunu duydum.Fiyatları 6500 7000 tl arasında değişiyor piyasanın en pahalı makinalarından biri tek kusuru o galiba.
    Bunun dışında eğer yüksek kapasitede zeytinliklere sahip olanlar gövdeden silkme işlemi yapan makinalara göz atabilirler yeni teknolojiler sayesinde en az zararla zeytin hasatı yapabildiklerini duydum.Selamlar.

Comment

Cevap: Zeytin Hasat Makineleri

Teşekkürler Tanfer. Evet, bayağı pahalıymış. Yaklaşık 2000-2500 TL gibi bir bütçe ayırmıştım kendime. Ama alacağım ürün İspanyol, İtalyan malı falan olacak. Sırık kadar zarar vermeyeceğini düşünüyorum bunların. Gövdeden silkeleme araçları bize göre değil zaten, bizimkiler Aydın'da, dağlık alan zeytinliği çünkü. Ama dediğin Fransız markasına da bir bakayım yine. Teşekkürler.

Comment

Working...
      X