fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Organik Gübreler ve Önemi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Organik Gübreler ve Önemi

Organik/Doğal olana dönmedikçe, Tarımımız gerilemeye devam edecektir..

Comment

Çok haklısınız. Dün sayın Ubeyd ile yüz yüze tanışma fırsatım oldu. Bazı konuları karşılıklı konuştuk. Bizim leonarditi anlattım. Laben analiz sonuçları ile bizim leonarditin kullanım miktarlarını içeren yazıyı kendilerine verdim. Kullanım miktarlarını neden forumda yayınlamıyorsunuz dediler. Bu listeyi burada yayınladım. Piyasada bir çok ürün var. Önemli olan toprakla uğraşanların fazla para vererek bir çok girdiler yapmadan daha sağlıklı ve bol ürün almalarını sağlamaktır. Her keze iyi hasatlar diliyorum.

Comment

Mevlana Hazretleri ne güzel söylemiş;
        "Ey Müslüman,
        edep nedir diye arar sorarsan bil ki;
        edep,
        ancak her edepsizin edepsizliğine
        sabır ve tahammül etmektir."

Ben ekmeğimin peşindeyim , kimseyi memnun etmek gibi bir lütfum yok, şüphesiz ki Yüce yaradınımız Allah (C.C) herşeyi görür bilir, evet hesap günü geldiğinde "Kim zerre miktarı bir hayır işlemişse, onu görecektir ve her kim de zerre miktarı kötülük işlemişse onu görecektir. " (ez-Zilzâl, 99/7-8).. Benim sonuçalrımı görmeden yaptığım işi bilmeden yargılamaktansa kendi ekmeği peşine düşsün herkes.

Allah herkesin işini rast getirsin.

Comment

(Gübre kurutma tesisi ve makinaları kurmaktayım. japonya ve Çin'den getirdiğim makinaların anahtar teslim kurmaktayız. çin ve hindistana büyük gübre kurutma tesisleri kazandırdım.) yazılarınızı okudum. Benim yazdığım yazı ve ürünler niye sizi niye rahatsız etti anlayamadım. Bizim ürünleri Japonya, Çin veya Hindistan'dan getirmiyoruz. Bizim ürünler Türkiye'mizden çıkartıyoruz. Türk insanı ile işleyip, Türk tarımına sunuyoruz. Ürünlerimizi kullanan kişilerinin tekrar tekrar verdikleri isparişler en büyük gururumuz. İnşallah sizlerde verdiğiniz hizmetler ve ürünşerle bizim kadar gururlanırsınız. Para kazanmak için hiç kimse kimseyi kandırmamalı. Her keze hayırlı yollar.

Comment

behram abi bişi sorayım en iyi sen bilirsin ben çelikleri kökleştirmek için leonardidt alacağım ama iki tane var birisi sadece bu madenden sadece leonardit içinde 25 kilo var ve fiyatı 35 lira diyeride 50 kilo ama %20 si leonardit gerisi organik madde fiyatı 38 lira ve ben bunlardan sonra daha fazla alıp ağaçlara kullanacağım toprağı düzenlemesi için gibi yani hangisi benim işimi daha iyi görür çelikleme için

Comment

Sayın Balböceği
              (birisi sadece bu madenden sadece leonardit içinde 25 kilo var ve fiyatı 35 lira diyeride 50 kilo ama %20 si leonardit gerisi organik madde) yazınızdan bir şey anlayamadım. Bana ayrı ayrı Organik madde, Hümik Fülvik, Nem ve pH değerlerini yazarsanız size yardımcı olabilirim. Çelikleri kökleştirmek için fazla leonardite ihtiyacın yok. Kargo ücretini öderseniz size bir miktar leonardit yollayabilirim.

Comment

ya şöyle birisi sadece leonardit sade yani katkısız içi % 100 dieri ise %20 leonardit diyerleri %80 organik madde ot çöp gibi öle olması lazım yani birisi katkılı gibi olması lazımdı içeriklerinin fotosunu çekip buraya koyayım

abi kargoyla birlikte bana daha pahalıya gelmezmi zaten hem leonardite para vereceğim birde kargoya ikisi bir daha pahalı olur mesela burda 25 kilo leonardit 35 lira birde kargo binersevay halime

Comment

Ben sizden leonardit parası istemedim. Sizin 25 kilo leonardite çelikleme için ihtiyaçınız yok. Az miktar leonardit için sizden para talep etmedim. Kargo ücretininde fazla tutacağını zannetmiyorum.
                  Bulduğunuz leonarditlerin labratuvar analiz neticelerini yollayabilirseniz size yardımcı olmaya çalışacağım. Ekte bulunan başak gübre analiz raporu gibi.

Comment

aslında abi ben bu leonardit içeren gübrelerin üzerinde hep kaliteli bir ağaç ve çok güzel kökleri var herhalde bu leonardit kökleşmeyi sağlıyo sandım o manada çelik dikeceğim tarlaya saçacaktım leonarditi daha çok kök yapsınlar diye gibi mantık yürüttüm yanlışmı? birde adamdan ben kökleştirici istedim oda bana leonardit içeren bir gübre gibi toz bişi vermek istedi yarım kilo kadardı 15 lira idi o öle pahalı geldi bende onu alacağıma 25 kilo alırım tarlaya saçarım daha iyi olur sandım gibi

dier yandan bana leonardit yollamanız çok güzel bişi ama sen para ile alıyorsun onu beleş vermen doğru olmaz bana beleş verdiğin zaman kendi cebinden para çıkacak kendin bana para veriyormuş gibi olur gibi sankim öle ben parama kıyamayıp alamazken senin kendi paranla aldığın bişiyi bana yollama bence herkez versin parasını alsın gibi yani umarım yanlış anlamazsın

Comment

merhaba arkadaşlar,

Sıvı ve katı yaprak gübrelerini hammaddeler.com adlı satış sitemizde bulabilirsiniz. Ücretsiz teknik destek alabilirsiniz. Aşağıdaki linke tıklayarak ürünleri inceleyebilirsiniz.

Tarım Sektörü Kategorisi - Hammaddeler.com > Online Satışta 4. Yıl!

Hammaddeler.com/ Teknik satış

Comment

Sayın Balböceği nazik düşünceniz için teşekkür ederim. Biz leonardit üreticisiyiz. Çelikleme için sizin 2-3 kilo ürüne ihtiyaçınız olduğunu düşündüm. Bu kadar ürün maddiyat hiç önemli değil. İstanbul'da isteyenler için 25 kilo kaliteli leonarditi nakliye ücretinin altında veriyorum.
                        Leonarditin etkilerini kısaca özetlersek size ne gibi faydalar sağlayacağını görebilirsiniz.
                        • Verimi arttırır.
                        • Ürünlerde erkencilik sağlar.
                        • Ürün kalitesini arttırır.
                        • Toprağın sıkışmasını önleyerek daha iyi havalanmasını sağlar.
                        • Toprağın su geçirgenliğini arttırır.
                        • Kumlu toprakların organik madde miktarını arttırır.
                        • Toprağın tüm katmanlarının sıcaklık değerlerini düzenler.
                        • Toprağın su tutma kapasitesini arttırır. Kuraklığa karşı su kayıplarını azaltarak toprak nemini korur.
                        • Toprak rengini koyulaştırdığı için güneş enerjisinden daha iyi yararlanmayı sağlar.
                        • Topraktaki yararlı mikroorganizma faaliyetlerinin artmasını sağlar.
                        • Toprağın Ph yapısını düzenler. Toprağı nötralize eder.
                        • Humik asit yüksek tuzlanma sonucu ortaya çıkan toksitlenmeleri düşürür.
                        • Topraktaki kireç içerisindeki karbondioksiti serbest duruma getirir.
                        • Toprakta karbonik aside dönüşen karbondioksit bitki tarafından alınamayan bazı mineralleri çözerek bitki tarafından alınmasını sağlar.
                        • Hümik asit toprakta bitkinin ihtiyacı olan N,P,K,Mg,Al ve Fe besin maddelerini çözer, Fülvik asit ise bu besin maddelerinin başka yerlere tutunmasını engelleyerek bitkiye kazandırır.
                        • Suda çok hızlı çözülen besin maddelerini kök bölgesinde muhafaza eder, gerektiğinde bitki tarafından alınmasını sağlar.
                        • Toprakta yıkanan nitratın ekolojik zararları vardır. Nitrat yıkanmasını minimuma indirir.
                        • Toprağın iyon değişim kapasitesini arttırarak bitkinin daha fazla besin maddesi alımını sağlar.
                        • Humik asit biyokimyasal özelliği ile toprağın zararlı, kirletici ve zehirli maddelerden temizlenmesini sağlar.
                        • Topraktaki ağır metallerin çözülemez duruma getirerek bitki tarafından emilmesini önler.
                        • Çözülemez hale gelen ağır metaller zamanla dibe çökmesi sonucunda toprak temizlenir.
                        • Bitki bünyesindeki vitamin miktarının artmasını sağlar.
                        • Organik ürün yetiştirmenizi sağlar.
                        • Ürünü kullananlar sertifikasyon firmalarından organik belgesi almışlardır.
                        • Gübre maliyetinde ekonomik tasarruf sağlar.

Comment

abi aslında ben sizin yazıları bu leonardit konusunda konuşulanlar bana mantıklı geldi aslında biz bu üründen bu sene alıp bazı ağaçlara ve sebzelerin aşağı yukarı tümüne kullanacağız babamı ikna ettim onada mantıklı geldi çünkü biz tarlamızda büber fidanı bile yetiştiremiyoruz o yüzden ürünlerimiz bazıları kötü oluyo ağaçlarımızda öle fala sudan dolayı oluyo aslında birde bizim toprak çok kireçli toprağın alt kısmı kimi yerleri yarım metre 30 santim altı kisli kireç taşı tabakası var o yüzden tarlamızda demir vitamini eksikliği çok oluyo birde çok sulanınca ağaçlar sararıyo mesela biz tarlamıza mutlaka her ilaç verişimizde içersine demir gübresi koruz anca öle biraz düzeliyo aslında tarla kurak ama biz bu toprakları çok uzun yıllardır kulanıyoruz ve bilinçsizce hor kullanıyoruz o yüzden toprak yorgun gibi belki toprak düzenleyici alırsak kullanırsak birazda olsa bizim toprakları iyi yapabilir düşüncesindeyiz birkaç torba lazım bize ama onu baharda alırz bütün damlama sıralarına dikimden önce kullanacağız ve dikimi yapacağımız yerleri gübrelemiş olacağız leonarditle belki iyi olur iyi olursa her sene kullanırız iyi olursa biz fark görürsek herkez kullanır öle diyer yandan bana leonardit lazım olma sebebi ise benim 50 ağaç kadar kirazım var ve bunlar demir vitamini eksikliğinden sararıp ölüyo ben bunlara leonardit kullansam belki biraz fayda eder diye düşünüyorum diyer kaliteli demir gübreleri çok pahalı deneme amaçlı aldım oda fayda etmedi az etti gibi etmedi gibi belli deyil belki leonardit fayda eder gibi toprağı düzenliye bilir gibi bir kısmınıda leonarditin gül ve asma çeliklerine kullanacaktım hem bunları diktiğim toprağım kaliteli olur hemde çok kök vermelerini sağlaya bilir diye öle.
                          ama leonarditi alırsam senden karşılığında sana gül veririm öle alırım kabulse sana biraz güzel gül yollarım sende bana leonardit yollarsın kabul edersen.yazlığa dikersin senin

Comment

Sn Özkan bey Kardeşim:Malesef Anadolu topraklarının büyük bir kısmı sizinki gibi.Sadece yüzey topraklarda tarım yapılabiliyor,oda yıllarca kullanıldığından iyice verimsezleşmiş ve organik madde sıfırın altına düşmüştür.Verilen Kimyasal gübrelerin dolgu maddeleride buna etki etmektedir.ÇÖZÜM ÖNERİLERİ:Bildiğimizce yardımcı olalım.Evvelen
                            toprağın bir dip kazanla iyice sürülmesi tabiri caizse patlatılması.Daha sonra organik madde miktarını artırmak için toprağın beslenilmesi.Bence usulunce hazırlanmış çiftlik gübresiyle iyice karıştırlmasıki tam zamanı.Daha sonra bu tarlaya yem bitkisi ekilmesi ve baharın bu yem bitkisinin derince sürülmesi ki; Benim önerim Fiğ.GELELİM AĞAÇLARA:PH'sı yüksek topraklar'da ağaçlar toprakdaki besin maddelerini yeterince alamadığından,yaşamlarını idame edemezler.Bu nedenle toprağın PH'sının düşürülmesi gerekir.Bu nedenle yukardaki bahsetdiğimiz formulün yanında,Elementel kükürt ve Leonardit Kullanmanız önerilir.Diğer yandan bitki beslemek bir sanatdır.Bu sanatı gerçekleştirmenin en kolay yönüde mutlaka toprak analizidir.Adam akıllı bir Analiz Laboraturında yaptırmanızı öneririm.Diğer yandan kirazlarınızı mutlaka Mahlep üzerine aşılamızı yada mahlep üzerine aşılı fidan almanızı öneririm.Bazı yabani ağaç türleri kireci çözme özelliğine sahiptirler, Özellikle asma bikisi,badem, mahlep vs. Bu nedenle bu tür ağaçlar üzerine aşılı fidanları tercih etmenizde yarar görüyorum. Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

çok sağol abi cevabın için ben aradığımı senin yazını okuyunca buldum birtane organik gübrenin içinde hem %20 leonardit vardı hemde senin dediğin kükürtten vardı en iyisi ben onu alıp kullanayım mükemmel olur senin dediğin dier şeyide hani tarlaya yem bitkisi ek sür diyonya onu adamın biri yapmıştı mantıksız gibi idi aslında denemek lazım zaten tarlaları kışa girerkende sürüyoruz baharda yaza çıkarkende sürüyoruz sadece tohum saçmak lazım oda basit extra masraf çıkarmaz belki güzel olur.

Comment

merhabalar ;

hammaddeler.com sitesinden katılıyorum aranıza. Gübre de kullanılan malzemeleri, kimyasalları bizden temin edebilirsiniz. Teknik bilgi de veriyoruz.

http://magaza.hammaddeler.com/index....atalog/results

bu linkten mağaza sayfamızız inceleyebilirsiniz.

Comment

Working...
                                X