Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Organik Gübreler ve Önemi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Organik Gübreler ve Önemi

bizim behram abimiz var o yetiyo bize: her türlü organik gübre bilgisini ondan alýyoruz

Comment

Sayýn Balböceði çok teþekkür ederim. Edindiðim bilgileri sizlerle paylaþmak tabiiki çok güzel. Bu konularý tabiiki benden çok daha iyi bilenler var. Þimdi rahmetle andýðým Ýstanbul üniversitesi hukuk bölümünde görevli Prof.Dr.Ýsmet Sungurbey ismindeki hoca bana ma yazdýðýnýz yazý çok hoþuma gitmedi desem yanlýþ olur. Her zaman görüþmek dileklerimle hoþçakalýn

Comment

abi valla her zaman görüþürüz muhtemelen daha merak ettiðim öðrenmek istediðim çok þey var daha yolun baþýndayým çelikle kökleþtirmeyi öðrendim tohumdan aðaç üretmeyide öðrendim sayýlýr organik gübreleri öðrendim sayýlýr onuda kullanacaðýz ama daha fazla denemedim uygulama yok þimdiki hedefim önümüzdeki seneye serada cevizlere kalem aþýsý yapmayý deneyeceðim onu hayata geçireceðim þimdilik 1 tane seram var birkaç aðaca deneyeceðim ingiliz aþýsýný ondan sonra bakacaðým ve bir sürrü aðaç üreteceðim ondan sonrada meyve fidaný aþýlayacaðým satmak için öle iþim uzun çok yani heves gibi biþi aslýnda benimki para kazanmak deyilde doðaya hizmet etmek ve aðaçlarý çok sevmek gibi biþi maksat hayata ve doðaya bir sürü aðaç kazandýrmak gibi dermiþim neyse allaha emanet ol baþýmýzdan eksik olma bak sen varsýn ubeyd abi var birde tabiatcý abi var her zaman herþeye yardýmcý olan baþkalarýda var ama onlar az giriyo ara sýra uluyola sitede bazýlarýda var yardýmcý omak yerine bu soru daha önce soruldu sitede araþtýr diyenlerde var demiþim

Comment

meraBA ARKADAÞLAR BEN ORGANÝK TARIMIN AMACININ NE OLDUÐUNU MERAK EDÝYORUM BANA YARDIMCI OLABÝLÝRMÝSÝNÝZ ACABA?

Comment

Tohumu, fidesi, suyu, topraðýnýn kimyasallarla kirlenmediði dolayýsýyla insan saðlýðýný tehdit etmeyen, damak tadý yerinde, raf ömrü uzun ürünler tüketmemizi organik tarým saðlar.

Comment

salkým domateste dekara ne kadar çiftlik gübresi verilmeli sayýn tabiatçý

Comment

TOZ HÜMÝK ASÝT:
                DÖKME; 7 TL + KDV/KG - 10 KG VE 25 KG LÝK AMBALAJLARDA 8 TL + KDV/KG
                ORGANÝK MADDE: % 40
                TOPLAM HÜMÝK-FULVÝK ASÝT: % 75
                SUDA ÇÖZÜNÜR POTASYUM OKSÝT (K2O): % 8
                MAXÝMUM NEM: % 20
                PH: 7- 9
                * 10 kg ve25 kg ambalajlarýmýz mevcuttur.
                TOZ FULVÝK ASÝT:
                DÖKME; 7 TL + KDV/KG - 10 KG VE 25 KG LÝK AMBALAJLARDA 8 TL + KDV/KG
                ORGANÝK MADDE: % 71
                TOPLAM HUMÝK – FULVÝK ASÝT: % 81
                TOPLAM FULVÝK ASÝT : % 70
                SUDA ÇÖZÜNÜR POTASYUM OKSÝT (K2O): % 0.08
                MAXÝMUM NEM: % 6,1
                PH: 5–6
                * 1kg-10kg–25 kg ambalajlarýmýz mevcuttur.
                LEONARDÝT:
                DÖKME; 200 TL + KDV/TON - 25 KG LÝK AMBALAJLARDA 9 TL + KDV
                ORGANÝK MADDE: (Minimum) % 50
                TOPLAM HUMÝK – FULVÝK ASÝT: (Minimum) % 50
                MAXÝMUM NEM: % 20
                PH: 4 – 5
                * 25 kg ve dökme þeklinde ürün temini yapýlabilmektedir.
                Not:
                Ürünlerimizin analiz sonuçlarý ve tescilleri mevcuttur. Detaylý bilgi için 0 555 204 40 92 Oðuz Bey ile irtibat kurabilirsiniz.
                Verilen fiyatlara toplu alýmlarda ekstra ýskonto uygulanmaktadýr.

Comment

Sayýn Kayseri
                  Her halde Sayýn Tabiatçý meþgul, sizin yazýnýzý görmedi herhalde.
                  Bize göre dikim öncesi ve çapada dekara 200-250 kilo kaliteli hayvan gübresi kullanmanýz yeterli olacaktýr. Bilgilere www.gaffaroglu.com.tr adresinden ulaþabilirsiniz. Saygýlarýmla,

Comment

sn ucuz gübreci bana konuyla ilgili biraz daha bilgi verirmisiniz.mamuller pelet mi garnülmü ne ile atýkýyor dekara ne kadar min ve max kg/dk?

Comment

http://ucuzgubreci.tr.gg sitemden detaylarý öðrenebilirsiniz.
                      [email protected] online bilgi alabilirsiniz.

leonarditler toz-granül ve eleküstü olarak 3 formda.
                      duruma göre dekara50-100kg uygulanmaktadýr.
                      diðer ürünlerle ilgili bilgi için bana ulaþabilirsiniz.

Comment

Modern tarým yöntemleri doðayý mahvetmekle kalmýyor insanlarý da telef ediyor. Ýngiltere’de piyasaya çýkan: Gerçek Gýda Neden Yediklerimizin Besin ve Mineral Deðerleri Düþük -Bunu Bertaraf Etmek Ýçin Ne Yapabiliriz adlý kitabýn özeti bu.
                        Bol taze sebze ve meyve yiyor olsanýz bile durumunuz sandýðýnýz kadar parlak olmayabilir. Topraðýn hor kullanýlmasý, suni gübreler, genetik yapýsý deðiþtirilmiþ tohumlar aldýðýmýz gýdalarýn besin deðerini talan etti. Meyve ve sebzeye sinen tarým ilaçlarýnýn zehirleyici etkileri caba.
                        Ýngiltere’de yapýlan bir araþtýrmaya göre 1940 ila 1991 arasýnda sebzeler içerdikleri magnezyumun %24’ünü, kalsiyumun %46’sýný, demirin %27’sini ve bakýrýn %76’sýný kaybetti. Bir tek domatesin 1940’ta ihtiva ettiði bakýrý almak için 1991 ürünü 10 domates yemek gerekiyor. Bugün, Allah bilir, bir kasa.
                        Birleþmiþ Milletler tarafýndan yayýnlanan bir rapora göre dünyada iki milyar insan “gizli açlýk” çekiyor. Yani demir, zinc, çinko, iyot, A vitamini ve folik dahil birçok vitamin ve mineralleri yeterli miktarlarda alamýyor. Bunlarýn eksikliðinin yol açtýðý sayýsýz hastalýk var.
                        Gerçek Gýda Ýstiyoruz yazarý Graham Harvey’e göre disleksiyadan kalp rahatsýzlýklarýna birçok hastalýðýn aldýðýmýz gýdanýn yoksulluðuyla iliþkisi var.
                        Ýnekler doðada deðil ahýrlarda yapma yemlerle karýnlarýný doyurduklarý için saðlýksýz oluyorlar (deli dana hastalýðýný hatýrlayýn) ve sütleri de insanlara pek yaramýyor. Doðada beslenen hayvanlarýn sütünde bol miktarda bulunan bazý yað asitleri, özellikle Omega 3, ahýr hayvanlarýnýn sütünde çok az var. Gýdasýnda yeterli miktarda Omega 3 türü yað asidi bulunmayan insanlarýn depresyon, þizofreni, hiperaktivite, Alzheimer gibi hastalýklara tutulma olasýlýðý daha büyüktür. Kansere eðilim daha yüksektir. Meyve ve sebzenin besin deðerlerinin düþük olmasýnýn nedeni tarýmda kullanýlan suni gübrenin besin zengini ürün alýnmasýný saðlayan doðal dengeyi bozmasýdýr.
                        Organik ürünlerin gittikçe revaç kazanmasýnýn nedeni modern yöntemlerle elde edilen meyve ve sebzenin tatsýz olmasý dýþýnda saðlýksýz olmasýdýr. Organik ürün en az üç yýl tarým ilacý kullanýlmamýþ, otoyollardan uzak topraklardan, genleriyle oynanmamýþ tohum kullanýlarak ve tarým ilaçlarýndan kaçýnýlarak elde edilen ürüne denir. Gerçek gýda almak istiyorsanýz kýrlarda karnýný doyuran inekler, günýþýðý gören tavuklar ve iyi toprakta yetiþen meyve ve sebzede ýsrarlý olun, diyor Harvey.
                        Ya da mümkün olduðu kadar kendi sebze ve meyvenizi yetiþtirin.

Yazan :
                        Metin Münir

Comment

Cevap: Organik Gübreler ve elde etme yöntemleri.

Cevap: Organik Gübreler ve elde etme yöntemleri.

fsimsek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Organik/Doðal olana dönmedikçe, Tarýmýmýz gerilemeye devam edecektir..
                          Arkadaþýmýz fsimsek; doðal olana dönme sözüne karþý, kendi çalýþmalarýmý yorumluyarak doðal kaynaklarý kullanarak organik gübre üretmenin inceliklerini açýklamak istiyorum.

Bilenen doðallýk insan müdehalesinin oranýn düþük, tabiat ve doðanýn kendi içinde oluþan bitkileri ve bu bitkilerinde ayný zincirin bir halkasý olarak üretilmesi demektir, benim çalýþmalarýmda bu gübreye ulaþma olarak kaynak malzeme, doðada insan iradesi dýþýnda yetiþen yabani otlar aðaçlarýn yaparaklarý ve budama artýklarý mutfaktan çýkan sebze meyve artýklarý, kahve hanelerin çay artýklarý kuþ besleyenlerden saðlanan kuþ dýþkýlarý olmaktadýr.

Sýraladýðým bu malzemeleri çeþitli yöntemler içinde ön iþleme tabi tutarak malç, kompost gübre ve soluca gübresi üreterek en ideal organik gübreye ulaþmaktayým, doðal olan bu kaynaklara ekonomik bir deðer ödemeden sadece emek yoðun çalýþma içinde bulunarakta haraci bir enerji kullanmadýðýmdan sýfýra yakýn maliyetle üretim gerçekleþýirmekteyim.

Bu gübreyi geliboludaki bahçemde sebze ve meyve yetiþtirmede kullanarakda en ideal organik ürünler elde etmekteyim, bahçemi gezerek bu ürünler üzerindeki doðallýða þahit olabilirsiniz.

https://gardensel.com/tr/
                          Yaþamýn þifreleri topraklarda saklýdýr.

Comment

Working...
                          X