fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Organik Gübreler ve Önemi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Organik Gübreler ve Önemi

bizim behram abimiz var o yetiyo bize: her türlü organik gübre bilgisini ondan alıyoruz

Comment

Sayın Balböceği çok teşekkür ederim. Edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak tabiiki çok güzel. Bu konuları tabiiki benden çok daha iyi bilenler var. Şimdi rahmetle andığım İstanbul üniversitesi hukuk bölümünde görevli Prof.Dr.İsmet Sungurbey ismindeki hoca bana ma yazdığınız yazı çok hoşuma gitmedi desem yanlış olur. Her zaman görüşmek dileklerimle hoşçakalın

Comment

abi valla her zaman görüşürüz muhtemelen daha merak ettiğim öğrenmek istediğim çok şey var daha yolun başındayım çelikle kökleştirmeyi öğrendim tohumdan ağaç üretmeyide öğrendim sayılır organik gübreleri öğrendim sayılır onuda kullanacağız ama daha fazla denemedim uygulama yok şimdiki hedefim önümüzdeki seneye serada cevizlere kalem aşısı yapmayı deneyeceğim onu hayata geçireceğim şimdilik 1 tane seram var birkaç ağaca deneyeceğim ingiliz aşısını ondan sonra bakacağım ve bir sürrü ağaç üreteceğim ondan sonrada meyve fidanı aşılayacağım satmak için öle işim uzun çok yani heves gibi bişi aslında benimki para kazanmak deyilde doğaya hizmet etmek ve ağaçları çok sevmek gibi bişi maksat hayata ve doğaya bir sürü ağaç kazandırmak gibi dermişim neyse allaha emanet ol başımızdan eksik olma bak sen varsın ubeyd abi var birde tabiatcı abi var her zaman herşeye yardımcı olan başkalarıda var ama onlar az giriyo ara sıra uluyola sitede bazılarıda var yardımcı omak yerine bu soru daha önce soruldu sitede araştır diyenlerde var demişim

Comment

meraBA ARKADAŞLAR BEN ORGANİK TARIMIN AMACININ NE OLDUĞUNU MERAK EDİYORUM BANA YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ ACABA?

Comment

Tohumu, fidesi, suyu, toprağının kimyasallarla kirlenmediği dolayısıyla insan sağlığını tehdit etmeyen, damak tadı yerinde, raf ömrü uzun ürünler tüketmemizi organik tarım sağlar.

Comment

salkım domateste dekara ne kadar çiftlik gübresi verilmeli sayın tabiatçı

Comment

TOZ HÜMİK ASİT:
                DÖKME; 7 TL + KDV/KG - 10 KG VE 25 KG LİK AMBALAJLARDA 8 TL + KDV/KG
                ORGANİK MADDE: % 40
                TOPLAM HÜMİK-FULVİK ASİT: % 75
                SUDA ÇÖZÜNÜR POTASYUM OKSİT (K2O): % 8
                MAXİMUM NEM: % 20
                PH: 7- 9
                * 10 kg ve25 kg ambalajlarımız mevcuttur.
                TOZ FULVİK ASİT:
                DÖKME; 7 TL + KDV/KG - 10 KG VE 25 KG LİK AMBALAJLARDA 8 TL + KDV/KG
                ORGANİK MADDE: % 71
                TOPLAM HUMİK – FULVİK ASİT: % 81
                TOPLAM FULVİK ASİT : % 70
                SUDA ÇÖZÜNÜR POTASYUM OKSİT (K2O): % 0.08
                MAXİMUM NEM: % 6,1
                PH: 5–6
                * 1kg-10kg–25 kg ambalajlarımız mevcuttur.
                LEONARDİT:
                DÖKME; 200 TL + KDV/TON - 25 KG LİK AMBALAJLARDA 9 TL + KDV
                ORGANİK MADDE: (Minimum) % 50
                TOPLAM HUMİK – FULVİK ASİT: (Minimum) % 50
                MAXİMUM NEM: % 20
                PH: 4 – 5
                * 25 kg ve dökme şeklinde ürün temini yapılabilmektedir.
                Not:
                Ürünlerimizin analiz sonuçları ve tescilleri mevcuttur. Detaylı bilgi için 0 555 204 40 92 Oğuz Bey ile irtibat kurabilirsiniz.
                Verilen fiyatlara toplu alımlarda ekstra ıskonto uygulanmaktadır.

Comment

Sayın Kayseri
                  Her halde Sayın Tabiatçı meşgul, sizin yazınızı görmedi herhalde.
                  Bize göre dikim öncesi ve çapada dekara 200-250 kilo kaliteli hayvan gübresi kullanmanız yeterli olacaktır. Bilgilere www.gaffaroglu.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Saygılarımla,

Comment

sn ucuz gübreci bana konuyla ilgili biraz daha bilgi verirmisiniz.mamuller pelet mi garnülmü ne ile atıkıyor dekara ne kadar min ve max kg/dk?

Comment

http://ucuzgubreci.tr.gg sitemden detayları öğrenebilirsiniz.
                      [email protected] online bilgi alabilirsiniz.

leonarditler toz-granül ve eleküstü olarak 3 formda.
                      duruma göre dekara50-100kg uygulanmaktadır.
                      diğer ürünlerle ilgili bilgi için bana ulaşabilirsiniz.

Comment

Modern tarım yöntemleri doğayı mahvetmekle kalmıyor insanları da telef ediyor. İngiltere’de piyasaya çıkan: Gerçek Gıda Neden Yediklerimizin Besin ve Mineral Değerleri Düşük -Bunu Bertaraf Etmek İçin Ne Yapabiliriz adlı kitabın özeti bu.
                        Bol taze sebze ve meyve yiyor olsanız bile durumunuz sandığınız kadar parlak olmayabilir. Toprağın hor kullanılması, suni gübreler, genetik yapısı değiştirilmiş tohumlar aldığımız gıdaların besin değerini talan etti. Meyve ve sebzeye sinen tarım ilaçlarının zehirleyici etkileri caba.
                        İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre 1940 ila 1991 arasında sebzeler içerdikleri magnezyumun %24’ünü, kalsiyumun %46’sını, demirin %27’sini ve bakırın %76’sını kaybetti. Bir tek domatesin 1940’ta ihtiva ettiği bakırı almak için 1991 ürünü 10 domates yemek gerekiyor. Bugün, Allah bilir, bir kasa.
                        Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan bir rapora göre dünyada iki milyar insan “gizli açlık” çekiyor. Yani demir, zinc, çinko, iyot, A vitamini ve folik dahil birçok vitamin ve mineralleri yeterli miktarlarda alamıyor. Bunların eksikliğinin yol açtığı sayısız hastalık var.
                        Gerçek Gıda İstiyoruz yazarı Graham Harvey’e göre disleksiyadan kalp rahatsızlıklarına birçok hastalığın aldığımız gıdanın yoksulluğuyla ilişkisi var.
                        İnekler doğada değil ahırlarda yapma yemlerle karınlarını doyurdukları için sağlıksız oluyorlar (deli dana hastalığını hatırlayın) ve sütleri de insanlara pek yaramıyor. Doğada beslenen hayvanların sütünde bol miktarda bulunan bazı yağ asitleri, özellikle Omega 3, ahır hayvanlarının sütünde çok az var. Gıdasında yeterli miktarda Omega 3 türü yağ asidi bulunmayan insanların depresyon, şizofreni, hiperaktivite, Alzheimer gibi hastalıklara tutulma olasılığı daha büyüktür. Kansere eğilim daha yüksektir. Meyve ve sebzenin besin değerlerinin düşük olmasının nedeni tarımda kullanılan suni gübrenin besin zengini ürün alınmasını sağlayan doğal dengeyi bozmasıdır.
                        Organik ürünlerin gittikçe revaç kazanmasının nedeni modern yöntemlerle elde edilen meyve ve sebzenin tatsız olması dışında sağlıksız olmasıdır. Organik ürün en az üç yıl tarım ilacı kullanılmamış, otoyollardan uzak topraklardan, genleriyle oynanmamış tohum kullanılarak ve tarım ilaçlarından kaçınılarak elde edilen ürüne denir. Gerçek gıda almak istiyorsanız kırlarda karnını doyuran inekler, günışığı gören tavuklar ve iyi toprakta yetişen meyve ve sebzede ısrarlı olun, diyor Harvey.
                        Ya da mümkün olduğu kadar kendi sebze ve meyvenizi yetiştirin.

Yazan :
                        Metin Münir

Comment

Cevap: Organik Gübreler ve elde etme yöntemleri.

Cevap: Organik Gübreler ve elde etme yöntemleri.

fsimsek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Organik/Doğal olana dönmedikçe, Tarımımız gerilemeye devam edecektir..
                          Arkadaşımız fsimsek; doğal olana dönme sözüne karşı, kendi çalışmalarımı yorumluyarak doğal kaynakları kullanarak organik gübre üretmenin inceliklerini açıklamak istiyorum.

Bilenen doğallık insan müdehalesinin oranın düşük, tabiat ve doğanın kendi içinde oluşan bitkileri ve bu bitkilerinde aynı zincirin bir halkası olarak üretilmesi demektir, benim çalışmalarımda bu gübreye ulaşma olarak kaynak malzeme, doğada insan iradesi dışında yetişen yabani otlar ağaçların yaparakları ve budama artıkları mutfaktan çıkan sebze meyve artıkları, kahve hanelerin çay artıkları kuş besleyenlerden sağlanan kuş dışkıları olmaktadır.

Sıraladığım bu malzemeleri çeşitli yöntemler içinde ön işleme tabi tutarak malç, kompost gübre ve soluca gübresi üreterek en ideal organik gübreye ulaşmaktayım, doğal olan bu kaynaklara ekonomik bir değer ödemeden sadece emek yoğun çalışma içinde bulunarakta haraci bir enerji kullanmadığımdan sıfıra yakın maliyetle üretim gerçekleşıirmekteyim.

Bu gübreyi geliboludaki bahçemde sebze ve meyve yetiştirmede kullanarakda en ideal organik ürünler elde etmekteyim, bahçemi gezerek bu ürünler üzerindeki doğallığa şahit olabilirsiniz.

https://gardensel.com/tr/
                          Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

Comment

Working...
                          X