fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ruslara Domates Tepkisi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Ruslara Domates Tepkisi

RUSYA Tarım Ürünleri Denetleme Dairesi’nin, aşırı derecede zirai ilaç içerdiği için Türkiye’den sebze ithalatını 7 Haziran’dan itibaren yasakladığını açıklaması üzerine Antalya Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, "Domatesi bizden almazlarsa İspanya’dan pahalıya alır yerler" dedi. Rusya’nın en büyük sebze tedarikçilerinden birinin Türkiye olduğunu söyleyen Satıcı, bu kararın başta domates olmak üzere sebze ihracatını olumsuz etkileyeceğini belirtti. Yasağın yürürlüğe girmesiyle domates fiyatlarının düşeceğini söyleyen Satıcı, bu durumun üreticiyi olumsuz etkileyeceğini kaydetti. Satıcı, bu durumun ithalatçı olan Rusya’yı da ürünü daha pahalıya almayla karşı karşıya bırakacağını belirtti.

HABERLER.COM
  • Fidanligi.com

Cevap: Ruslara Domates Tepkisi

Ruslar babamızın oğlu değil müşterimiz ise neden geri gönderdiler iyi inceleyip müşteri ne istiyorsa onu yerine getirsek nasıl olur. müşteri her zaman haklıdır.Avrupa standartlarında mal gönderdikte,ruslar keyfiolarak malımızı gerimi gönderdi.

Comment

ıste Bu Kadar Gercekı Olmakla Gercekcı Gorunmek Arasındakı Fark Adamlar Allah Korur Mantıgına Gıtmıyorlar He Bırde Cok ılgınctır Fıyatlar ıc Pıyasada Dusecek Yanı Domatesler ıc Pıyasaya Halka Satılacak Demektır Yanı Cocuklarımıza O Domateslerı Yedırecegız Hukumetı Alkıslamak Sarttır Tesekkurler Hz Omerın Adaletını Savunanlar

Comment

Hükümetle ne alakası var bu hükümetden öncede Ruslarla bu tür sıkıntı yine yaşanmıştı.Üretiçimiz malesef işin üç kağıdına kaçıyor.çiftçilerimiz eğitimsiz.Sistem Mühendisleri çalşmaz hale getirmiş.Bu sıkıntı 5-10 yıllık değil 80 yıllık sıkıntı sistem çarkının işlemiyecek şekilde dizayin edilmiş.Değiştirmeye kalkınca da ,işte görüyorüz son günlerdeki yaşananları.Hlka rağmen halkın karşısına dikilenler. Çalışmak isteyenlerin tekerine nasıl çomak sokuyorlar.

Comment

sevgili ubeyde hukumetin ne sucumu var kisitlama yok yeterli egitim yok universitelerde okuyon onlarca mezun gencimizi bu yone tesvik yok hersey bir yana bu domatesler imha edilmesi gerekirken anladigim kadariylan ic piyasaya surulecek iste budur hukumet bugunun yarinin yada gecmisin hepsi ayni vaatle gelmedimi aci gercek hepsi ayni cark donsunde nasil donerse donsun halka karsi derken yuzde 49 yuzde 51 den herzaman kucuktur halk dedimmi yuzde 51 olarak belirlenir hatirlatirim yani buyuk olan rakam her zaman kazanir malesef neyse ben akp yi elestirmek istemiyorum siz yazdiniz diye yazdim yoksa emperyalizmin usakligini yapan butun duzen partilerine ayni estlikte karsiyim

Comment

her konuya bakarken objektif olmak lazım. bilimsel netice çıkartabilmek için önce bilimsel ve objektif olmak lazım.rusların standartlara uygun ürünleri geri göndermesinde üreticinin üreticiyi yönlendirmeyen il ilçe tarımmüdürlüklerinin, tarım bakanlığının,dolayısıylada hükümetin suçu tabiiki var.ama böyle bir yorumkarşısında aman benim mensupolduğumpartiye söz edildi,diye celallenirseniz,doğruyu görmede zorlanırsınız . ve rus ve domaates konusunu getirir son adli yada siyasi olaylara bağlarsınız.ne alakası varsa.acemi işçi bazen çalışırken meydana getirdiği zararlar yüzünden insanabırak kardeşim sen çalıştıkça hasar meydanagetiriyorsun dedirtiyor.(allah için güçler ayrılığını sağlıklı bir düşünün parlemento kimin elinde hükümet kimin elinde çankaya kimin elinde anayasa mahkemesi başkanı hangi siyasi eğilimde yök başkanı hangi siyasal eğilimde?el insaf türkiyede şu anda bütün güçler tek bir elde toplanmış hala adalet istedikleri hüküm vermedi diye..ya bana bile siyasi laf ettirdiniz ya helal olsun bana ne siyasetten be kardeşim.yaşasın domates kardeşliği.

Comment

affiniza siginarak yaziyorum yasli kurtlar genclere oncu olmazsa genc kurtlar nasil becerir avlanmayi

Comment

sevgili İbrahim şimdi baktım yaş 33 imiş.demekki şu yaşlı kurt benmi oluyorum.Öyle ise inşallah kocamış muamelesi görmem.(maskara meselesi)
                gurbetteki kardeşe selamlar saygılar.

Comment

estafurullah abi maskara anlaminda demedim yazmak istedigim genc kurtlar avlanmayi yaslilardan ogrenir eger yaslilarin verdigi derse iyi calismazsalar cakallara da yem olurlar yani bir birlerine bagli kalmazsalar cakallarin sofrasina meze olurlar yoksa maskara gibi bir dusuncem asla olmadi olmazda

Comment

İBRAHM BEY.Nedense bizde mühalefet anlayışı hep böyle.Afedersiniz ama k..... eğri b.... çıksa ikdidardaki parti suclanır.Malesef Ülkemizdeki dönen dolaplar ve sistemi anlamamışsınız.Son zamanlardaki hazımsızlıgı görüyorsunuz sanırım.Çoktandır kabızlık boyutunu geçti.Hala anlamıyorsunuz Köşe başını tutumuş malum dönmeler bu ülkede kimseye olumlu işler yaptırmıyor.Sistemi o şekilde kurmuşlar ve köşelere oturmuşlar.Kolay kolay değişmesne müsade etmiyor.Ben inanıyorum ki Rusların Yaş senze alımında bile bu hainlerin elleri var.

Comment

valla o kadar genisini bilemem kimin ne eli var ncak cok ilginctirki turkiyeden avrupaya yeteri derecede gida gelmiyor farkli ulkelerden evet ama turkiyeden yok diyebilecegim kadar az acaba neden gumruk anlasmalari var oldugu halde gerci bunun nedeni siyaside olabilir bilemiyorum ancak ruslara gelince eger analizlerde pislik bulduysalar oyledir kusura bakmayin ama orasi farkli bir ulke tanrinin kimseyi korumadigina inaniyorlar bu tur riskleride almazlar beni maruz gorunuz ben kimsenin siyasi olarak savunuculugunu yapmadim yapmamda ben gordugumu soylerim dusundugumu yazarim amacim kimseyi kirmak degil amacim insanlara farkli bakis acilarida yaratmak

Comment

sayın ubetd olur ama bu kadar olmaz bu nasıl bir particilik .rusların geri gönderdiği ürünlerde bile ,muhalefet parmağı.ben pes diyorum başkaca bişey demiyorum.
                        ülkede yanlış bir şey varsa mazereti yortur bundan muhalefet veya kurulu sistem falanla kaçılamaz .sorumlu hiç olmadığı kadar idarenin her yeri elinde olan iktidardır hala yapamıyoruz diye sizlanıyorsa daha hangi kurumları elde ederse bahane bulmayacak . o zaman o rejimin adı ne olacak.

Comment

Ruslar bence ateşle oynuyorlar. Önceki krizde de benzer şeyler oldu eğer Türkiye bu ürünler için farklı ülke arayışlarına girerde o ülkelere mal göndermeyi başarabilirse ki geçmişte başardı da o zaman Türkiye'den nasıl domates alacak şaşarım. Bence Rusya sadece ileriki satınalmalarında daha yüksek fiyatla domates alabilmenin yolunu açıyor kısaca kendisine zararaı da dokunabilecek yolda. O kadar yaş sebze ve meyve ihracatı yapan firma var elbet karlılıklarını sağlamak ve devam etmek üzere çalışamlar da yapacaklardır.

Biraz akılcı olmak gerekirse organik tarıma ne kadar yönelsekte domatesteki pestisit iddilarının en büyük dezavantajı ülkemizde laboratuvar düzeyinde yeterli pestisit analizleri yaptırma işlemi henüz doğru algılanabilmiş değil çünki pestisitler kabul edilebilir düzeyde de olsa ihracat yapan firmalar bu analizleri yerli laboratuvarda önden yaptırmalılar ve ihracata öyle göndermeliler ancak ola ki bu analizleri yapsa bile bu rusyanın bir oyunuda olabilir bu durum. Bu sanırım az biraz zaman alacak ama soruyorum domates üretmenin önüne kim geçebilecek ki Rusya domates ihracatına darbe vursun.

Kısaca ben şunu diyorum domates için tek pazar rusya değil, rusya ise kendisi açısından ateşle oynuyor zira bu iş tek taraflı değil. Bırakın oynasın biz işimize bakalım çekirge bir zıplar iki zıplar...

Comment

ya sorun ihracat degilki hangi ulkeye yaparsaniz yapin eger analizlerde sorunlu cikiyorsa mal elde kalir kalmakta zorunda cunku defolu mal sanmiyorumki rusya baska yerden ihrecet yapsin en karlisi turkiye baska is gucu dusuk ulke varmi ama bana sorarsaniz bu domatesleri irakin kurt yonetimine bedavaya verelim en azindan bir ise yaramis olurlar )))

Comment

ibrahim şimşek arkadaş hiç olmazsa işe yarar derken???
                              uluslar arası ilişkiler,ahbap çavuş ilişkisi ile yürümez eğer senin üretimin normlara uymuyorsa, normlara uygun üretim yapacaksın. yada bu normlara dikkat etmeyen ülke varsa onlarla ticaret yaparsın. paranı alabilirmisin allah bilir .bir zamanlarkaddafi müteahhitlerin parasını ödemeyip bir çok iş adamının neredeyse batmasına sebep olacaktı.hatırı sayılır birileri araya girdi de iş düzeltildi.(kimler vardı o gezide kaddafinin çadırında)Yani diyeceğim o ki ticaret tede siyasetde de hem yazılı kurallar hem de yazılı olmayan kurallar vardır.uymak lazım başkasını suçlayarak iyi sonuç almak mümkün değil. saygılar ve selamlar

Comment

Working...
                              X