fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ruslara Domates Tepkisi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Ruslara Domates Tepkisi

sayın selahattin yılmaz yazınızın ilk bölümüne değil ama ikinci bölümüne katılıyorum . sizde mutlaka farkındasınızdır ilk bölüm başka bir açıdan ikinci kısım başka bir açıdan bakmış. bence ikinci bölüm övgüye değer.

Comment

sevgili ismail abi yanlis anladin ya ben onu espri olsun diye yazmistim en son olarakta hafif bir gulumseme koymustum

Comment

İhracaat kolay yapılmıyor arkadaşlar. Hele hele geçmişte oldukça vukuatlı olduğumuz düşünülürse şimdilerde yeni imajımızı toparlayan şirketlerimizin ne denli ihracattın devam stratejisi izlediği gözlenmelidir bu işte pasta payının yüksek olduğu düşünülürse.

Henüz yeterince uluslararası laboratuvarlarımızın olmadığı bir gerçektir ancak İstanbul'da ve Bursa'da var (Ben onlardan birisinde çalışıyorum). Bu iş Türkiyede yeni yeni oturuyor ancak öğreniyoruz ve kaliteyi yakalıyoruz da. Yani siz rusya ile bir problem yaşamışsınız ikinci defa aynı problemi yaşamamak için eğer ciddi bir ihracaat firması iseniz daha dikkatli olursunuz. O zaman akla başka sorular geliyor?

Comment

İbrahim bey anladım ben de düşünceyi dile getirmeden espirini anladığımı ima ettim.rus ya ihracaatı ve malların iadesi ile ilgili yaklaşımını tebrik ederim. olayları hissi değil akıl ve bilim yoluyla çözümlersek kuralların ahbab çavuş ilişkisi,ile değil herkesin uyması gereken tespitler olarak.yorumlarsak hayat daha kolay bir hale gelir diye düşünüyorum.yani hız sınırını geçen bir doktor kendisine ceza kesen memura elime düşersen ben sana sorarım dememeli .bir daha trafik kuralların hepsine uyarım.yalnız hız sınırına değil,tüm kurallara uymam gerek derse hem bida ceza yemez,hemde kaza yapma olasılığı minimuma iner yediği ceza hayırlara vesie olmuş olur bilmem anlata bildimmi? herkese saygılar sunar. esenlikler diler selam ederim.

Comment

Selahattin beyin son yazısındaki uyarı gerçekten övgüye değer.ihracaat yabacaksan İstanbul da varmış. Bursada varmış.gerekenleri yapacaksın arkadaş.ve başkasına kızacağımıza türkiyenin imajını sarsmaya hakkınız yok.gerekli tahlilleri yaptırın.diye ihracaatçı arkadaşlara,İstanbul, ve Bursa ya ilaveten bu kuruluşların sayısını artırın diye ilgililere baskı kuracağız ilgililer kim? konunun ilgilisi hükümet diyecem çarşı karışacak.en iyisi ben kaışmayayım ihracaatçı ve üretici isterse ilgili ve sorumluyu bulur.herkese selam ve saygılar.

Comment

İşin siyasi oldugu dün yetkililerce acıklandı.Rusya İrandan,Suriyeden Sebze alımını devam ediyor.Oralada Pestisit kalnıtılarını analiz eden Laboratuvarmı var.Ayrıca Rusların pestisit kalıntılı dediği sebzeleri Avrupa alıyor.Peki bu nasıl oluyor.Ruslar Avrupadan daha mı ileri teknoloji yönünden.

Comment

sistemi veya hükümeti suçlama yerine önce kendimize bir bakalım.Daha önce altın yumurtlayan laleli piyasası vardı hatırlarsanız.İş okadar çıgırından çıktıki müşteri olarak habul edilen Rusya ve komşuları aptal yerine kondu.Bunu yapanlar önce kendi aptallığını göremedi herkesi kendisi gibi zannetti.Buna benzer olayda tarımsal sektörde yaşandı kendimizi bu konuda daha dikkatli olmaya davet yerine daha fazla para kazanma adına empati kurmadan adamların isteklerini gözardı ederek standardı bıraktık.Rusların umrundaymış pahalı mal (domates)almak.Adamlar kendi insanına daha iyiyi sunmak için dikkatli olmayı ögrenmiş.Rusların begenmediği domateslerde içpyasada pazarlanacak Çünkü bizler kendi insanımıza değer vermeyi henüz öğrenemedik.Burada sayın UBEYD'in dediği gibi Hükümetle ne alakası var bu hükümetden öncede Ruslarla bu tür sıkıntı yine yaşanmıştı.Üretiçimiz malesef işin üç kağıdına kaçıyor.Bunun bedeleni Türkiye ödüyor.Buradada bakanlık olayı gözardı ederse sn. Şimşek haklı

Comment

Biz işimizi düzgün yapalım.Adam gibi(ilaçsız,hormonsuz vs)mahsül üretelim.Onu ,bunu suçlamayı bırakalım.Ucuz ÇİN İlacı alıp;Bitkiye verirseniz sonucu bu olur.Haydi şimdi diyelimki Rusya suçlu,Pekela geçen yıl Almanyadan dönen biberlere ne demeli;Adamlar bu ürünleri bize bile vermediler.Siz kendi insanınıza yedirirsiniz diye Parasını verip imha etdiler.Anadoluda bir söz vardır"İğneyi kendine,çuvaldızı başkasına dürtle" Bu memleketde para için neler yapıldığını herkes biliyor.Tabi burada dürüst üreticiyi tenzih ederim.Onlar bizim baş tacımız.Ne oldu yıllar öncede birileri çay içmedimi? Sonra Kanser vakalrı memleketi sardı.Tabi bu hileli işleri denetlemek kurumların işi,ama dürüst vatandaşın iyi devleti olur.Hükümetin içindeki insanlar uzaydan gelmedi ya,Onlarda bizim insanımız veya kurumlardaki memur, amir hepsi bizim kardeşimiz,amcamız vs.

Comment

her konuyu vatan haini muhaliflerin işi diye açıklarsak gerçek hatayı ve hatalıyı aramazsak daha çok domates geri gelir yada dış ülke alımı durdurur biz hala vatan haini muhaliflerin işi der kendimizi kandırırız. esenlikler ve iyi günler dileğiyle.herkese saygılar.

Comment

Dostalarım,bana göre ilk önce insanımızın helal ve haramı öğrenmesi gerekiyor.Öğrenmek istemiyenlerede öğretilmesi gerekiyor.Özellikle helal gıda satan mağazalar ve üretim yapan yerleri desteklememiz alışveriş yaptığımız mağaza sorumlularını bu konuda uyarmamız gerekiyor.Ne alaka diyeceksiniz.

Bulunduğunuz çevrede insanların sebze meyve yetiştiriken kullandıkları insektisit çeşitlerine,gıda maddeleri üretirken ilave ettikleri katkı maddelerine,süt ve süt ürünleri üretimizde yapılan hile ve hurdalara,et et ürünlerinde yapılan hilelere bakın.

Benim size söylemek istediğim şey şu,alışveriş sırasında şüphe duyduğunuz herhangi bir malzemeyi lütfen incelettirin.Bulunduğunuz illerde kontrol labaratuarları bulunmayabilir.Ama numuneyi almak ve göndermek zorundalar.İster patolojik ister histolojik veyahut mikrobiyal hiç farketmiyor.Örnek olarak çok masum zannetiğiniz kaşar peyniri,dondurma,muz.Bir numune yollarsanız ne dediğim daha iyi anlaşılır.Muzdaki O.F.İ(organik fosforlu insektisit) miktarını veya kaşara ilave edilmiş malzemeleri.

Alışveriş yaptığınız hipermarketleri araştırın.Hangi firma ne kadar numune gönderiyor sattığı malzemelerle ilgili olarak.

Bulunduğum ildeki İl kontrol Labaratuar Müdürü(Akredite bir labaratuardır ve ofi miktarını avrupa standartlarında ölçebilir kabiliyettedir) vatandaştan şikayetçi.Yeterli numune getirmedikleri için.Kendileri çıkamıyorlar sebepleri malum.Ubeyd bey yeterince açık olarak anlatmış.

Comment

Working...
                      X