fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

biberleri bitten kurtaramıyorum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• biberleri bitten kurtaramıyorum

balkonda yetiştirdigim biberlerin üzerinde yeşil bitler vardı betasan 4 le ilaçladım(tarımcı verdi).şimdi yeniden oluştu hergün ilaçlıyorum fakat bir türlü yok olmuyo.yaprakların altına gizleniyorlar.yaprak altlarına fazla ilaç gelmiyor.balkon çok rüzgarlı ilacın oranı nasıl olmalı?alt yaprakları dökülüyor bitten mi yoksa rüzgardan mı olabilir?

Cevap: biberleri bitten kurtaramıyorum

geçenlerde bir arkadaşım bu konuda sıkıntısını anlattı
    aynen dediğiniz gibi yaprak altındaki bitler ölmüyormuş
    çin malı 5,00 tl bir ilaç bitleri yok etmiş ismini maalesf bilmiyorum amam fiyatı 5 00 lira

Comment

ismini hatırlasan çok iyi olurdu ama şimdi bir anlam ifade etmiyor. yine de teşekkürler.başka önerisi olan yokmu yapraklar kurumaya başladı .acil yardım lütfen

Comment

Yapraklarınızın altına odun külü toz veya ıslatarak püskürtmeyi dener misiniz?

Veya

Bir ölçü çok çok acı biber,
        Bir ölçü pelin( artemisia) yaprağı,
        6 ölçü su

Biber ve pelini parçalayıcıdan birlikte geçirin ve suya koyun,
        Bir taşım kaynatın, soğumaya ve çökelmeye bırakın, süzün.

formülünü deneyin...

Comment

teşekkürler,pelin( artemisia) yaprağını nerden bulabilirim?odun külünü ıslatıp elimle sürsem olur mu?sadece yaprak altlarına mı?yeni sürgün yerlerine sürmenin faydası olur mu?(ordada çok oluyor)

Comment

İlaç denilince bitkinin her yerine gelecek şekilde uygulama yapmak gerekir. Pelin otunun internetten resimlerini inceleyiniz ve bitkiyi öğreniniz genelde belediyeler refüjlerde çiçek olarak dikiyor.

Comment

teşekkürler bu bitler semiz otu ve maydonoza da bulaştı.onlara da uygulayabilir miyiz?

Comment

Size tavsiye ettiğim ilaç organik bir ilaçtır her şeye püskürtün...

Comment

Birçok kişinin biberindeki sorun benim biberlerimde de var.Biberlerimi yeşil bitler yağmalıyor.Bunun için sigara ile yapılan bir ilaç yaptım.Bunu ne zaman veya hangi aralıklarla sıkmalıyım?Yardım alabilirsem çok sevinirim.Teşekkürler.

Comment

Bu ilacı bana Selahattin Yılmaz Uzmanımız önermişti ama nasıl kullanacağımı bilmiyorum.

Comment

Bu ilaç nisbeten organik bir ilaç her gün sıksanız bile bir şey olmaz, ama siz haftada veya 15 günde bir kullanın. Kullandıktan sonra iki üç gün içinde sonuç görmelisiniz eğer bir haftada sonuç alamazsak başka bir ilaç kullanmalıyız.

Comment

karete diye bir ilaç vardı ama iki isimli başı karete diye başlıyo karete zeron benim bildiğim en iyi ilaç o dierleri fasa fiso mesela 5 liraya ilaç var ama yüz litre suya yetiyo ama öldürmüyo bile ama karete zeron 250 grmı 15 lira ama bir ton kadar suya yetiyo ve dier ucuz sandığımız ilaçların üçte biri fiyata geliyo birde bahçede katliyam yapıyo iki sefer uygulasan böcek möcek kalmıyo basıra için dierleri çözüm deyil eskiden bozadin vardı ama devleet yasaklamış o da güzeldi aslında siyah basıra ve bitler büyük bir sorun tarlada o açıdan yazdım

Comment

Teşekkür ederim.Sigarayla yapılan ilaç çok işe yaradı.Böcekleri çok iyi öldürüyor.Her gün sabah öğle akşam kullanıyorum.

Comment

yaprak bitine bizde şirin derler.

bizde genelde şeftali erik ve kirazlarda olur.

kavun karpuz ve salatalıklardada olur. biberde hiç görmemiştim.

benim önerim uğur böceği yada hacı baba diye adlandırılan böcektir.

bu yaprak bitlerinin düşmanı odur. eğer bahçenizde yaprak bitiyle birlikte uğur böceği vrsa zirai ilaç kullanmayınız.

bende şeftalilerden arıtamamıştım.

kışın bahçeye gittiğimde gördüğüm bunların yumurtaları siyah bir şeritle ağaç gövdelerinde toplu durmalarıydı.

gittim sinen ilacı aldım ve yumurtalara sıktım.

sinek ilacı eritti yumurtaları

görmediklerim kalmış onlarıda ertesi yıl hallettim kökünden çözüldü sorun.

bunlarla en iyi mücadele kışın yapılır. yumurtalarını imha edersiniz olay biter

Comment

Genelde salon ve balkonda yetiştirilen bitkilerde yaprak bitleri topraktan çıkmaktadır. bunun en basit mücadelesi de birkaç tane sigarayı ovalayıp tütününü toprağa serpeledeikden sonra bıcak ucu ile veya kaşık sapı gibi malzemelerle toprağa karıştırıp sulayınız. bir daha bu gibi haşereler çıkmaz. kaynağını kurutmuş olursunuz. saygılar.

Comment

Working...
                              X