balkonda yetiştirdigim biberlerin üzerinde yeşil bitler vardı betasan 4 le ilaçladım(tarımcı verdi).şimdi yeniden oluştu hergün ilaçlıyorum fakat bir türlü yok olmuyo.yaprakların altına gizleniyorlar.yaprak altlarına fazla ilaç gelmiyor.balkon çok rüzgarlı ilacın oranı nasıl olmalı?alt yaprakları dökülüyor bitten mi yoksa rüzgardan mı olabilir?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
biberleri bitten kurtaramıyorum
Collapse
X
-
Cevap: biberleri bitten kurtaramıyorum
Yapraklarınızın altına odun külü toz veya ıslatarak püskürtmeyi dener misiniz?
Veya
Bir ölçü çok çok acı biber,
Bir ölçü pelin( artemisia) yaprağı,
6 ölçü su
Biber ve pelini parçalayıcıdan birlikte geçirin ve suya koyun,
Bir taşım kaynatın, soğumaya ve çökelmeye bırakın, süzün.
formülünü deneyin...
Comment
-
karete diye bir ilaç vardı ama iki isimli başı karete diye başlıyo karete zeron benim bildiğim en iyi ilaç o dierleri fasa fiso mesela 5 liraya ilaç var ama yüz litre suya yetiyo ama öldürmüyo bile ama karete zeron 250 grmı 15 lira ama bir ton kadar suya yetiyo ve dier ucuz sandığımız ilaçların üçte biri fiyata geliyo birde bahçede katliyam yapıyo iki sefer uygulasan böcek möcek kalmıyo basıra için dierleri çözüm deyil eskiden bozadin vardı ama devleet yasaklamış o da güzeldi aslında siyah basıra ve bitler büyük bir sorun tarlada o açıdan yazdım
Comment
-
yaprak bitine bizde şirin derler.
bizde genelde şeftali erik ve kirazlarda olur.
kavun karpuz ve salatalıklardada olur. biberde hiç görmemiştim.
benim önerim uğur böceği yada hacı baba diye adlandırılan böcektir.
bu yaprak bitlerinin düşmanı odur. eğer bahçenizde yaprak bitiyle birlikte uğur böceği vrsa zirai ilaç kullanmayınız.
bende şeftalilerden arıtamamıştım.
kışın bahçeye gittiğimde gördüğüm bunların yumurtaları siyah bir şeritle ağaç gövdelerinde toplu durmalarıydı.
gittim sinen ilacı aldım ve yumurtalara sıktım.
sinek ilacı eritti yumurtaları
görmediklerim kalmış onlarıda ertesi yıl hallettim kökünden çözüldü sorun.
bunlarla en iyi mücadele kışın yapılır. yumurtalarını imha edersiniz olay biter
Comment
-
Genelde salon ve balkonda yetiştirilen bitkilerde yaprak bitleri topraktan çıkmaktadır. bunun en basit mücadelesi de birkaç tane sigarayı ovalayıp tütününü toprağa serpeledeikden sonra bıcak ucu ile veya kaşık sapı gibi malzemelerle toprağa karıştırıp sulayınız. bir daha bu gibi haşereler çıkmaz. kaynağını kurutmuş olursunuz. saygılar.
Comment

Comment