Duyuru
Collapse
No announcement yet.
300 M2 Sera Denemesi
Collapse
X
-
Amin kardeşim teşekkür ederim.MASSEY FERGUSON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterKardeşim başarılar dilerim, güzel bir iş yapıyorsun. Allah bol kazanç versin.
Comment
-
Sn.Mehmetfatih,mehmetfatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster[ATTACH=CONFIG]2788[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]2789[/ATTACH] Seranın son hali,salı günü cocopeat gelecek çarşambaya fideleri dikeceğiz kısmet olursa.
Çalışmalarınızı ilgi ile izliyorum, merak attiğim konuları yanıtlarsanız bizde bilgilenmiş oluruz.
Mevsim kış olduğuna göre gerek sera içi ortam sıcaklığını gerekse bitkinın kök bölgesindeki kısmı hangi sistemler ile ısıtıp sıcaklık kontrolü yapılıyor biraz yetiştirme konusunda teknik detaylarıda açarmısınız.
kolay gelsin.
Comment
-
Çilek fidesi -10 dereceye kadar dayanabilen bir fide mevsim kışda olsa örtü altı koşullarında olacağı için ve bölgemizin akdeniz iklimine sahip olması dolayısı ile sera içi -10 dereceyi görmeyeceği kanaatindeyiz bu yuzden ısıtma sistemi kurmadık,aslında biz en başta domates yetiştirmeyi hedeflemiştik lakin ısıtmanın gerekliliğini öğrendikten sonra domatesten vazgecip çilek yetiştirmeye karar verdik ki bu karardaki en buyuk etkende çilek fidesinin dayanıklılığı idi.Seramızın sulama otomasyonunu düzenleyecek olan özel yapım bir aygıta sahibiz bu aygıtın ismi sera bekçisi.Bu makina sayesinde damlama sulama sistemi ile fidelerimize gerekli besin elementlerini ulaştırıp hatta besinli suyumuzu ısıtarak vermeyi düşünüyoruz ayrıca bu alet otomatik olarak EC yi düzenleme yeteneğine sahip oldugu için bize sadece Ph ı ölçmek kalıyor ki en önemlisi EC yi kontrol edebilmek oldugunu sanıyorum.Biz geri dönüşümlü sistem kullanacagız drene edilen besinn eriyikli su tekrar besin tankına geri dönecek sera bekçisi sayesinde tank içerisinde Ec istenen seviyeye ayarlanarak tekrar bitkilere aktarılacak.Biz ekimde geç kaldık aslında 1 ay evvel ekecektik ama evdeki hesap çarşıya uymadı maalesef şimdi ekebilirsek yaza kadar mahsul almayı düşünüyoruz zaten bu bizim ilk denememiz olacağı için hatalar ve başarısızlıklarla karşılaşma ihtimalimizin olacağını sanıyorum.Önümüzdeki sene temmuz-ağustos ayına kadar birazda olsa tecrübe kazanabilirsek çilek yetiştirebileceğimize inanırsak o zaman 4-5 dönüm ticari bir çilek serası kurmayı planlıyoruz.
Comment
-
sevgili kardeşim Mehmetfatih,mehmetfatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterÇilek fidesi -10 dereceye kadar dayanabilen bir fide mevsim kışda olsa örtü altı koşullarında olacağı için ve bölgemizin akdeniz iklimine sahip olması dolayısı ile sera içi -10 dereceyi görmeyeceği kanaatindeyiz bu yuzden ısıtma sistemi kurmadık,aslında biz en başta domates yetiştirmeyi hedeflemiştik lakin ısıtmanın gerekliliğini öğrendikten sonra domatesten vazgecip çilek yetiştirmeye karar verdik ki bu karardaki en buyuk etkende çilek fidesinin dayanıklılığı idi.Seramızın sulama otomasyonunu düzenleyecek olan özel yapım bir aygıta sahibiz bu aygıtın ismi sera bekçisi.Bu makina sayesinde damlama sulama sistemi ile fidelerimize gerekli besin elementlerini ulaştırıp hatta besinli suyumuzu ısıtarak vermeyi düşünüyoruz ayrıca bu alet otomatik olarak EC yi düzenleme yeteneğine sahip oldugu için bize sadece Ph ı ölçmek kalıyor ki en önemlisi EC yi kontrol edebilmek oldugunu sanıyorum.Biz geri dönüşümlü sistem kullanacagız drene edilen besinn eriyikli su tekrar besin tankına geri dönecek sera bekçisi sayesinde tank içerisinde Ec istenen seviyeye ayarlanarak tekrar bitkilere aktarılacak.Biz ekimde geç kaldık aslında 1 ay evvel ekecektik ama evdeki hesap çarşıya uymadı maalesef şimdi ekebilirsek yaza kadar mahsul almayı düşünüyoruz zaten bu bizim ilk denememiz olacağı için hatalar ve başarısızlıklarla karşılaşma ihtimalimizin olacağını sanıyorum.Önümüzdeki sene temmuz-ağustos ayına kadar birazda olsa tecrübe kazanabilirsek çilek yetiştirebileceğimize inanırsak o zaman 4-5 dönüm ticari bir çilek serası kurmayı planlıyoruz.
Üyeler arasındaki sığ tartışmaları ciddiye alıpta topraksız tarım ile ilgili çalışmalarınızı bizlerle paylaşmaya lütfen ara vermeyiniz zira çalışmalarınızı ilgi ile izliyorum ve seranınızın son durumunuda fotoğraflarla paylaşımlarınızı bekliyorum.
kolay gelsin,
Comment

))
Comment