fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa Makineleri Hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: KAMA Çapa makineleri

Sayın Baboli, yağmur marka çapa makinasını birçok motor tamircisinde tamir ettirebilirsiniz. (Diesel lombardini motor). Yeni alacağınız makinenin bundan daha iyi olacağını pek söyleyemem. Bence Yağmur marka motorunuzu tamir ettirip kullansanız daha ekonomik ve verimli olacaktır. Sizdeki Yağmurun hangi modeli acaba?

Comment

Cevap: KAMA Çapa makineleri

öncelikle ilginiz için teşekkür ederim yanlız yağmur çapa makinesi benim değil babamın Modeli YET 360 kama çapa makinesi hakkında bilginiz varmı

Comment

çapa makinası

öncelikle herkeze selam.adım ali kemal zonguldak merkezde oturuyorum.pratisyen hekimim.ben hobi olarak 2500 metrekare arazide karışık meyve yetiştiriciliği ve sebze yetiştirmekteyim.işimde kolaylık olacağını düşündüğüm için çapa makinası almak istiyorum.1 haftadır internette araştırma yapmaktayım.zonguldakta oturduğum için bu çevrede bu tür makina satan yerler olmadığından tek bilgi kaynağım burası oldu.fakat tecrübeli insanların vereceği bilgilerin daha doğru olacağını düşünmekteyim o nedenle bana önerebileceğiniz çapa makinası var mı?Varsa sebebini açıklayarak yazarsanız memnun olurum.tşk ler

Comment

Cevap: çapa makinası

Sn Ali Kemal67: Kardeşim siz hekimsiniz,bende Teknisyenim.Bu çapa makinalarının çok değişik ve sistemli çeşitleri mevcut.Ancak burada arazi yapısı çok önemli.Burada uygun düşmeyecek ama;size Bertoloni çapa makinasını öneririm.Kayışlı ve şanzumanlı olarak iki çeşidi var. Kayışlısını burada 1200 YTL'ye kadar satıyorlar 2 yıl garantili, küçük bahçesi olanlar için ideal.Kolay gelsin,Esen kalınız.

Comment

Cevap: çapa makinaları hakkında

Bu konu çok sorulan bir konu olduğundan ve forumda muhtelif başlıklarda olduğundan daha iyi ulaşılabilmesi için aynı yerlere taşıdım.

Comment

sayın arkadaşlar çapa makinası hakkında bend ebilgi edinmeye çalışıyorum.ama araştırdıkca benimde kafam karıştı.o nedenle bu makinalardan kullanan arkadaşlar varsa onların tavsiyelerini almanın daha doğru olacağını düşünmekteyim.önerisi ve tavsiyesi olan arkadaş varsa ve yardımcı olursa sevinecem.benim 2500 metrekare arazim var bunun 700 metrekaresi düz ve açık alan burada sebze yetiştirmekteyim.geri kalan 1800 metrekare kadar olan alan biraz eğimli olup karışık meyve ağaçlığı olarak düzenledim fakat aralarında mısır ve fasülye yetiştirmekteyim.bu arazide kullanabileceğim çapa makinası olarak önerilerinizi beklemekteyim.tşk ler

Comment

tşk ler dostum.cevap vermeniz bile bir incelik.allah selamet versin...

Comment

Şöyle bir makine her bahçeye yakışır vesselam.

Comment

bertoloni 403 çapa makinası eğimli arazide kullanılabiliniyormu acaba ...

Comment

Tüm alttan çapa aparatı takılan Çapa makinaları eğimli arazilerde kullanılabilir. Çapa makinaları güçlü makinalardır ve çapa uzunluğu geniş olduğundan eğimli alanlarda eğime dik olarak dahi çalışmaktadır. Ancak eğim arttıkça makinanın ağırlık merkezi aşağıdaki bıçaklara doğru kaydığından düz arazi gibi rahat çalışma mümkün olamaz. Bunu alacağınız makinanın arazide çalışmasını denemeden görmek imkansız gibi... Çünkü toprak yapısı da önemlidir.

Bertolini 403 modeli altta tekerlek olmak üzere kuyruk milinden hareketli tekerlek arkasında freze olarak çapa çalıştırmaktadır ki bence eğimli arazide alttan çapa takılan motorlara göre eğimli arazilerde daha verimli iş çıkaracaktır çünkü kontrolü daha kolaydır.Ancak bunu test etmedim.

Comment

tşk ederim ilgi ve alakanız için.

Comment

ben yeni üyeyim bir kaç yorumum olcak alt dan çapalı çapa makinası .engebeli tarla .agaç araları .fidan aralarında kolayca manevra yapabilir ve agaç aralarına kolayca yanaşabilirsiniz ama eksi tarafı arkadan çapalıya göre kullanımı zordur ve insanı yorar . arkadan çapalıya gelince arkadan çapalı olan çapalama makina sı düz arazide kullanmak için çok idealdir ama fidan ve agaç aralarında kolayca manevra yapamaz ve agaç diplerine yaklaşamassınız yani arkadan çapalı olan çapalamalar düz arazi için altdan çapalı olanlar hem düz hemde engebeli araziler için idealdir size 2 tane makina önerecegim 1-altdan çapalı alırsanız y.e.t 510 yagmur 2-arkadan çapalı alırsanız kesinlikle TARAL 51s tavsiyem bu iki makinanın dışında başka makina alırsanız paranıza yazık olur bir kaç kuruş ucuza alacagım diyerek çin malı almayın nasıl olsa tamir parası yenisinide geçer ve parça temini biraz zor olur onun için türkiyenin her yerinde servisi bol ve ucuz yedek parçası olan TÜRK malı olan yagmur ve taraldan şaşmamanızı tavsiye ederim

Comment

Sayın bahcemakina, sitemize hoşgeldiniz. Mesajınıza tamamen katılıyorum. çok haklısınız.
                            Bilgi ve tecrübelerinizi forumda üyelerimizle paylaşmanızı bekliyoruz. Saygılarımla...

Comment

başımdan geçen bir olayı anlatmadan geçemeyecegim bundan bir ay önce tanıdıgımız bir esnaf arkadaşımız kendi müşterisini bize gönderdi kullandıgı bertolini 10 hp palmera motorlu altdan çapalı çapalama makinasını yagmur taral marka altdan çapalı çapalamayla takas etmek istiyordu römorkda kullanmış bıçagını almamış yani bıçaksız makina almış çapalama işleride çıkınca bıçaklı temiz bir makina alayım demiş takas yaparız dedik (demez olaydım)2006 model yet 510 verdim bertolini marka çapalamasını ve üste cüzi bir fiyatla takas yaptık. şimdi esas konuya ertesi gün bu bertolinin bıçagı yok ya başladım araştırmaya ne kadar tanıdıgım çapalama servisi varsa hepsine tlf ettim hepside bertolinin bıçagını karaköyde bulabilecegimi söylediler tuttum karaköyün yolunu saatt 1 de başladıgım bir kaç yere ugradım bıçak arama maceram saat 5 e kadar sürdü buldum ama 3 gün sonra getirecegiz dediler fiyatını sorunca bir kez daha şok oldum 460 euro türk parasıyla 900 ytl iskonto filan 800ytl taralın ve yagmurun bıçagı 460 ytl bıçak almadım zaten 4 gün sonra bir müşteri sadece römorkda kullanacagım ucuz bir makina istiyorum diyince kendisine 150 ytl karla sattım birdaha bilmedigim markayı kesinlikle ne alıyorum nede satıyorum nede tavsiye ediyorum ....

Comment

Burası özgür bir platform. Ne bertolini den ne taraldan nede yağmurdan bir menfaatim yok. 10 yıldır Yağmur YET 510 kullandım ve herkese tavsiye ettim. düzenli bakım yapılırsa hiç bir sorun da çıkarmıyor en zor şartlarda en sert toprakta bile çalışıyor . tabi bu arada bol bol aşınmadan dolayı çapa demiri bitiriyor. parçalarının ucuz olması ve kolayca bulunması da ayrı bir güzellik tabiki...

Comment

Working...
                                X