geleceðin bahçesine doðru hazýrlýklar devam ediyor. bu bahçede neler mi olacak? insanoðlunun yediði ve içtiði tüm meyve ve sebzelerden oluþacak. buðdaydan mýsýra, þeftaliden karpuza, cevizden susama kadar herþeyi ekmeye çalýþacaðým... sabýrla...
Bahçeye her þeyi ekmekle olmuyor.Her bitki kendine mahsus hava istiyor.Ýklim istiyor.Biyolojik özelliði uymuyor.AvokadoBrokoliGoji Berry (Lycium BarbarumGuavaGuavaKiviKudret NarýLiçiMiracle FruitPapayaPepinoSchisantra ChinensisYer KirazýYer KirazýBöðürtlen DikenliDut BeyazDut FýndýkGilaboluHicaz hurmasýKestaneKýzýlçýkMuþmulaNarÞah dutYeni DünyaSumak Bunlarýn haricinde 60 çeþitte clasik meyve çeþidim var.
Epeyce karýþtýrmýþsýn,Sizinki heves iþine dönmüþ.pekela bu iþten kazancýnýz ne olacak?Bu kadar çeþit için ilaçlama iþi sorun olur.bence bir kaç çeþide indirip ticari manada üretim yapmanýz daha uygun olmazmý?.Bereketli yýllar dileðimle.
Sn Tabiatçý,
Yukardaki meyve aðaçlarý,Elma Þeftali Kiraz bölümünde deðil.Ticari olarak yetiþdirdiðim elma kiraz þeftali erik kýsmý ayrýdýr.Bunlarýn büyük kýsmý saksýlardadýr.Çünkü kýþýn depoya alýyorum.Benimkide deðiþik bir heves.Uyarýlarýna Teþekkür eder.saygýlar sunarým.
“Yaðmur; damla damla yaðar ve okyanuslarý damlalar oluþturur.”
1. Yakýn bir gelecekte; diðer ülkelerin tekelleþme politikalarý sonucu tüm dünyayý yönetme sevdasýyla yerel tohumlar yok olacaktýr. Artýk, kendi topraklarýmýza uygun tohum bulmak zorlaþacaðý gibi, topraklarýmýz deðiþik yollarla ve sistematik olarak ehirlenecektir. Tekelci ülkelerin tohum tüccarlarý, deðiþik yollarla ülkemizdeki yerel ohumculuðu kýsa vadede destekler görünürken uzun vadede yerel tohumculuðu yok etmenin peþinde koþmaktadýrlar. Bunu baþta yerel tohumculuk mantýðýný destekler görünen deðiþik kurumlar ve oluþumlar aracýlýðýyla yapmaktadýrlar.
2. Benzer þekilde yakýn gelecek bir zamanda, dünya üzerinde enerji yok olacak, teknoloji sýfýrlanacak ve gerek teknolojik aletler ve gerekse kimyasal üretimler bitecektir. Bu þartlarda insanoðlu yaþamak için tarýmsal üretime tekrar geri dönecektir. Traktörün olmadýðý devirlerde olduðu gibi tarlayý ya eþek veya atla sürecek ve kendisi çapalayacaktýr. En basit þeker gübresini bile bulmaktan uzakta, sadece odun külü veya hayvan gübresi kullanacaktýr.
Bu günün söylemi ile ORGANÝK (Bize göre geriye dönüþ)Anam babam iþi.Meylam neye kadir deðil ?Begenilmeyen ninemin domates tohumunu derde derman diye arýyoruz.Ama yok.
3. Doðada toplu yokoluþ ve imhalara karþý son yýllarda giderek kurulmasý yoðunlaþan Tohum Gen Bankalarý ise, kim bilir kurulduðu yer itibariyle yok olacak, Norveç’teki buzdaðlarý küresel sýcaklýktan dolayý eriyecek ve kaynayacaktýr. Veya bu bölgeye bir göktaþý düþecek ve yok olacaktýr. Veya kutuplarýn yer deðiþtirmesi nedeniyle ekvator bölgesine kayma olacaktýr (tahrip veya yok oluþla ilgili senaryolar çoðaltýlabilir). Benzer þekilde tüm tohum bankalarý zaman içerisinde enerji yokluðundan, teknolojik yetersizliðinden yok olmaya mahkumdur. (Hiçbir varlýk sonsuza dek yaþamayacaktýr -Yüce Allah hariç-).
Ankara’daki Türkiye Tohum Gen Bankasý, kim bilir bir depremle yerin altýna geçecektir.
Ve, ve belki de benim kuracak olduðum tohum bahçesi kalacaktýr. Veya benim gibi tohuma yönelik kurulacak bahçelerden bir veya birkaçý kalacaktýr saðlam olarak.
(bu arada olumlu veya olumsuz her türlü düþünceleri okuyor ve deðerlendiriyorum, sadece þimdilik ve sabýrlayanýt vermiyorum)
sayýn hk50
öncelikle sebze ve meyveler ki buna arpa ve buðday dahildir. arpa ve buðdayýn ekim alaný biraz daha geniþ tutulacaktýr. takiben küçük bir kýsým çiçek olarak düþünülmüþtür.
saygýlar
sayýn hk50
bol ürün beklemiyorum, biraz tohum temin edilsin kendini devir daim etsin, bu yeterli benim için. iþte asýl sorun burada baþlýyor, 3-5 tane ekonomik yönden deðerli, bu çalýþmayý yürütebilecek ürün çeþidine ihtiyacým olacak. acaba bunlar neler olabilir?
domates dersen, yaz sezonu boyunca tarla domatesi dibe vuruyor, keza biber de ayný. yerelleþtirilmiþ, yöreye uyum saðlamýþ kivi olabilir örneðin??? bilmiyorum. zamanla oturacak bu düþünce ve uygulamalar. o zamanýn gelmesini beklemekten baþka çare yok. yani sabýrla
saygýlar
Comment