Duyuru

Collapse
No announcement yet.

GELECEĞÝN BAHÇESÝ

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Geleceðin Tohum Bahçesi (GETOB)

araziye ulaþým zor. zira sancaklý giriþinde aracýnýzý býrakmak ve yaklaþýk 10-15 dakika patikalardan yürümelisiniz. motosiklet mi? iþe yaramýyor.

arazi yaklaþýk 5-6 yýldan beri ekilmemiþ öncesinde de sadece buðday ekimi yapýlmýþ.

yani kimyasal açýdan çok temiz.

saygýlar

Comment

Cevap: GELECEÐÝN BAHÇESÝ

kýþlýk tohum arayýþým halen devam ediyorrr...

Comment

halen balkonda bulunan kudret narý. dede yaklaþýk 1 haftalýk, torun daha 1 günlük

saygýlar

havalar çok sýcak, soðuk suyu görünce...

Comment

Sayýn Mavi kartal
          Resimler çok güzel. Bu sýcak havalarda soðuk suyu bende bulsam içerim. bu arada zararlýlar için doðal önlem;
          Yazarýn kitabýnýn sunuþunda yazdýðý þu sözler onun doða ve topluma karþý ne kadar sorumluluk duyduðunu ortaya koyuyor. Þunlarý söylemiþ:

“Yaklaþýk 10–12 bin yýllýk tarýmsal üretim sürecinin son 50–60 yýllýk döneminde kimyasal yolla üretilen çok zehirli tarým ilaçlarýnýn yoðun ve bilgisiz kullanýmý, doðadaki dengeleri altüst ederek, çok ciddi çevresel sorunlar ortaya çýkarmýþtýr. Gelinen noktada sadece tarým ilaçlarý ve yapay kimyasallara dayalý bir tarýmýn sürdürülebilir olmadýðý açýkça görülmektedir.”

Dr. Tezcan’ýn kitabýndan bir örnek vermek istiyorum.

Reçete 1

Sarýmsak –acý biber karýþýmý

Dört diþ sarýmsak dövülerek ezilir

Üzerine iki çay kaþýðý sývý yað eklenir, karýþtýrýlýr

Daha sonra bir çay kaþýðý acý toz biber eklenir ve tekrar karýþtýrýlýr

Bir litre su bu karýþýma yavaþça karýþtýrýlarak dökülür

Bu þekilde kapalý kapta bir gün bekletilir

Tülbentten süzülerek dört litre suya karýþtýrýlarak uygulama yapýlýr

Uygulama alaný büyükse, ayný oranlarda daha fazla ilaç hazýrlanýr

Bu ilaç;
          -Beyaz sinekler
          -Yaprak bitleri
          -kýrmýzý örümcekler,
          -kelebek larvalarý
          -Salyangoz ve sümüklü böcekleri bahçeden uzaklaþtýrýr
          -Süs bitkileri ve sebzelerde kullanýlýr.

Bende yaptým ve uyguladým.

Comment

sayýn behramkalem,
            öncelikle öneriniz için teþekkür ederim. kýþýn ve ilk baharda tesbih aðacýndan ve ýsýrgan otundan yaptýðým ilacý kullandým. siyah sinekler kaldý, sizin yukarýda yazdýðýnýz reçeteyi kullandým. þimdilerde de tütünden yaptýðým reçetesiz ilacý kullanýyorum.
            ama siyah sinekler kaldý, toprak içinde kýrkayaklara benzeyen yaratýklar var onlar da kaldý, hem toprak içinde ve hem yaprak yiyen solucanýmsý bir yaratýk var o da kaldý. ilaçlarý denemeye devam ediyorum.
            saygýlar

Comment

bugün pazarda izmir/ödemiþ ilçesi bozdað yaylasýndan gelen çiftçilerle görüþtüm ve kýþlýklardan fide istedim. birisi tohumlarýn hollanda malý olduðunu söyleyince istemedim. bir diðeri de bozdað'da kullanýlan tüm tohumlarýn avrupa malý olduðunu, yerli tohum ekildiðinde ürünlerin küçük olmasý nedeniyle tüketiciler tarafýndan tercih edilmediðini, yerli tohumlarý neden ekeceklerini söyledi. belki de haklýydý. bugünkü tohum ve/veya fide arayýþým olumsuzlukla sonuçlandý.
              saygýlar

Comment

kudret narýnýn bugün itibariyle görünüþü (balkon görüntüleridir)
                saygýlar

torun kudret narý 3 günlük

red robin domatesler

altýn çileklerim, daha çiçek açmayý bekliyor

domatesler daha yolda

30 nisanda sayýn acemi füsun'un verdiði selluka, yine oradan edindiðin hoya (mum çiçeði) ve yukarý köyden edindiðin yerel tohumlu reyhanlar

Comment

deðerli site üyeleri,
                  hali hazýrdaki elimde var olan tohum listesi, önceki mesajlarda yazýlýdýr. ve bu tohumlarýn hiçbirisi savunmadýðým/benimsemediðim tohum firmalarýna ait deðildir. hepsi de yerel ve doðal tohumlardýr. bundan sonra edinecek olduðum tohumlar da, Geleceðin Tohum Bahçesi (GETOB) düþüncesine uygun olarak tamamý yerel/yerli tohum olacaktýr.
                  saygýlar

Comment

sýcak geçen bir yazdan sonra eylül baþýnda araziye gittim. tabi su yok.

yaðmur sularýný toplamak için taþlarý dizdim ve set yapmaya baþladým ama toprak kýmýldamýyor, kazma girmiyor. yaðmurlarý bekledim ve ilk yaðmurlar yaðdý. yarýn tekrar araziye giderek, taþlarýn üzerine toprak atýp setleri yapmaya baþlayacaðým. etrafta su birikintisi bulursam da ilk kýþlýk tohumlarý ekeceðim.

Comment

Çanakkale'nin güneyinde de bu yaz susuz ve sýcak geçti. Mart ayýnda 1200 m2 zeytinliðime 250 kilo bizim leonarditten attýrmýþ ve sürdürmüþtüm. Eylül ayý baþýnda dönerken baktýðýmda zeytin aðaçlarýmýn yapraklarý ve zeytinler koyu yeþil, çok canlý idi. Ýþin enterasan tarafý dört bir yanýmda neredeyse zeytinler yok denecek kadar azdý. Benim zeytinliði gören diðer zeytinciler bu nasýl oluyor diye soruyorlar. Geçen sene bir tanýdýðýmýz Geyikli ile Ezine arasýndaki zeytinlikde ayný olmuþtu.

Comment

cumartesi tekrar araziye gitti, hani Ýzmir yaðýþlýydý ya, arazide zerresi yok, toprak birazcýk yumuþak sadece o. neyse, su bendi için 1 nci bentte taþ yýðmaya devam ettim, bu arada toprak da yýðdým. yaklaþýk yarým metre boyunda ve 10 küsur metre uzunluðunda. tabi kýþlýk tohumlardan hiçbirini ekemedim.
                        saygýlar

Comment

25 eylül 2011 tarihinde arkadaþlardan aldýðým, ayrýca Ýzmir Tarým fuarýndan edindiðim tohumlar aþaðýdadýr. son edindiðim tohumlarla birlikte; 80'i aþkýn türde yaklaþýk 350 çeþit/tür tohum sahibiyim. yaðmurlarýn yaðmasýný beklemekten baþka umar yol yok.

saygýlar

Comment

7 aralýk 2011 tarihinde yaðmur yaðdý, 8 aralýk tarihinde araziye gidildi.
                            su yokkkkkkkkkkk
                            yaklaþýk 3 cm. yaðmur yaðmýþ (yani metrekareye 30 litre kadar) ama son 50 gündür yaðýþýn olmamasý nedeniyle yaptýðým setlerde yine su yok. bu arada sýkýþýklýðýmý atmak için kovalar koymuþtum, onlarda bile çok az su birikmiþ.
                            halen yaðmur beklemeye devam ediyorum.
                            saygýlar

Comment

Sn. mavikartal 5. Konunun tamamýný okumadým ama niyetinizi ve varmak istediðiniz sonucu az çok anladým.

Bende hobi bahçemde ticari kaygý gütmeksizin yýllardýr sizin niyetinize denk gelebilecek ufak çaplý çalýþmalar yapýyorum.Bir farkla ki ben genelde bulduðum orjinal çeþitleri üretilmesini teþvik amaçlý bir yerlerden temin edip bir yerlere daðýtýyorum.Kýstasým dediðim gibi orjinal tek veya çok yýllýk sahip çýkýlmadýðý takdirde yok olma tehlikesiyle karþý karþýya olan çeþitler.

Hayýrlý çalýþmalarýnýza nasýl destek olabiliriz.Yardýmcý olmaktan memnuniyet duyacaðým.

Comment

domatesçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Sn. mavikartal 5. Konunun tamamýný okumadým ama niyetinizi ve varmak istediðiniz sonucu az çok anladým.
                                Bende hobi bahçemde ticari kaygý gütmeksizin...
                                orjinal çeþitleri üretilmesini teþvik amaçlý
                                Hayýrlý çalýþmalarýnýza nasýl destek olabiliriz.Yardýmcý olmaktan memnuniyet duyacaðým.
                                sayýn domatesçi
                                sayfamý ziyaretiniz nedeniyle öncelikle teþekkür ederim. konunun tamamýný okumanýzý öneririm, zira satýr aralarýnda birçok þey bulabilirsiniz.
                                çalýþmalarýmla ilgili ticari kaygým hiç yok, zira ticari mantýkla yaptýðým bir çalýþma deðil. bu nedenle içim rahat.
                                tür ve çeþitlerin peþine düþtüm, yok olmayla karþý karþýya olmayanlar dahil, zira günün birinde hepsi de yok olmayla karþý karþýya gelecek. bu nedenle bulabildiðim; sebzeler, hayvan yemi, týbbi bitkiler dahil her þeyin tohumunu arýyorum. meyveler için biraz daha beklemem gerekli.
                                çalýþmalarýma yardýmcý olmak için sadece tohumlara gereksinim duyuyorum. varsa benim için 1'er çay kaþýðý, 1'er yemek kaþýðý, 8-10'ar tane yeterli, çünkü ekmek için her bir tohuma 3-5 metrekare yer ayýrabilirim.
                                saygýlar ve sevgiler

Comment

Working...
                                X