toprakta kimyasal ilaç kullanmaya karşıyım. sitenizden, bir kısım toprak zararlılarına karşı doğal ilaçları yapmayı öğrendik, yazanlara ve emeği geçenlere çok teşekkürler.
peki, toprak vitaminleri konusunda da böyle materyallerin olması gerektiğini düşünüyorum. ne bileyim, bitkinin gelişimi için potasyum gerekli ve bu da en çok patates artıklarında var.
toprağın ıslahı ve iyileşmesi için kireç gerekli bu da yumurta kabuklarında var.
toprak verimini arttırmak için kimyasal ilaçlar benzeri, doğal atıklardan neleri kullanabileceğimiz hususunda görüş bildiren ve bizleri eğitenler olursa sevirinim.
saygılarımla
peki, toprak vitaminleri konusunda da böyle materyallerin olması gerektiğini düşünüyorum. ne bileyim, bitkinin gelişimi için potasyum gerekli ve bu da en çok patates artıklarında var.
toprağın ıslahı ve iyileşmesi için kireç gerekli bu da yumurta kabuklarında var.
toprak verimini arttırmak için kimyasal ilaçlar benzeri, doğal atıklardan neleri kullanabileceğimiz hususunda görüş bildiren ve bizleri eğitenler olursa sevirinim.
saygılarımla

biz hiç kömür yakmayız yılda belkide biriktirsek 1 ton kül çıkar herhalde de o açıdan sordum tarlamızı bu küllerle güzelleştire bilirmiyiz veya bazı ağaçların dibine döksek zararlı olurmu birde ben külün tarlada zararlı diye biliyodum çok atarsak zararlı olurmu tarla için veya bu kullanacağımız kül tarla için çok deyerli bir gübre olurmu yoksa çok azmı etki eder mesela biz tarlada yemek yapmak çay bişirmek için kullandığımız külleri hep aynı yere atarız benim çiçekliğe ama orda mütiş bir fark yok aynı fazla bi belkide hiç fark yok. öle veya en iyi nerde kullanırsak daha iyi sonuç alırız sence
Comment