fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Solucan Gübresi Yapımı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Solucan Gübresi Yapımı

Sevgili Selahattin Yılmaz; İsrail ve Kazakistan gibi birçok ülkenin tarımını esas olarak solucan gübresi ile yetiştirdiklerini okuyorum. Bir anlamda demek ki, bu gübreyi sadece organik tarım için kullanmıyorlar diye düşünüyorum. özelliklede kalite olarak düşük toprakların kalitesini yükseltmede ve toprağın daha iyi fonksiyon görmesini sağlamada işe yarıyor, hatta ürünlerin daha kaliteli olmasında etkin biçimde yararlı oluyor sanıyorum.. Belkide okuduklarımdan benim algılamam böyle, yada yazılanlar biraz abartılıdır. O nedenle bu gübreyi biraz daha yakından tanımak istiyorum. Eğer üretim olarakta özellikle solucan üretimi konusu çok zor olmayacaksa Gülnarbahçem yada bazı yerlerde denenebilirmi diye düşünüyorum.
    İnternette solucan gübresi ürettiğini iddia eden iki şirkete ulaştım ama hiç birinin telefonları cevap vermedi. Mail yazdım ama henüz cevap gelmedi.
    Haberleşmek ve görüşmek dileğiyle,
    Selam ve sevgiler. Hoşçakalın.

Comment

Sevgili mustafaduru, internette solucan satan sitenin linki şöyle:

SUPERWURM- Bestellung Kompostwürmer

Comment

Sevgili Selahattin Yılmaz göndermiş olduğun site adresi ve göstermiş olduğun dostluk için sonsuz teşekkürler.

Comment

solucan gübresi tesisi yapımı için daha anlaşılır daha basit bir şekilde anlatabilirmisiniz

Comment

Selamlar HÜSEYİNEKİCİ;
            solucan gübresi üretiminde çeşitli yöntemler kullanıyorlar sanırım. Hangi sistem daha basit, hangisi daha az maliyetle kurulabilir inceleyip görmek gerekir sanırım. Türkiye'de kullanılan sistemde havuzdan bahsediliyor. Ben görmedim.Maliyetin düşük olduğu söyleniyor.
            Benim Almanya'da bir atölyeyi gezme fırsatım oldu, bu sistem de bana çok basit geldi, yapılabilir diye düşünüyorum.
            Esas olan solucanı beslemek, büyütmek, yumurtlamasını sağlamak, sonrada bu işi yaparken solucanların kullandığı toprağı eleyerek gübreyi, yumurtaları ve solucanları birbirinden ayırmak.
            Elde edilen yumurtaların solucan haline gelmesi için yeni bir yere yerleştirmek, eleyerek ayırdığımız solucanlara yeniden çalışabilecekleri zemini sağlamak. Onlar yine çalışıp yumurta üretecekler, biz tekrar eleyerek onları yine ayıracağız. Böyle bir döngü olarak devam ediyor.

Comment

teşekkürler..
              bana daha detaylı bilgi, kaynak lazım
              tavsiye edeceğiniz kitap vs.

Comment

iyi günler Selahattin bey solucanları sipariş verilecek adresi vermişiniz teşkkürederim de bu adresten solucan satın alabilen arkadaş varmı acaba benim bildiğim dışarıdan canlı getirmek özel izinlerle olabiliyor ancak .
                Bilgi verebilirseniz memnun olurum . Bende solucan alıp hiç değilse kendi bahçamin gübresini kendim üreteyim istiyorum.
                Çok teşekkürler.

Comment

Benim kendi solucan üretim çalışmalarım var ancak henüz çoğaltım aşamalarında, ayrıca benzer çalışmayı yine bu başlıkta yazan ve aynı zamanda Almanya'da yaşayan Mustafa Duru bey de yapıyor ve o Almanya'dan getiriyor bende solucanlarımı kendisinden aldım. Normalde Ocak ayında gidip vermikompost fabrikasını gezmeyi ve dönerken bir miktar solucan getirmeyi düşünüyordum ama muhtelif nedenlerle gidemeyeceğim sanırım. Eğer araştırırsanız kargoyla göndere siteler de var.

Ayrıca bir yerden getireceksiniz diye bir kural yok dışardan gelen solucanlar size sadece daha kısa zamanda solucan gübresi yapma yolunda zaman kazandırır, normal toprak solucanı bir yerlerden -ki özellikle yanmış hayvan gübrelerinin olduğu yerlerde çoktur- yarım kilo kadar topralatsanız dünyalara yeter.

Comment

Herkese çok selam. Forumun yeni bir üyesiyim ama toprak işlerinin değil.
                    Solucan gübresini bundan 3-4 yıl önce duymuştum o zamanlar ne maddi gücüm vardı nede bu işleri yapabileceğim arazim.
                    Ben diyorum ki solucan gübresi hem kimyasal barındırmayan doğal bir gübredir hemde kimyasal yada organik diğer tüm gübrelerden çok daha iyi sonuçlar verdiği için korkunç güzel bir ekmek teknesidir.

Bir solucan yılda 250 gram gübre üretir diye okudum.
                    Bir solucan ortalama 0,45g ağırlığındadır.
                    Neticede 1kg solucan (ortalama 2208 adet) yılda 500Kg gübre üretiyor.
                    Bu arada solucan gübresinin diğer gübrelere nazaran metrekare/KG kullanımının düşüklüğünü göz önünde tutarak,
                    1Kg Organik solucan gübresini 1TL'den satıp,
                    24000Adet solucan (yaklaşık 11Kg solucan) ile yılda 6000Kg gübre üretebilir ve yılda 6000 liradadan aylık 500TL kazanabiliriz.

108Kg Ağırlığı olan 240000(İkiYüzKırkBin) adet solucanla yılda 60Ton gübre üreterek Aylık 5000(BeşBin)TL gelir elde edebiliriz
                    Ne dersiniz hoş olmaz mı?

Varmısınız bu işe girmeye?

Sevgi ve Saygılarımla, Korhan.
                    İzmir/1984

Comment

sayın korhan bana ulaşırsanız sevinirim

Comment

Sevgili korhan, teorik hesapları atın bir kenara çünki ülkemizde teorik ve pratik çok ayrı şeyler. Diyelim üretim sorunlarını giderip üretimi başardınız ama önce çiftçinin yada bu gübreyi kullanacak kitleyi bu gübreyi kullanmaya alışması lazım geliyor, zira pazarlama yöntemi güzel o kadar çok firma ve ürün var ki akıllara zarar siz denizde damla gibi kalırsınız ve sizin o damlayı büyütmeniz en az 3 sene.

Bu işin ticareti kanımca şu anda sadece çiftçiyi pazarlama elemanlarıyla alıştırma döneminde. Her şeyi bırak haydi ürünü elde ettin haydi İzmir'desin bunu satacak bayileri bulman bile sana yaya yürüsen yada reklam yaparak ürünü satsan ilk maliyetin senin hesaplama yaptığın üretim fiyatlarından kat kat daha fazla bedele malolur.

Comment

Selahattin bey izmir'de Balçova ve Bayındır'da inanılmaz sayıda seracılar, çiçekçiler ve fidancılar var. Hiç bir şekilde pazarlama yapamazsın diyorsanız, her bir seraya 25kg konsinye ürün verin derim. malı beğenen zaten sizden fazlasıyla alır.
                          Ticaretle uğraşıyorsanız bu işler eş dost tavsiyesiyle de oluyor bilirsiniz.
                          Selahattin bey elde satacak mal olsun yeter ki her malın bir alıcısı bulunur.
                          Bu arada bu gübrenin içeriğini niteliklerini seracı bir arkadaşıma gösterdim ve kilosu 1tl, istiyormusun dedim. Arkadaşımın çiçek serası var selahattin bey hemen getir dedi.
                          Siz malı üretin nihayet satılır. Akmaz kokmaz biraz beklese de olur
                          cevabınız için teşekkür ederim.
                          Saygılar.

Selahattin bey siz hangi şehirdesiniz.
                          GELİN GİRELİM BU İŞE

Comment

Bursa'dayım ve bu işin zaten içersindeyim, bahara aşağı yukarı 1 m3 kadar gübrem olacak ancak şu an sadece gözlüyorum ortak yaptığım işlerden her defasında zarar ettim o nedenle ortak işe sıcak bakmıyorum. Desteğim sonsuz ama hep beraberde burdayız elimizden geleni yaparız.

Comment

Peki elinizde kaç adet ve kaç kg solucan var bu solucanları nasıl temin ettiniz sizin için sakıncası yoksa yazar mısınız?

Mümkün ise kendi sisteminizin 1-2 resmiyle başlığı zenginleştirebilir misiniz?

Comment

Yukarıdaki mesajlarımda nasıl temin ettiğim yazıyor. Şu an için resim çekme şansım yok maalesef. Yerinide sır gibi saklıyorum

Comment

Working...
                                X