fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

b5a

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Dünyada Devreim yaratacak buluş b5a sıvı Organik Gübre ile Mecirmekte Kök fark

100gr. içerisinde bulunan Gübre miktarı verebilirmisiniz? Azot Fosfor potas olarak?

Comment

Cevap: Dünyada Devreim yaratacak buluş b5a sıvı Organik Gübre ile Mecirmekte Kök fark

Herşeyden önce organik tarım yapan tüm kuruluşları destekliyorum.Ayrıca yapısal olarak toplumumuzda şüphecilik çok fazla.Bu düşüncede ne yazıkki geçmişte yapılan hatalar.Bu hataların tekrarlanmaması için otokontrol sisteminin işlemesidir.

Comment

bana bu gubreyi postalasana bir deneyeyim musterilerimin bahcesinde bakalim sonuc ne olacak

Comment

ibrahim kardeşim adresini yazarsan sevinirim

Comment

B5A SM ORGANIK GÜBRE NEDIR?
            B5A dünyadaki ilk ve tek mikoplazmiktoprak aktivatörüdür.Mikoplazmalar
            mikroorganizmalarin arasinda en küçük olanlandir.Mikroorganizmalar büyklük siralamalarina
            göre;bakteri,mikrop,virüs,viroid,PPLO(mikoplazma)o larak siralanirlar.Tek RNA zincirinden
            olusup,canliliklan halen tartisilmaktadir.O.i ileO.3dalton agirliklarinda olup virüs bakteri gibi
            mikroorganizmalarin içerisine girerek,o mikroorganizmanin gücünü ve diger fonksiyonlarini
            artirirlar.Günümüze kadar dogal ortam hariç hiçbir sekilde faydali mikroorganizmalar ile
            birlikteligi saglanamamistir.Lakin bakteriler gibi kültür olarak üretilebilirler.
            Dogal yollardan baska hiçbir sekilde replike edilemeyen mikoplazmalanbir takim
            bakterilerIe birlikteligini 7 yillik bir arastirma sonucunda basardik.Böylece B5A için
            kullanigimiz aerobik(oksijenli solunum )ve anaerobik (oksijensiz solunum)yapan bakterileri
            bir araya,solüsyon halde getirdik.Normalde solunum sistemleri farkli olan bakterilerin bir
            arada bulunmalan bilim kurallarinda imkasizdir.Mikoplazmik replikasyonla hem iki tür
            bakteri br araya gelip,hem kullanilan bakterilerin gücü dafalarca artmis oldu.
            Türkiye ve dünya topraklarinda organik taripii imkansiz hale getiren,atmosfer
            kirliligi,toprak kirliligi ve yer alti ve yer üstü sulann kirlenmesidir.Örnegin 50 gram bir
            detaejani 1 lt su ile sulandirip topraga uyguladigimizda,detejanin etkisizlestirilmesi 23 yil
            almaktadir.Havadaki ve topraktaki kirlenme dogal yollarla binlerce km uzakliga tasinabildigi
            gib~hava,toprak ve suyla temas eden hiçbir bitki organik ürün olmamaktadir.Bu durumda
            mevcut kirlilik oldugu yerde yok edilmesi gerekmektedir.Ayni zamanda bitki solunum
            bazlarina ve bitki gelisimine ket vuran engellerin ortadan kaldirilmasi zaruridir.Günümüzde
            bitki gelisimi için kullanilan mikroorganizmalar,tarimda knllanilan kimyasal ilaçlarin etkileri
            ile organik tarimda,bitki ve toprak islahinda etkisiz kalmislardir.Biz BMR tarim olarak
            yaptigimiz çalismalarda B5A sivi organik gübrenin(mikoplazmik toprak aktivatörünün)her
            türlü kimyasal ve diger kirliJige direncinin oldugunu tespit ettik ve bu kimyasal kirlilige neden
            olan maddeleri etkisiz hale getirdigini tespit ettik.Topraktaki kirlenmeye karsi bir
            mikroorganizmanin çalisabilmesi için o mikroorganizmanin (büyüktür244)gibi bir güce
            ulasmasi gereklidir.Mikoplazmik replikasyonla imkansiz denileni basardik.Bu kabullenilse de
            kabullenilmese de gerçek budur.
            Daglarda ve ormaniarda toprak islenmiyor,ilaçlanmiyor,gübrelenmiyor.Oradaki
            toprakgüçleniyor da dünyadaki tarim alanlari neden yok oluyor?Neden ürünlerimiz
            kanserojen oluyor?
            Normalde bir bitki topraktan aldigi enejinin en fazla %15lik bir bölümünü ürüne
            çevirir.Kalanini topraga islenmis olarak iade eder.Lakin bir bitki topraktan aldigi enerjinin 3
            katindan fazlasini günesten ve hvadan alir.Bu hesaplara göre gtoprak her yil %385 oraninda
            zenginlesmesi gerekirken neden düyada tarim alanlan yok olmakla karsi karsiya.
            Burada B5Asivi organik gübrenin önemi ortaya çikiyor.Kisaca B5Amikoplazmik
            replikasyon yapisyla her türlü toprakta her türlü ortamda uygun kullanimla organik ürün
            alinmasini sagliyor.
            B5A demek oluyor ki kendi özel yapisindaki mikroorganizmalarin,özel yöntemlerle ve
            formasyonlarla mikoplazmalar tarafindan güçlendirilmesi anlamina geliyor.Bu da BMR tarim
            tarafindan basarilmii bir mucizedir.

Comment

arkadaşlar sizlere b5a ile ilgili belgeleri gönderdim beni fazla zorlamayın nede olsa ben ne muhendisim nede tarımcı bu gübrete inanmış gaziantep bayiiligini almış bir bayiyim yalınızca şunu söyleyebilirim gerek gaziantep te gerek antalyada serada gerek bura,çanakkale ve yalovada ekili alanlarda olagan üstü neticilerle karşılaştım

Comment

onu ozele gonder adresini daha iyi ben eklerim

Comment

kslamana arkadaşım Organik Tarim, Organik Gübre adresine girersen orda bitki ve ağaclarda kullanma şekileri var oradan bakabilirsin.gecen sene eskişehirde elma ağaclarında kullanıldığını biliyorum 2008 ocak ayında bile elma ağacının yapraklarını dökmediğini üretiçiden öğrendim isteğin halinde o üreticilerin tlf ve isimlerini verebilirm.

Comment

b5a kesinikle gübre yerine gececektir içreisinde toprak ve bitki ile ağaçların ihtiyac duyduğu tüm vitamin ve gıdalar 17 ayrı doğal maddelerden katkı verilmiştir.seninle şunu paylaşabiliriz 4-5 yıl sonra topraklarımızda b5a kullandığımız taktirde topragın gübre ihtiyacı bu günki gibi olmayacaktır çok daha az olacaktır.hatta hiç gübre kullanmasan bile azda olsa ürün alabileceğin bir konuma gelecektir topraklarımız

Comment

sayityildiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      seninle şunu paylaşabiliriz 4-5 yıl sonra topraklarımızda b5a kullandığımız taktirde topragın gübre ihtiyacı bu günki gibi olmayacaktır çok daha az olacaktır.hatta hiç gübre kullanmasan bile azda olsa ürün alabileceğin bir konuma gelecektir topraklarımız
                      yukarıdaki alıntı yaptığım mesajınızda; gübre ihtiyacının azalacağında hemfikiriz. ama devam eden kısmında fikirlerimiz uyuşmuyor. hiç gübre kullanmasan bile azda olsa ürün....

hiç gübre kullanmamak mümkün değilmiş demekki. benim açıklığa kavuşturmak istediğim kısım sadece bu.

B5A ürününü kullanmadım ama denemek isterim. Toprağa faydalı olacağını anlıyorum. Bu ürün Kimyasal gübre desteği olabilir. kullanacağınız gübre miktarını azaltabilir. O zaman da şöyle bir durum daha ortaya çıkıyor. Azalttığı gübre miktarı ile b5a nın fiyatını karşılaştırdığımız zaman üretici açısından ne kadarlık bir fayda sağlayacaktır. Eğer maddi olarak üreticiden aynı miktar para çıkacaksa, biliyorsunuz ki insanımız alıştığı yöntemi tercih edecektir.

Bu arada sitenizi inceledim. Fazla objektif gelmedi bana. Anlatılanlar global değilde Bilimsel verilere dayanmalı.
                      saygılar...

Comment

nasıl bir kimyasal merak ettim doğrusu gübresiz hiç olur mu?

Comment

Eğer doğru ise süperrrrrrrr. Acilen denemek lazım

Comment

hakan kardeşim 250 gr lık gübreni bu gün kargoya verdim pazarertesi günü iline geçer güle güle kullan

Comment

arkadaşım bu gübre kimyasal degil tamamıyla dogal maddelerden yapılmıştır b5a sıvı organik gübre her şeyiyle gübre hem topraklarımızı kurtaracak hemde insan saglığına zararlı ürün ve meyve yetişmeyecek bu gübre yaygınlaştıkça saygılar geniş bilgi için wep adresi Organik Tarim, Organik Gübre

Comment

evet arkadaşım zaman kaybetmeden denemek lazım bir an önçe kimyasal gübrenin hem topraka vermiş olduğu zararları durdurmak hemde kimyasal gübreden yetişen insan sağlığına zararlı besinlerden kurtulmak lazım saygılar.

Comment

Working...
                                X