fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

b5a

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: B5A Dünyada Devrim yaratacak buluş b5a sıvı Organik Gübre ile Mecirmekte Kök farklılığı B5A

bugün bahçeme damla sulama sisteminin hortumlarını çekip ekim için hazırlık yaptım bir iki haftaya kadar biber ve domatesler inşallah dikilmiş olacak ve B5A yı deneme fırsatım doğacak bu sene ürünlerimde umuyorum patlama yapıcam)

Comment

Cevap: B5A Dünyada Devrim yaratacak buluş b5a sıvı Organik Gübre ile Mecirmekte Kök farklılığı B5A

idris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      bugün bahçeme damla sulama sisteminin hortumlarını çekip ekim için hazırlık yaptım bir iki haftaya kadar biber ve domatesler inşallah dikilmiş olacak ve B5A yı deneme fırsatım doğacak bu sene ürünlerimde umuyorum patlama yapıcam)

İdris kardeş, ürünlerinde bu sene patlama yapayım derken, döşemiş olduğun damla sulama boruları patlamaz inşaallah. Piyasada 2. kalite/granül/çöplük naylonu/geri dönüşümlü kalitesiz ve oldukça ucuz borulardan kullanmamışındır umarım. Yoksa, dediğim gibi, 1-2 sene sonra boruların delinir ve harcadığın onca paraya ve emeğe yazık olur haberin olsun..

Comment

fsimsek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        İdris kardeş, ürünlerinde bu sene patlama yapayım derken, döşemiş olduğun damla sulama boruları patlamaz inşaallah. Piyasada 2. kalite/granül/çöplük naylonu/geri dönüşümlü kalitesiz ve oldukça ucuz borulardan kullanmamışındır umarım. Yoksa, dediğim gibi, 1-2 sene sonra boruların delinir ve harcadığın onca paraya ve emeğe yazık olur haberin olsun..
        eeeeeeeeee işte övenlerde çıkar dövenlerde çıkar herzaman hazır olmak lağzım
        b5a bu konuda teminat veriyor merak etme fşimşek ustam borulara verilecek zararı karşılayacaklarmış öyle dediler
        merak etme borular fıratpen 5 yıl garntili

Comment

b5a meyva ağaçlarında nasıl etki ediyor?Kayısı ve kiraz için deneme yapılmış mıdır ?Ayrıntılı çalışma var mı ?Açıklarsanız memnun olurum.Ayrıca toprak tv de yayınlanan her şeye inanmak ve güvenmek zorunda değiliz .Neticede o da bir reklam tv .Duygusal yönü ağır basabilir.Parayı bastıranı tanıtır.Üç beş yıl sonra arazi ne hale gelecektir bilmek lazım.Toprakta kalıcı , hesap edilemeyen ,ileride zamanla ortaya çıkacak zararlar oluşabilir mi ?Neticede BAKTERİLERLE OYNUYORUZ .SAĞI SOLU BELLİ OLMAZ.BUGÜN FAYDA GÖRDÜĞÜMÜZ SEMPATİK MİKOPLAZMALAR YARIN KABUSUMUZ OLMASIN SAKIN ?ABD 'den ithal bir mikrobiyolojik bir gübre daha var piyasada .MİLLİYETÇİ BİR İNSAN OLARAK,ÜZERİMİZDE UYGULANAN BU KADAR FIRILDAK DOLAP VARKEN RAHAT EDEMEM.KUSURA BAKMAYIN.ABD'DEN BANA HAYIRLI BİR MİKROP GÖNDERMEZLER BENCE.En azından ben merak ediyorum.UZUN VADEDE ETKİLERİ ARAŞTIRILMAMIŞ OLDUĞU İÇİN İLK DENEYENLER DENEME TAHTASI MI OLACAK ACABA ?BİLMEM NE DERSİNİZ ?Cevaplarsanız memnun olurum.teşekkürler.

Comment

orhan3444 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            b5a meyva ağaçlarında nasıl etki ediyor?Kayısı ve kiraz için deneme yapılmış mıdır ?Ayrıntılı çalışma var mı ?Açıklarsanız memnun olurum.Ayrıca toprak tv de yayınlanan her şeye inanmak ve güvenmek zorunda değiliz .Neticede o da bir reklam tv .Duygusal yönü ağır basabilir.Parayı bastıranı tanıtır.Üç beş yıl sonra arazi ne hale gelecektir bilmek lazım.Toprakta kalıcı , hesap edilemeyen ,ileride zamanla ortaya çıkacak zararlar oluşabilir mi ?Neticede BAKTERİLERLE OYNUYORUZ .SAĞI SOLU BELLİ OLMAZ.BUGÜN FAYDA GÖRDÜĞÜMÜZ SEMPATİK MİKOPLAZMALAR YARIN KABUSUMUZ OLMASIN SAKIN ?ABD 'den ithal bir mikrobiyolojik bir gübre daha var piyasada .MİLLİYETÇİ BİR İNSAN OLARAK,ÜZERİMİZDE UYGULANAN BU KADAR FIRILDAK DOLAP VARKEN RAHAT EDEMEM.KUSURA BAKMAYIN.ABD'DEN BANA HAYIRLI BİR MİKROP GÖNDERMEZLER BENCE.En azından ben merak ediyorum.UZUN VADEDE ETKİLERİ ARAŞTIRILMAMIŞ OLDUĞU İÇİN İLK DENEYENLER DENEME TAHTASI MI OLACAK ACABA ?BİLMEM NE DERSİNİZ ?Cevaplarsanız memnun olurum.teşekkürler.
            tabiki haklısınız ama bu kullanılan 15 15 15 ..18 46 ,,,üre bu gübrelerde toprakta kalıcı etki yapıyor hele hele ilaçlar herbistler insektisler bunlarda bu şekilde toprağa zarar veriyor ama neticede kullanmalıyız çaremiz yok kullanıcağaz
            b5a yı tarla demelerinde küçük alanlarda kullanıp denemeiz lağzım
            sonuçta bence adamlar,, ABD İSRAİL vb ülkeler topraklarımızı yok etmeye vya köle olarak kullanmaya kara verdilerse bir şekilde bunu yaparlar!!! fazla üzelmeye gerek yok ,tohum israilden ilaçlar israilden almanyadan isviçre ve çinden gübreler veya hammedde israilden ,hem bzim gibi ülkelerin topraklarını yok etmezler köle olarak kullanmak isterler adamlar altın yumartlayan tavuğu kesermi)
            ama yinede tabiki tedbirli olmalıyız b5a hakkında en ufak bir sapmayı art veya eksi yazmalıyız sadece b5a deyil bio palst,humagro veya başka gübreler paylaşımlarınızı bekliyorum saygılarımla

Comment

B5A 'yı kayısı ve kiraz ağaçlarımda denemek niyetindeyim. Denemeyi yaklaşık iki dönüm üzerinde bulunan yirmi otuz adet 5 yaşında ağaçlarım üzerinde yapmak istiyorum.Bu ağaçlara en kolay uygulamayı nasıl yapabilirim?Tek tek her bir ağacın taç izdüşümüne veya ağacın komple taç alanına mi uygulamak lazım?Yoksa ağaçların bulunduğu iki dönüm alanın -bahçenin tümüne mi uygulamak lazım?Bu mevsimde uygulamakla ne gibi artı fayda veya zararlar oluşabilir ?Aslında hangi aylarda B5A yı vermeye başlamalıydım ?Başka bir soru şekli olarak :-Ağaçlarda En uygun B5A uygulama dönemi hangisidir ?Burada biraz ön bilgi alabilirsem memnun olurum .Sonrası kolay.Teşekkürler.

Comment

Eğer iki dönümde başarılı sonuç alırsam diğer ağaçlarımın tümüne uygulayacağım.Diğer köylülerime ve akrabalarıma örnek olmak güzel bir şey olacak inşaallah.

Comment

özü edilen organik gübreyi kullanmak için yeraltı suyu kullanmak gerekiyor,aksi halde bir faydası olmuyormuş,

Comment

Cevap: b5a

Sevgili FEYZİOĞLU, bahcedilen gübreyi %10 oranında fazla kullanarak çeşme suyu ilede kullanabilirisniz.

Comment

B5A'yı diğer gübrelerden ayıran nedir?

1-B5A toprağa kendi teknolojisini verir buda size toprağı kazanmanızı sağlar.

2-B5A bilinen kimyasal mekanizmalı gübrelerdeki gibi toprağa madde ilavesine dayanmaz aksine topraktaki maddeyi kazanmayı hedefler. Toprağa toprakta zaten var olanı vermeyi hedeflemez toprağınızı kazanmanızı ve toprağı ileride daha verimli ve organik kulanmanızı sağlar.

3-B5A toprağı ve ürünü organikleştirir

4-B5A toprakta mikroorganizmal faaliyeti artırır

5-B5A topraktaki canlılık oranını artırarak doğal dengeyi sağlar

6-B5A toprak yapısını düzeltir bu nedenle hasattan sonra bile buğdaygillerde toprak kuru olsa bile rahat işlenebilen tekstürü düzgün toprak yapısı sağlar

7-B5A toprağın su tutma kapasitesini %40 artırır 3/2 oranında su tasarrufu sağlar

8-B5A bitkielrin dengeli beslenmesi ve gelişmesini sağlayarak bitkinin bağışıklık sistemini güçlendirir

9-B5A özelllikle zirai mücadele ilacı kullanılsa bile sebzelerde hasattan 10 gün önce meyvelerde 25-30 gün önce kullanıldığında katkı ve kalıntıyı yok eder

10-B5A bitkilerin kök sistemini geliştirir

11-B5A bitkilerin soğuğa (-5ºC dereceye kadar) karşı dayanımını sağlar

12-B5A çok iyi bir vermikompost ya da kompost yapma malzemesidir, hem işlemi hızlandırır hemde kompostu organik yapar

13-B5A hastalık etmenlerini baskı altında tutarak zirai ilaç kullanımı %70-80, kimyasal gübre ihtiyacını %100 ortadan kaldırır

14-B5A bitkilerdeki generatif ve vegetatif aksam gelişmesini doğal olarak tetikler ve bu şekilde boğum araları kısa, güçlü bitki yapısına sahip verim özellikleri artmış bitkiler elde edilmesini sağlar

15-B5A diğer gübrelerden aksine sonuç görülmemiş olsa bile sebepleri ortaya konulduğunda mutlaka bir toprak arızası veya topraktaki organikliği engelleyen bir etmene **** yanlış kullanıma ulaşılır ve bu sebepler ortadan kaldırıldığında organiklik elde edilir

16-B5A toprak tuzluluğu ile beli oranda uğraşır aşamazsa bitkiyi dayanabileceği son haddeye kadar tuza dayanıklı hale getirir

17-B5A bitkilerin kuraklığa dayanımını artırır

Bu maddeler tanıştığım 1,5 yıl içerisinde gerek benim gözlemlediğim ve gerekse b5a kullananların bana ilettiği özelliklerden yola çıkılarak hazırlanmıştır. Hiç bir etkisini görmemiş olsanız bile benzer bitkilerinizi görmediğiniz bir etki olarak susuz bırakınız diğerlerine göre çok daha fazla susuzluğa dayanıklı olduğunu göreceksiniz. İşe yaramadığını söyleyen kişilerle konuştuğumda hep gördümki ya toprağında bir sorun vardır ya uygulamada ya kullanıcı hata yapmaktadır ya da kulanıcı iyi bir gözlem yetisine sahip değildir. Hatta çoğunlukla kendim gözlemleyemediğim ancak kullananların iyi bir gözlemci olmasından kaynaklanan gçörselliklerle bizzat etkilerine şahit oldum.

Comment

Son olarak T TRT GAP’ta 08 Aralık Salı günü Bu Toprağın Sesi programında geniş yer bulan B5A, 14 Aralık Pazartesi günü Samanyolu Tv’de Reel Sektör Programı’nda saat 12:20 de bir kez daha gündeme geliyor.

Comment

B5A İSTANBUL AVRASYA TARIM FUARI 2009'da

17 - 20 Aralık 2009 4. Tarım Hayvancılık, Tohumculuk, Fidancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı katılımcısı olarak üyelerimizi B5A standına bekliyoruz.

TÜYAP FUAR ve KONGRE MERKEZİ
                          E-5 Karayolu, Gürpınar Kavşağı
                          Büyükçekmece - İSTANBUL

Comment

Working...
                          X