fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Palmıye Tohumu

Collapse
X
 
  • Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Cevap: Palmıye Tohumu

    Sayın Sev illa Tohumlarınız siz bu satırlardaki cevabi ararken dökülmeye başlamaıştır zaten ama siz yinede bizraz olgunlaşana kadar bekleyin ayrıca sizinki fenix palmiyesi bunun tohumları bu aylarda alınabilir.

    Onun için tohumları alın ve normal bir karışıma dikin oran veriyorum:

    1/10 Hayvan günresi, 4/10toprak, 2/10 deremili, 3/10 da torf kullanarak dikim yapınız ekinm derinliği rohum büyüklüğünün 5 katını aşağı geçmesin 2 katındanda yukarıda yüzeyde olmasın.

    Elinizde Perlit veya zeolit veya vermikulit varsa eğer Deremilini 1/10 ve zeoliti 1/10 şeklinde kullanınız saygılar sunarım
    Bir Garip Kardelen

    Comment


    • #17
      Cevap: Palmıye Tohumu

      Bu arada benim Tarzım Biraz sert olabilir ama bu benim yazı dilimdir. Onun için kusura bakmayın. Ben burad genel bir bilgi anlattım sizde hemen alınmışsınız canınız sağolsun.
      Ayrıca Fenix'inizin tohum ekim zamanı Ekim Ayının 5 inden itibaren başlıyor bu periyotta üstte tarif ettiğim gibi karışımlar hazırlayarak tohumlarınızı ekip mart sonu nisan başı ilk emeğinizin karşılığını görmeye başlayabilirsiniz.
      Bu arada Selahattin bey'in bahsettiği palmiye ekimi genelde şemsiye ve Waşhington türleri için geçerlidir.
      Fenix in tophumları düküldükten sonra Şubat ayında o tohum keselerini oradan kesip alınki bitkiniz çürümeden dolayı oluşan hastalıklardan zarar görmesin.

      Not: Sevgili Sev illa bilgiyi kimden aldığınızdan çok doğru kişiden doğru bilgiyi almanız önemli. Bu satırların yazarı aşıyı öğrenmek için ilkokul mezunu bahçivandan hemde fıça yiyerek 1 ay ders gördü ama sizin gibi ukalsınız sizden bilgi almam demedi. Herkeste böyle olmalı nedenmi:

      Bilgi Bu internet çağında bile çok değerli hele doğru bilgi çok çok daha değerli saygılar sunarım.
      Bir Garip KArdelen

      Comment


      • #18
        Cevap: palmıye tohumu

        sev_illa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Selahattin bey. Şu anda tohumlar resimdede görüldüğü gibi sarı ve dökülmeye başladı.Lütfen ne yapmam gerekiyor yazarsanız sevinirim.

        Sevgili sevilla, aslında tür teşhisi konusunda kardelenin teşhisi daha doğruymuş dikkat etmemişim türüne, sarı salkımından Çin yelpaze palmiyesine benzetmiştim oysa yaprak yapısından palmiyenizin bir phoenix yani hurma olduğu kanaatine bende vardım bunun için beni mazur görünüz. Ancak şöyle bir durumda var ki hurma tropik bir bitki ve aşırı sıcaklık ve mümkün olduğunca tuzlu toprakları seviyor ve ben çevremde çoğu hurma ağaçlarının sizdeki gibi sarı salkımlı çiçekler açtığını ancak ilerleyen dönemlerinde üzerinde tohumların büyümeden kuruyup kaldığını görüyorum. Kısaca çiçek açsa bile tohum oluşturup oluşturmayacağı konusunda endişelerim var doğrusu. Bu durumda size önereceğim en iyi şey ya hani ramazanda tüketilen hurmalardan bizzat yer yemez hurmanın çekirdeğini hemen kendiniz ekmeniz veya sarı salkımınız olgunlaşınca yani iyice kahverengileşince toplamanız ve kuru ve az nemli bir ortamda imkan dahilinde havadar bir bez içerisinde saklamanız ve özellikle hava ve toprak sıcaklıklarının 20-25ºC lere ulaştığı yaz aylarında ekmek istediğiniz yere ekmenizdir.

        Bu arada tavrı sert gelsede sevgili kardelen çok mükemmel bilgi birikimi olduğu halde forum dilini öğrenmeyi çok yavaş sürdürüyor onu mazur görünüz zira kastı olmadığından eminim lütfen kötü yanlarına bakmayınız iyi yanlarını görünüz ve verdiği bilgileride yabana atmayınız. Eminim sevgili kardelen içinde forum dilini yumuşatması ve kendisini daha iyi ifade edebilmesi için bu bir fırsat olur .

        Comment


        • #19
          Cevap: Palmıye Tohumu

          Phoenix canariensis. (= Kanarya adaları Hurması)olduğunu öğrendim.Çıkan sarı tanelerde tohum değilmiş malesef.Kardelene gelince o ukele vede küstah biri baksanıza alaylı birine sarfettiği sözlere. İyi yanlarını görsem söyliyeceğimde malesef yok. Palmiyeme gelince dökülen sarı taneler tohum değilmiş.Ben palmiyem hakkında bilgi istedim sadece. Ramanazanda yediğim hurmanının çekirdeği beni ilgilendirmiyor. Palmiyemde böyle bir oluşum görünce heyecanlanmıştım.Üzgünüm rahatsız ettim.(((

          Comment


          • #20
            Cevap: Palmıye Tohumu

            Şubatta tohumlar dökülecek, mayısta dikilecek.Doğrumu? Tohumları hangi koşullarda saklamalıyım acaba? vede nasıl ekicem.Yani nasıl bir toprak kullanıyım ve saksıyamı dikiyim?

            tohumlar çeşidine göre farklı zamnlarda dökulur lakın bunlar ekım ve kasım aylarında dökulur çoğunlukla dıkım zamanı ıse senenın her zamanı bulunduğun ıklım şartlarına gore ekebılırsım % 40 tussuz kumlu toprak torf karışımlı toprak en ıdealı ben 1000 adet yenı tohumlama yaptım WASHINGTONIA ROBUSTA cınsınden ekım 20 sıne doğru çımlenmesı gerekıyor sıcaklıklar ble gıderse ortalama sıcaklık 26 derece olmalıdır.saksıyada dıkebılırsın hatta elınde fazla tohum varsa bır saksıya ıkı tane dık tutmama ıhtımalıne karşı

            Comment


            • #21
              Cevap: Palmıye Tohumu

              O tohumlardan bana da yollaya bilirmisinzi. bendede washington var.

              Comment


              • #22
                Cevap: Palmıye Tohumu

                Tohumları 25 derecede tutup çimlendirsem. çimlendikten sonra geceleri 16 17 ye düşse zararı olurmu. 25 derece ısıtmaya devam etmek gerekirmi

                Comment


                • #23
                  Cevap: palmıye tohumu

                  slm ben sıze yardımcı olayım

                  Comment


                  • #24
                    Cevap: palmıye tohumu

                    sıze tohum deyılde kucuk fıde gondermek ısterım ama yer olarak nerdesınız

                    Comment


                    • #25
                      Cevap: palmıye tohumu

                      ahmet bey merhaba hangı tur tohumlar var elınızde acaba ?

                      Comment


                      • #26
                        Cevap: Palmıye Tohumu

                        merhaba
                        Benim yerimi soruyorsanız denizli merkez siz nerdesiniz. Hangi tür var sizde.

                        Comment


                        • #27
                          Cevap: palmıye tohumu

                          ne tohumu sıtıyosun sen

                          Comment


                          • #28
                            Cevap: palmıye tohumu

                            bende vasınton turu peyzajda kullanılan her bolgede yetsıen palmıye tohumu var

                            Comment


                            • #29
                              Cevap: Palmıye Tohumu

                              tohum var artık elimde. Ama fidan bulursam iyi olur. Tohum çok geç yetişiyor.Cüce diye tabie edilen çin yelpaze palmiyesi fidanı varmı sizde. Yada washintonia fidanı varmı.

                              Comment


                              • #30
                                Cevap: Palmıye Tohumu

                                Dostlar merhaba
                                Bir tane uzakta palmiyem var.Onun sevdasıyla buradayım. Rica etsem bedelini vereyim banada cins palmiye gönderebilirmisiniz.

                                -----------------------------------------------------------------------
                                Bu msj attıktan sonra, artık palmiyemde yok. Çünkü palmiyemin olduğu mekanı sattım. Şimdi evimin bahçesinde yeniden yetiştireceğim inşallah.

                                Comment

                                Working...
                                X