fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

goji berry( mutluluk meyvesi)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: goji berry( mutluluk meyvesi)

Cevap için çok teşekkür ederim, saksı oldukça büyük ve güneşlenme saatide oldukça uygun. Ama problem şu ki şu haliyle tek bir ana gövde yok. Çalı türünde bitki olacak dedikleri için müdahale etmemiştim ve şu anda tek fidanda 1 metreyi geçen 5-6 dal ve bunların üzerinde küçük yan dallar var. Bu 5-6 dalın 1 metreyi geçen kısmından budamak yeterli olurmu yoksa bu dallarıda budayıp tek ana gövdeye mi dönüştürsem?Ve kesilen dallardan yeni fide oluşurmu?

Comment

kgulduren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Cevap için çok teşekkür ederim, saksı oldukça büyük ve güneşlenme saatide oldukça uygun. Ama problem şu ki şu haliyle tek bir ana gövde yok. Çalı türünde bitki olacak dedikleri için müdahale etmemiştim ve şu anda tek fidanda 1 metreyi geçen 5-6 dal ve bunların üzerinde küçük yan dallar var. Bu 5-6 dalın 1 metreyi geçen kısmından budamak yeterli olurmu yoksa bu dallarıda budayıp tek ana gövdeye mi dönüştürsem?Ve kesilen dallardan yeni fide oluşurmu?
      Tek dala indirip onu da bir metreden tepe budaması yapmanızı öneririm. Oluşacak yan dallarla birlikte ana gövde de kalınlaşacaktır ve bitkiniz enerjisini piç tabir edilen diğer dip sürgünlerini beslemek zorunda olmayacağı için çiçeklenmeye ve meyve oluşumuna yönlendirecektir. Tepe budaması yaptığınız üç yeni sürgün verecektir.Bu sürgünlerden düzgün ve kuvvetli olanını bırakıp gelişmesine izin vermeli, yaklaşık 60 cm kadar boylandığında onun da tepe budamasını yapmalısınız ve bitkinizde ikinci katman yan dalların oluşması ile birlikte ve bitkinizin form tutmasını sağlamalısınız. Dip sürgünlerini sık sık temizlemeyi de ihmal etmemelisiniz.. Kolaylıklar ve en yakın zamanda taze gojilerinizi tadabilmenizi dilerim..

Comment

Cevabınız için teşekkür ederim, dediğinizi içim uyguladım. Tek ana gövde var şimdi. Ama diğer uzun dalları atmaya kıyamadım ve su dolu bir kavanozda beklemeye aldım 1' er metrelik bu dalların köklenme ihtimalleri var mı sizce?

Comment

kgulduren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Cevabınız için teşekkür ederim, dediğinizi içim uyguladım. Tek ana gövde var şimdi. Ama diğer uzun dalları atmaya kıyamadım ve su dolu bir kavanozda beklemeye aldım 1' er metrelik bu dalların köklenme ihtimalleri var mı sizce?
          Birer metrelik olarak köklenme şansı olabilir mi tam emin değilim ama 20 / 25 cm lik çelikler halinde suda bekletirseniz en azından bir kısmının köklenmesini bekleyebilirsiniz, suyunu sık sık değiştirmeyi unutmamalısınız.. Kolay gelsin..

Comment

dikkata gerek var:bu "mucize" meyve cok az miktarda kullanilmali,yoksa zehirler ..
            bende ilkbaharda biraz ektim ve su anda buyuk bir saksida dikilmeyi bekliyorlar,ama bunu gecen yil dikip,bu sene meyvesi olanlar diktigimden pismanim ,tadida yok,tavuklar bile begenmedi,ve ben kullandigim zaman kafam donuyor ve migdem agriyor dedi...
            her seyin oldugu gibi: dikkat gerekir...zaten herseyin asirisi zararlidir....

Comment

hofke Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              dikkata gerek var:bu "mucize" meyve cok az miktarda kullanilmali,yoksa zehirler ..
              bende ilkbaharda biraz ektim ve su anda buyuk bir saksida dikilmeyi bekliyorlar,ama bunu gecen yil dikip,bu sene meyvesi olanlar diktigimden pismanim ,tadida yok,tavuklar bile begenmedi,ve ben kullandigim zaman kafam donuyor ve migdem agriyor dedi...
              her seyin oldugu gibi: dikkat gerekir...zaten herseyin asirisi zararlidir....
              merhaba sayın hofke
              Bu meyvenin zehirlediğini ilk sizden duyuyorum.Zira ben iki yılı aşkın zamardır kurusunu bu yıl da yaş halini yedim ama hiçbir zehirlenme belirtisine rastlamadım.Bence siz o zehirlenme olayını başka tükettiğiniz gıdalarda aramalısınız. Her şeyin fazlası zarar görüşünüze katılıyorum.Saygılar.

Comment

ben kendim goji bery meyvesini yemedim,zehirlenme biraz abartilmis olabilir ama kullanan insanlar kafa donme ve agrilari ve migde bulantisindan bahsettiler..
                buralarda cesitli yerlerde dikkat edilmesi gerektigini soyluyorlar,o yuzden bende burda uyarmak istedim.
                tabi tukettigin miktarda onemli olabilir,
                saygilarimla.
                hayirli ramazanlar.

Comment

ben kendim goji bery meyvesini yemedim,zehirlenme biraz abartilmis olabilir ama kullanan insanlar kafa donme ve agrilari ve migde bulantisindan bahsettiler..
                  buralarda cesitli yerlerde dikkat edilmesi gerektigini soyluyorlar,o yuzden bende burda uyarmak istedim.
                  tabi tukettigin miktarda onemli olabilir,
                  saygilarimla.
                  hayirli ramazanlar.
                  Hayırlı ramazanlar sayın hofke
                  uyarılarınız için teşekkürler.Ölçüyü kaçırmamak lazım.Kurusunu yerken sabah akşam birer çorba kaşığı en ideal miktar olarak kabul ediliyor. Yaş halinin tadı çok güzel .Aşağıda bahçemde bugün çektiğim goji resimleri görülmektedir.Gojileri çok seviyorum.

Comment

guzel
                    ben daha bu sene ekmis oldugum icin meyvesi yok,tadini bilmiyorum.
                    sen begenmisin,ben merak ediyorum.
                    burda birkac kisi tadi hic guzel degil demisti.
                    tadi herhangi baska bir meyveyi andiriyormu yoksa tamamen ozel bir tat mi?
                    tatli,eksi,nasil bir tat??

Comment

guzel
                      ben daha bu sene ekmis oldugum icin meyvesi yok,tadini bilmiyorum.
                      sen begenmisin,ben merak ediyorum.
                      burda birkac kisi tadi hic guzel degil demisti.
                      tadi herhangi baska bir meyveyi andiriyormu yoksa tamamen ozel bir tat mi?
                      tatli,eksi,nasil bir tat??
                      Tadı tatlıı ve sulu çok güzel sade ben değil bahçede yiyen herkes beğeniyor.Başka hiçbir meyvede olmayan bir aroması var.Keşke siz de buralarda olup da kendiniz bir tadına baksanız.

Comment

meyve vermesi ne kadar surer,yani ben bu sene ektim,simdi 40-50 cm buyuklugundeler.
                        seneye meyve verirmi acaba??
                        ben biraz daha sabretmem lazim

Comment

meyve vermesi ne kadar surer,yani ben bu sene ektim,simdi 40-50 cm buyuklugundeler.
                          seneye meyve verirmi acaba??
                          ben biraz daha sabretmem lazim
                          SayınHofke, gojilerinizin meyvesini tatmanız için uzun süre beklemeniz gerekmez.Bu yıl bile tatmanız ihtimal dahilinde. Ben de ilk ektiğim yıl tadanlardanım. Tam gün güneş alan bir yerde tutun,(tercihen bahçenize dikin) bol sulayın, hızlı gelişirler, 1 metre civarındayken tepe budaması yapmayı ihmal etmeyin. Bu yıl olmazsa meyvesini gelecek yıl kesin tadarsınız..Tadan herkes beğeniyor, meyvesini tadana kadar beklemeden yapraklarından çay yapıp yararlanmayı hemen başlatabilirsiniz..Çayı da çok hoş..

Comment

Working...
                          X