fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Köklendirme makinası :)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Köklendirme makinası

kanka mucid gibi bişisin sen eline sağlık

Comment

Ben mucitliği geçtimde bu sedirler bi köklenmesse o zaman rezil olduk demektir

Comment

köklenmiş sedirlerden alırsın satıcılardan seninkileri atarsın o aldığın sedirleri senin mütiş makinennin içine korsun karızmayı kurtarmaya yeter balikçılar genelde öyle yapıyolaya balık tutamadılarmı pazardan alıp ben tuttum diye hava atıyolaya sende öle yap

Comment

Yav sen bu güzel fikri özelden atsaydınya buraya yazınca şimdi tutsalar bile acaba sonradanmı koydu diyecekler

Comment

ben öle yapacağım asmalar ve güller tutmazsa okadar konuştuk soru sorduk sonra biri çıkarda hani lan yaptığın iş bumu bunun içinmi kafamızı ağrıttın derlerse altından kalkamayız o yüzden güller tutmazsa pilan B yi uyguluyacağız

Comment

Korktuğum başıma geldi bu gün kontrol ettığım sarı alacalı su sedirlerinin kökleri çürümüş. Sebebi torfun çok su çekp çelikleri çürütmesi.

Bu torfu neden bu kadar tavsiye ediyolar anlamadım. Bir daha torf kullanmam. Çam altı toprağı torftan çok daha kaliteli bir malzeme. Torf kokoşabilecek bir özelliğe sahip gibi bakteri küçük kök solucanlarının üremesine çok müsait bir yapıda. Çam altı toprağı ise ne kadar su çekkkerse çeksin daha hijjenik duruyor. yapısını bozmuyor. Torf ise balçık gibi oluyor suyu çekince.

Bir üni versite araştırması okumuştum internette dere kumu torf gibi malzemelerin hepsini ayrı ayrı deniyorlar ve %100 e yakın bir sonucu dere kumunda alıyorlar. dere kumunda ne solucan nede bakteri yaşıyabiliyor çünkü. ayrıca çok ince olduğu için su tutuyor. Gözeneksiz olduğu içişnde drenajı çok iyi suyu süzüyor. Dere kumuna diktiğim erik fidanları toprağa yakın üst kısımlardan bile kök salmaya başladı.

Bundan sonra daha hijjenik malzemeler kullanıcam. mesela dere kumu daha çok olmak kaydıyla derekumu ve hindistan cevizi torfu kullanıcam.

acı bir tecrube oldu ve bu tecrübeyi sitelerden öğrenmek mümkün değil. Hep ezbere bilgiler veriliyor.

Comment

kanka gitti karizma gitti mucitlik boşver daha vakit erken baştan bidaha yaparsın dere kumu bulursun ama yaptığın aygıtın altının delik oplması lazımki suyu tutmasın suyu tutarsa ne ekeren ek kökler çürür. torf dediğin şey ne bilmiyom ama ben çayırdan toprak getirdim çay kenarı biraz ama kum deyil siyah toprak bol yapraklı bol ağaç çürüklü falan baya humuslu öyle olursa daha güzel olurmuş öle diyola çelikle üretmeye çalıştığım güllerin şu an hepsinin yaprakları çıktı sürgün vermeye başladılar ve görünürde tutmayan gül yok hatta bazılarını çıkartıp bakıyom en alt kısımdan kestiğim yerden beyaz beyaz kökler çıkmaya başlamışlar ama daha ufak kök uzun deyil slında fotoğraf makinası bulsam buraya koyardım ama muhtemelen yazın falan tam netice ortaya çıkınca paylaşırım .aslında basit ama herşeyi doğru yapmak lazım tekniğini bilmek lazım öle olursa garanti.

Comment

Bardakların altları delik merak etme.
                  Evet torf dediğim öle bir şey.
                  Güllerin şu an kök salacağını zannetmiyorum. Gördüğün beyaz şeyler yarayı kapatma çabasıdır muhtemelen daha erken kök için.
                  Fotoğraf makinası bulursan kendinide çek

Comment

haklısın ozaman o beyazlar yaraları kapatmak için olsa gerek bencede mantıklı ama ben onları sonra kök oluşacak sanıyodum ama güllerin bazıları nerdeyse 5 santim filiz verdi demekki kendi içindeki vitminlerle bunu sağlıyor olsa gerekler ama bundan 1.5 ay kadar önce köklü gülleri dikemediklrimi 5 tane hepsini biryere ölesine gömmüştüm dün söktüm dikmek çin çok güzel kök atmışlar beyaz beyaz ve baya uzun dular kökler

Comment

kanka zaten bardakta bitki yetiştirmek zor olur mesela biz pazarda satmak için küçük poşetlere fidan ekeriz domates ve salatalık fidesi sonra satarız geçen sene birazını ayran bardakları varya onlara yaptık ayran bardaklarında olanlar pek hoş olmadı aynı su aynı toprak aynı gübre ikiside aynı serada idi o halde bardakta olan ve poşette olan lar arsında baya fark oldu sen en iyisi birtane kasa bul meyve kasası onun içine yap ben öle yaptım biraz 100 kadar gülü bir kasaya gömdüm kasaya biraz toprak koydum onun üzerine gülleri tek tek soktum sonra üzerlerine biraz daha toprak koydum sonra üzerini tekrar poşetle örttüm inanmassın ama aynı serada kışın başında poşetlere aldığım köklü güller vardı bu kasaya koyduklarım onlşardan bile daha fazla sürgün verdi sende öle dene.

birde bizim palmiyeler noldu?

Comment

eşkiya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        arkadaşım mezarlıktan çelik alamam ters olur allah muhafaza ama o dediğin ayaçlar çelikle üretiliyosa ben öle işleri severim bi araştırayım netten bakarım uyarsa çoğaltırım veya denerim ama zaten bizim buralarda parklarda farklı ağaç çok ve büyük bi park daha var ilçede orda farklı çam türü çok ordan yine bulurum ama mezarlık ters biz mezarlıktan meyve alıp yemeyiz bile:
                        Abim hep der oluden degil canlidan kork diye.

Comment

delimisin ne isin var Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Abim hep der oluden degil canlidan kork diye.
                          abi sen hayattamıydın yazını gören cennetlik o söz doğru bi söz ama bilinç altımızda yer etmiş karanlıktan ölüden korkmak ama benim kayın pederim çobandır oda aksine karanlıkdan hiç korkmaz daha karanlık daha güvenli der abi farkındamısın biz ikimiz hep konuları maksadından çıkarıp başka yerlere çekiyoz herkezde ondan sonra bana kızıyo ben iyice sözlerimi sakınmıyom herhalde bazende kırıcı oluyom olsa gerek kardelenden kurtuldum bu seferde makinacımı ne var o başıma muzur oldu iyide benim suçum ne deyilmi illa insanlara yalakalıkmı yapmamız lazım illa insanları övgüleremi boğmalıyız biz gerçekleri söylüyosak suçmu benim purofile girde bi oku adam ne mesaj bırakmışDD:

Comment

selamlar...
                            konular çok önce tartışılmış ama ben yinede sormak istiyorum...
                            ses kesmesi için ağaç arıyorum ve sanırım servi ağacıda bunun için bire bir...
                            benim için önemli olan yoldan gelen sesi kesmesi ve hızlı büyümesi,
                            birde güneş geçirmesi çünki, dikeceğim yer fındık tarlasının kenarı,
                            fındıkların güneşini kesemesini istemem...

bunun için hangi ağacın tohumunu çimlendirmem gerekli ?
                            hangi mevsimde ve nasıl..

hazır fideleri almaya kalksam tanesi en az 10 tl dir en ufakları
                            100 - 150 metre arasında bir uzunluktaki yerde ekim yapmak istiyorum ses kesmek için
                            çok masraflı olur benm için...
                            eğer buradaki bilgilerin yardımıyla kendim çimlendirebilirsem daha iyi olacak benim için...

teşekkürler

Comment

Working...
                            X