Duyuru

Collapse
No announcement yet.

fýstýk çamý

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• fýstýk çamý

Ýyi günler,
    Tohumdan fýstýk çamý yetiþtirmek istiyorum.
    Çekirdek topraða geçmeden önce herhangi bir aþamadan(çatlatmak,dondurmak gibi)geçiyor mu?
    Cevaplar için þimdiden teþekkürler.
    Ayþe birgül
  • Fidanligi sponsor reklami

Cevap: fýstýk çamý

okuldayken fýstýk çamý üretimi yapmýþtýk biraz sýcak suda bekletirseniz iyi olur sonra ekebilirsiniz

Comment

Mesleðine aþýk! Cevabýnýz için teþekkürler
      Ayþe birgül

Comment

Sevgili diþmengil, fýstýk çamý kalýn kabuðuna göre ekildiðinde her mevsim rahatlýkla ve çabucak çimlenen bir bitki. Ýlk yýl çimlenen fideleri güneþin yakýcý etkisinden korur ideal bir sulamayla sularsanýz çok güzel fidanlarýnýz olmasý içten bile deðil

Comment

Sayýn Yýlmaz,
          Verdiðiniz bilgiye teþekkür ederim.Dün(21/05/08)itibarý ile
          çekirdekleri ekmiþ bulunuyorum.
          Ýnþallah devamý gelir.
          Ayþe birgül

Comment

fýstýk çamýyla sahil çamý farklý sanýrým.

Comment

fýstýk çamý kozalagý yada tohumu yokmu bi koyun sýteyede görelým þunu

Comment

Merhaba memleketimizin 4 ilinden edindiðim Fýstýkçamý tohumlarý ile (Ýzmir, K.Maraþ, Aydýn, Artvin) Fakültemde kurduðum bir denemem var. Fýstýkçamý tohumlarýný en az 24-36 saat süre ile normal suda bekletmek çimlenmeyi uyarmak açýsýndan yeterli bir yöntemdir. Fýstýkçamý'nda öncelikle dikkat edilmesi gereken konu ekim zamaný. Bilinmelidir ki geç ekim, fidelerin Damping Off ile ölümlerine sebep olmakta. Bu itibarla mümkün oldukça erken ekim (Ocak, Þubat, Mart) önemlidir. Nisanýn 10'u gibi tohumlarýmda çimlenmeler baþladý. Bu aþamadan sonra havalarýn ýsýnmasýyla birlikte fideleri tente siperinde tutmak önemli olacaktýr.

Saygýlarýmla...

Comment

hiç bir iþlem yapmanýza gerek yok. Eðer tohumlarýnýz saðlýklý .se bir hafta içerisinde fýstýklar cimlenir yeterki iyi bakým yapýn.

Comment

sevgili tomurcuk hayat paylasildikca guzeldir cimlendirdiginiz tohumlari nasil yaptiniz arkadasa anlatirsaniz sevinirim o da bu sekilde cimlendirme yapar ve 16 gun gibi bir suerede ilk fidelerine kavusur unutmaki bildigin bilgi paylasildikca guzeldir kendine saklamanin alemi yok yani diiillmi

Comment

tabýký paylaþýrým. fýstýk çamý ekmedim mavi ladin ektým tohumunuda satýyorum ýsteyene karaçam ektým onlar 2 haftada çýktýlar mavi ladinleri þu þekýlde çimlendýrdým ibrahim bey tavsýye etmýþtý banada.Tohumlarýn Genel Cýmlendýrýlmesý ýcýn En Uygun Olaný Balýk Konan Kopuklerdýr Kapaklý Olan Bu Kopukler Kapaklarý ýle Alýnýr

Derýn Kopugun Alt Kýsýmlarý Cok ýnce Olmak Kaydýylan Delýnýr ýnce Býr Elek Yardýmýylan Toprak Elenýr

Elenen Toprak Kalýn Býr Sekýlde Dosenýr Tohumlar Topraga Serpýlýr Ve Yýne ýnce Elenmýs Toprak ýle ýnce Býr Sekýlde Kapanýr

Hafýf Sulanarak Kapak Kapatýlýr Amac Kopuk ýcerýsýndeký Hava Sýcaklýgýný Esýt Tutmaktýr
                      Haftada Býr Tohumlar Kapak Acýlarak Kontrol Edýlýr Tohumlar Cýkmaya Basladýgý Anda

Artýk Kapak Kapanmaz Yapraklarýn ýsýk La Bulusma Vaktý Gelmýstýr Býr Reaksýyon Sonucu Yapraklar Kendý Ana Rengýne Donusur

Artýk ýkýncý Asamaya Gecýlmesý Sarttýr Kopukten Daha Genýs Býr Kap Alýnýr Kopuk Bu Kabýn ýcýne Konarak Kopugun Yarýsýna
                      Gelecek Sekýlde Su Doldurulur Boylece Yukarýdan Sulamadan Kaynaklanacak Kayýplar Onlenmýs Olur Fýdelerýnýzýn Uygun Durama
                      Geldýgýný Dusunuyorsanýz Býr Ozel Kalem ýle Kopukten Saksýya Gecýsý Yapabýlýrsýnýz

Comment

altuni servi ,mavi servi .yeþil servi tohumlarýda ektým.

Comment

Fýstýk çamýný 5 temmusta ektim çýktý

Ben bu tohumalrý 5 temmusta ektim 10 15 günde rahat çýktýlar
                          ve suan gayet saðlýklýlar büyümeye devam ediyorlar

Comment

iyi günler fýstýk çamý tohumunu hiçbir iþlemden geçirmeden erken ilkbaharda tüpe dikim yapabilirsin. þu aklýnda bulunsun fýstýkçamý fidaný asla þaþýrtmayagelmez.

Comment

slm ben kozalak cý alým satým fýdan yetiþ dýrme gýbý ugrasým var sorularýný yardýmcý olmaya calýsýrým her zamn

Comment

Working...
                              X