Duyuru

Collapse
No announcement yet.

fýstýk çamý

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: fýstýk çamý

sevgýlý arkadasým bu fýstýk camý kozalagý dolmalýk fýsdýk týr baharatcýlardan kuru yemiþlerden satýn ala býlýrsýn ben bazý noktalarýda dýkkat cekmek ýsdýyorum çok kiþi 100 ytl oldugunu býlýr iþin iç yuzu öyle degýl dýr fýsdýgýn kilosu 45 ytl dýr tabý bu todaný perkaendecýlerýn bur daký rantýný da gormezlýk ten gelemeyýz

Comment

Para ile almaya uðraþmayýn hem tohum toplama zevkine varýn hemde tohumlardaki kaliteyi öðrenirsiniz bence çevrenizden toplamanýz daha matýklý bir durumdur. Ayrýca fýstýk çamýný her dönem ekebilirsiniz ama sonbahar ekimi ve erken ilkbahar ekiminde mantar sýkýntýsý hat safhada olur saygýlarýmla

Comment

sevgili kardelen beným kýsý zaten mesleký tabý iþin zevký býr baska ona sozum yok býzým ayrýca kecým kaynagýmýz bu aslen aydýnlýyým zaten aydýn denýncede akla gelen urunlerden býrý bu duur

Comment

Selam bahcemde 5000 adet 1m 2 m arasý mavi selvi 8tüplü fidaným var. Bunlarýn pazarlamamda bana yardýmcý olurmusunuz.

Comment

Fýstýk çamý ve normal çam

Forumda yazilan mesajlardan anladigima gore fistik camini tohumdan (yani fistiklarindan) yetistirmek mumkun. Sanirim fidan olarakta piyasada satiliyordur. Bu konuda benim sorularim soyle:

1. Fistik cami tohumu (yani cig fistik) nerelerde satiliyor? ben bu gune kadar kavrulmamis cam fistigi hic gormedim.
            2. Fistik cami ne tur topragi seviyor?
            3. Fistik cami ne tur gubre (dogal ve sunni) istiyor?
            4. Normal camin yetistigi heryerde fistik cami da yetisirmi?

Yanitinizi bekler, iyi gunler dilerim.

Comment

Fýstýk çamý

kozalakcý Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              slm ben kozalak cý alým satým fýdan yetiþ dýrme gýbý ugrasým var sorularýný yardýmcý olmaya calýsýrým her zamn
              Sn. Kozalakci, sizde sadece fistik cami fidani/tohumumu var yoksa butun cam turlerinden tohum ve fidan varmi ve yeriniz nerde?

Comment

Arkadaþlar Merhaba, Fýstýk Çamý ile ilgili araþtýrma yaptým biraz ve sizlere faydalý olabileceðini düþünüyorum.

Tipik bir Akdeniz aðacý olan fýstýkçamý, özellikle Ayvalýk, Aydýn ve Muðla, Ýzmir ve çevrelerinde ormanlýk alanlar oluþturmaktadýr. Ülkemizde 46.490 hektar saf fýstýkçamý ormaný bulunmaktadýr. 30 metreye kadar boylanabilir.
                Gençlikte yuvarlak, yaþlýlýkta þemsiye gibi tepesiyle diðer çamlardan ilk bakýþta ayýrt edilebilir. Kumlu ve killi, zengin toprakta yetiþir. Bol güneþ ister. Kuraklýða dayanýklýdýr Tohumlarý oldukça büyüktür. Halk arasýnda "çam fýstýðý" diye adlandýrýlan tohumlarý Batý Anadolu yöresindeki köylüler için önemli bir gelir kaynaðýdýr.
                Fýstýk Çamý odun çivi ve vida tutma kabiliyetinin yüksek olmasý ve kolay iþlenmesi nedeniyle yapý kerestesi olarak kullanýlýr.
                Çam fýstýðýnýn faydalarý;
                Bal ile ezilmesi ile elde edilen macun kuvvet verici olarak kullanýlmaktadýr.
                Bronþit, verem, ve diðer akciðer hastalýklarýnýn çabuk iyileþmesine yardýmcý olur.
                Cinsel isteði arttýrýr, ruhi çöküntüyü giderir, kalp rahatsýzlýklarýna iyi gelir.
                Mutfaðýmýzda zeytinyaðlý dolmalarda ve un helvasýnda kullanýlmaktadýr.

Daha fazla ayrýntýyý www.fideland.com da bulabilirsiniz. Ayrýca fýstýkçamý tohumuna FÝDELAND HEDÝYELÝK FISTIK ÇAMI TOHUMU buradan bakabilirsiniz.

Comment

selam arkadaþlar, ben bir kaç tane kozalak topladým ve tohumlarýn dökülmesini bekliyorum. Tohumlar düþtükten sonra acaba saksýya dikip normal günlük sulamamý yapmam lazým bana bilgi verebilirmisiniz.

Comment

Pinus Pinea : Çamgiller familyasýnýn meyve bitkileri içine de alýnan en asil bitkisidir. Kenan bey baþtan söylemiþ herkes bir þey konuþmuþ ama insanlar nedense okumadan yazýyor.
                    Þimdi Arkadaþlar aklýnýzda bulunsun kulaðýnýza küpe olsun; Düþünün ve akledin beyler....
                    gelelim cevaba

Sevgili Arkadaþlarým lütfen atmayýn en azýndan google amcama sorun o size öðretsin oradan yazýn. Þimdi Düþünün ve akledin bakalým? Tüm tabiatý bir anlayýn ve þu dediðimi 5 dakika düþündükten sonra devamýný okuyun.
                    Bakýn beyler her canlý neslini devam ettirmek ister onun içinde üreyeceði zaman ancak tohumunu döker yani: Tüm bitkilerin tohumunu Döküm zamaný en ideal tohum ekim zamanýdýr tabiatta en kolay çýktýðý ortam en iyi dikim kabý hazýrlama ortamýdýr.

Düþündünüzse söylüyorum orman topraðý kalitesine yakýn % 40 killi topraðý sever. Karýþým olarak torf veya yaprak çürüntüsü, kum %3-5 toprak %45-50 3 lü karýþým þeklinde bir materyalle bile yetiþtirebilirsiniz.

Tohumunu nereden Bulabilirim diye sormuþlar; El cevap dostlarým T.C. Orman Bakanlýðýndan rahatlýklla bulabilirisniz her yýl toplanýr ve satýlýr saygýlarýmla ( en ucuz da orada olur)

Normal veya anormal tüm ibrelilerin yetiþtiði her yerde yaklaþýk olarak yetiþmektedir.
                    Saygýlarýmla nami deðer kardelen

Comment

fýstýk camý susuz olurmu ayrýca
                      kaçyýlda ürün verir? bilen varsa lütfen yazsýn

Comment

Working...
                      X