fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

fıstık çamı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: fıstık çamı

sevgılı arkadasım bu fıstık camı kozalagı dolmalık fısdık tır baharatcılardan kuru yemişlerden satın ala bılırsın ben bazı noktalarıda dıkkat cekmek ısdıyorum çok kişi 100 ytl oldugunu bılır işin iç yuzu öyle degıl dır fısdıgın kilosu 45 ytl dır tabı bu todanı perkaendecılerın bur dakı rantını da gormezlık ten gelemeyız

Comment

Para ile almaya uğraşmayın hem tohum toplama zevkine varın hemde tohumlardaki kaliteyi öğrenirsiniz bence çevrenizden toplamanız daha matıklı bir durumdur. Ayrıca fıstık çamını her dönem ekebilirsiniz ama sonbahar ekimi ve erken ilkbahar ekiminde mantar sıkıntısı hat safhada olur saygılarımla

Comment

sevgili kardelen benım kısı zaten meslekı tabı işin zevkı bır baska ona sozum yok bızım ayrıca kecım kaynagımız bu aslen aydınlıyım zaten aydın denıncede akla gelen urunlerden bırı bu duur

Comment

Selam bahcemde 5000 adet 1m 2 m arası mavi selvi 8tüplü fidanım var. Bunların pazarlamamda bana yardımcı olurmusunuz.

Comment

Fıstık çamı ve normal çam

Forumda yazilan mesajlardan anladigima gore fistik camini tohumdan (yani fistiklarindan) yetistirmek mumkun. Sanirim fidan olarakta piyasada satiliyordur. Bu konuda benim sorularim soyle:

1. Fistik cami tohumu (yani cig fistik) nerelerde satiliyor? ben bu gune kadar kavrulmamis cam fistigi hic gormedim.
            2. Fistik cami ne tur topragi seviyor?
            3. Fistik cami ne tur gubre (dogal ve sunni) istiyor?
            4. Normal camin yetistigi heryerde fistik cami da yetisirmi?

Yanitinizi bekler, iyi gunler dilerim.

Comment

Fıstık çamı

kozalakcı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              slm ben kozalak cı alım satım fıdan yetiş dırme gıbı ugrasım var sorularını yardımcı olmaya calısırım her zamn
              Sn. Kozalakci, sizde sadece fistik cami fidani/tohumumu var yoksa butun cam turlerinden tohum ve fidan varmi ve yeriniz nerde?

Comment

Arkadaşlar Merhaba, Fıstık Çamı ile ilgili araştırma yaptım biraz ve sizlere faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Tipik bir Akdeniz ağacı olan fıstıkçamı, özellikle Ayvalık, Aydın ve Muğla, İzmir ve çevrelerinde ormanlık alanlar oluşturmaktadır. Ülkemizde 46.490 hektar saf fıstıkçamı ormanı bulunmaktadır. 30 metreye kadar boylanabilir.
                Gençlikte yuvarlak, yaşlılıkta şemsiye gibi tepesiyle diğer çamlardan ilk bakışta ayırt edilebilir. Kumlu ve killi, zengin toprakta yetişir. Bol güneş ister. Kuraklığa dayanıklıdır Tohumları oldukça büyüktür. Halk arasında "çam fıstığı" diye adlandırılan tohumları Batı Anadolu yöresindeki köylüler için önemli bir gelir kaynağıdır.
                Fıstık Çamı odun çivi ve vida tutma kabiliyetinin yüksek olması ve kolay işlenmesi nedeniyle yapı kerestesi olarak kullanılır.
                Çam fıstığının faydaları;
                Bal ile ezilmesi ile elde edilen macun kuvvet verici olarak kullanılmaktadır.
                Bronşit, verem, ve diğer akciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesine yardımcı olur.
                Cinsel isteği arttırır, ruhi çöküntüyü giderir, kalp rahatsızlıklarına iyi gelir.
                Mutfağımızda zeytinyağlı dolmalarda ve un helvasında kullanılmaktadır.

Daha fazla ayrıntıyı www.fideland.com da bulabilirsiniz. Ayrıca fıstıkçamı tohumuna FİDELAND HEDİYELİK FISTIK ÇAMI TOHUMU buradan bakabilirsiniz.

Comment

selam arkadaşlar, ben bir kaç tane kozalak topladım ve tohumların dökülmesini bekliyorum. Tohumlar düştükten sonra acaba saksıya dikip normal günlük sulamamı yapmam lazım bana bilgi verebilirmisiniz.

Comment

Pinus Pinea : Çamgiller familyasının meyve bitkileri içine de alınan en asil bitkisidir. Kenan bey baştan söylemiş herkes bir şey konuşmuş ama insanlar nedense okumadan yazıyor.
                    Şimdi Arkadaşlar aklınızda bulunsun kulağınıza küpe olsun; Düşünün ve akledin beyler....
                    gelelim cevaba

Sevgili Arkadaşlarım lütfen atmayın en azından google amcama sorun o size öğretsin oradan yazın. Şimdi Düşünün ve akledin bakalım? Tüm tabiatı bir anlayın ve şu dediğimi 5 dakika düşündükten sonra devamını okuyun.
                    Bakın beyler her canlı neslini devam ettirmek ister onun içinde üreyeceği zaman ancak tohumunu döker yani: Tüm bitkilerin tohumunu Döküm zamanı en ideal tohum ekim zamanıdır tabiatta en kolay çıktığı ortam en iyi dikim kabı hazırlama ortamıdır.

Düşündünüzse söylüyorum orman toprağı kalitesine yakın % 40 killi toprağı sever. Karışım olarak torf veya yaprak çürüntüsü, kum %3-5 toprak %45-50 3 lü karışım şeklinde bir materyalle bile yetiştirebilirsiniz.

Tohumunu nereden Bulabilirim diye sormuşlar; El cevap dostlarım T.C. Orman Bakanlığından rahatlıklla bulabilirisniz her yıl toplanır ve satılır saygılarımla ( en ucuz da orada olur)

Normal veya anormal tüm ibrelilerin yetiştiği her yerde yaklaşık olarak yetişmektedir.
                    Saygılarımla nami değer kardelen

Comment

fıstık camı susuz olurmu ayrıca
                      kaçyılda ürün verir? bilen varsa lütfen yazsın

Comment

Working...
                      X