fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

fıstık çamı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• fıstık çamı

İyi günler,
    Tohumdan fıstık çamı yetiştirmek istiyorum.
    Çekirdek toprağa geçmeden önce herhangi bir aşamadan(çatlatmak,dondurmak gibi)geçiyor mu?
    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
    Ayşe birgül

Cevap: fıstık çamı

okuldayken fıstık çamı üretimi yapmıştık biraz sıcak suda bekletirseniz iyi olur sonra ekebilirsiniz

Comment

Mesleğine aşık! Cevabınız için teşekkürler
      Ayşe birgül

Comment

Sevgili dişmengil, fıstık çamı kalın kabuğuna göre ekildiğinde her mevsim rahatlıkla ve çabucak çimlenen bir bitki. İlk yıl çimlenen fideleri güneşin yakıcı etkisinden korur ideal bir sulamayla sularsanız çok güzel fidanlarınız olması içten bile değil

Comment

Sayın Yılmaz,
          Verdiğiniz bilgiye teşekkür ederim.Dün(21/05/08)itibarı ile
          çekirdekleri ekmiş bulunuyorum.
          İnşallah devamı gelir.
          Ayşe birgül

Comment

fıstık çamıyla sahil çamı farklı sanırım.

Comment

fıstık çamı kozalagı yada tohumu yokmu bi koyun sıteyede görelım şunu

Comment

Merhaba memleketimizin 4 ilinden edindiğim Fıstıkçamı tohumları ile (İzmir, K.Maraş, Aydın, Artvin) Fakültemde kurduğum bir denemem var. Fıstıkçamı tohumlarını en az 24-36 saat süre ile normal suda bekletmek çimlenmeyi uyarmak açısından yeterli bir yöntemdir. Fıstıkçamı'nda öncelikle dikkat edilmesi gereken konu ekim zamanı. Bilinmelidir ki geç ekim, fidelerin Damping Off ile ölümlerine sebep olmakta. Bu itibarla mümkün oldukça erken ekim (Ocak, Şubat, Mart) önemlidir. Nisanın 10'u gibi tohumlarımda çimlenmeler başladı. Bu aşamadan sonra havaların ısınmasıyla birlikte fideleri tente siperinde tutmak önemli olacaktır.

Saygılarımla...

Comment

hiç bir işlem yapmanıza gerek yok. Eğer tohumlarınız sağlıklı .se bir hafta içerisinde fıstıklar cimlenir yeterki iyi bakım yapın.

Comment

sevgili tomurcuk hayat paylasildikca guzeldir cimlendirdiginiz tohumlari nasil yaptiniz arkadasa anlatirsaniz sevinirim o da bu sekilde cimlendirme yapar ve 16 gun gibi bir suerede ilk fidelerine kavusur unutmaki bildigin bilgi paylasildikca guzeldir kendine saklamanin alemi yok yani diiillmi

Comment

tabıkı paylaşırım. fıstık çamı ekmedim mavi ladin ektım tohumunuda satıyorum ısteyene karaçam ektım onlar 2 haftada çıktılar mavi ladinleri şu şekılde çimlendırdım ibrahim bey tavsıye etmıştı banada.Tohumların Genel Cımlendırılmesı ıcın En Uygun Olanı Balık Konan Kopuklerdır Kapaklı Olan Bu Kopukler Kapakları ıle Alınır

Derın Kopugun Alt Kısımları Cok ınce Olmak Kaydıylan Delınır ınce Bır Elek Yardımıylan Toprak Elenır

Elenen Toprak Kalın Bır Sekılde Dosenır Tohumlar Topraga Serpılır Ve Yıne ınce Elenmıs Toprak ıle ınce Bır Sekılde Kapanır

Hafıf Sulanarak Kapak Kapatılır Amac Kopuk ıcerısındekı Hava Sıcaklıgını Esıt Tutmaktır
                      Haftada Bır Tohumlar Kapak Acılarak Kontrol Edılır Tohumlar Cıkmaya Basladıgı Anda

Artık Kapak Kapanmaz Yaprakların ısık La Bulusma Vaktı Gelmıstır Bır Reaksıyon Sonucu Yapraklar Kendı Ana Rengıne Donusur

Artık ıkıncı Asamaya Gecılmesı Sarttır Kopukten Daha Genıs Bır Kap Alınır Kopuk Bu Kabın ıcıne Konarak Kopugun Yarısına
                      Gelecek Sekılde Su Doldurulur Boylece Yukarıdan Sulamadan Kaynaklanacak Kayıplar Onlenmıs Olur Fıdelerınızın Uygun Durama
                      Geldıgını Dusunuyorsanız Bır Ozel Kalem ıle Kopukten Saksıya Gecısı Yapabılırsınız

Comment

altuni servi ,mavi servi .yeşil servi tohumlarıda ektım.

Comment

Fıstık çamını 5 temmusta ektim çıktı

Ben bu tohumalrı 5 temmusta ektim 10 15 günde rahat çıktılar
                          ve suan gayet sağlıklılar büyümeye devam ediyorlar

Comment

iyi günler fıstık çamı tohumunu hiçbir işlemden geçirmeden erken ilkbaharda tüpe dikim yapabilirsin. şu aklında bulunsun fıstıkçamı fidanı asla şaşırtmayagelmez.

Comment

slm ben kozalak cı alım satım fıdan yetiş dırme gıbı ugrasım var sorularını yardımcı olmaya calısırım her zamn

Comment

Working...
                              X