fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lütfen Yardım!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Lütfen Yardım!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BAHÇEMİZDE 7 KARIŞIMLI ÇİM EKİLİDİR 3 YILDIR DÜZENLİ OLARAK BİÇİMİ GÜBRELENMESİ vs BAKIMI DÜZENLİ OLARAK YAPILMAKTADIR BU SENE MAYIS BAŞINDAN İTİBAREN YER YER SARARMALAR MEYDANA GELDİ GEREKEN AZOT VE FOSFAT TAKVİYESİ YAPMAMIZA RAĞMEN BİR DÜZELME MEYDANA GELMEDİ.. SARARAN BÖLGELERDE ÇİM ÇIKMAMAKTA NE YAPMAMIZ GEREKİYOR!!!!!!!!!!!!!!
  • Fidanligi.com

Cevap: Lütfen Yardım!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cim bicimini siz mi yapmaktasiniz yani cim bicme makinesi sadece sizin bahcenizdemi kullanilmakta yoksa diger bahcelerdede kullanilmaktamidir bir resim koyabilirmisiniz

Comment

Büyük ihtimalle doz aşırı gübre atılmış izlenimi var. Olası uygulamalarınızı yazar mısınız?

Comment

Büyük Ihtimal Bana Göre Gübre Fazlalığı Değilde, Fungal Hastalıkların Başlangıç Dönemi Olabilir.

Comment

Bende önce öyle düşündüm ama mayıs ayı çok erken biraz ama ancak çim yeni ekildiyse mantari hastalıklar olma ihtimali yüksek.

Comment

Bir Fotoğraf Görmeden Yada Çim Alanını Incelemeden Tam Bir Teşhis Koyamıyoruz.Sonucta Bunlar Bir Tahmindir.
            Azotlu gübreler klorofil(yeşil renk verici madde) üretimini arttırarak sararmaları bir miktar engellemiş olacaktır.Genelde çim alanlarında npk(azot-fosfor-potasyum)kompoze gübreler verilmektedir.

Comment

Sevgili zebani99, çim alanınızda şikayetçi olduğunuz alanların resimlerini buraya koyarmısınız...

Comment

akşam koyarım ilgilendiğiniz için teşekkür ederim ayrıca makina sadece bizim bahçemizde kullanıyor...... gübre de z. mühendisinin önerdiği ölçüde attık

Comment

Organik gübre kullanın.Bu işlemi birkaç kez yapın.Ayrıca obögelere çim lendirme işlemi yapın.Tamamlama takviyesi olarak.

Comment

umarım düzelir bahçeniz...

Comment

Göstermiş Olduğunuz Ilgi Ve Alakaya Teşekkür Ederim........................

Comment

peki bu sararmalar sulamadanda kaynaklana bilir belki o bölgelerde taban yapısındanda bi sorun olabilir.köklerinde yanmalarda olabilr belki...

Comment

Sararmanın nedenleri şunlar olabilir:

1-Hastalık etmenleri (Bu mevsimde zayıf ihtimal)
                          2-Sulama suyunda lokal tuzluluk artışı nedeniyle o bölgelerde sararmalar
                          3-Sararmanın olduğu bölgelere dökülmüş olması muhtemel tuz, sıcak su, çamaşır suyu, bilumum toprağa zararı olan kimyasal madde.
                          4-Bahçenizde dolaşmış olması muhtemel hayvanların pislemesi nedeniyle üritik yanmalar.
                          5-1-2 Gün boyunca yeşil kısıjm üzerine bırakılan güneş geçirmez ortamlar (Naylon, saksı, kasa vs)

Comment

Selahattin bey sararma sebeplerini güzel sıralamış ancak bu şekilde yardımcı olmamız imkansız. çünkü her sorunun çözümü de farklı olacaktır. Biz henüz teşhis aşamasındayız.
                            Bize bir fotoğraf gönderebilirseniz net bir cevap alabilirsiniz.

Comment

zebani99 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              BAHÇEMİZDE 7 KARIŞIMLI ÇİM EKİLİDİR 3 YILDIR DÜZENLİ OLARAK BİÇİMİ GÜBRELENMESİ vs BAKIMI DÜZENLİ OLARAK YAPILMAKTADIR BU SENE MAYIS BAŞINDAN İTİBAREN YER YER SARARMALAR MEYDANA GELDİ GEREKEN AZOT VE FOSFAT TAKVİYESİ YAPMAMIZA RAĞMEN BİR DÜZELME MEYDANA GELMEDİ.. SARARAN BÖLGELERDE ÇİM ÇIKMAMAKTA NE YAPMAMIZ GEREKİYOR!!!!!!!!!!!!!!
                              sayın arkadaşım bence cimlere havalandırma yap bol sula degişimi görceksin

Comment

Working...
                              X