BAHÇEMİZDE 7 KARIŞIMLI ÇİM EKİLİDİR 3 YILDIR DÜZENLİ OLARAK BİÇİMİ GÜBRELENMESİ vs BAKIMI DÜZENLİ OLARAK YAPILMAKTADIR BU SENE MAYIS BAŞINDAN İTİBAREN YER YER SARARMALAR MEYDANA GELDİ GEREKEN AZOT VE FOSFAT TAKVİYESİ YAPMAMIZA RAĞMEN BİR DÜZELME MEYDANA GELMEDİ.. SARARAN BÖLGELERDE ÇİM ÇIKMAMAKTA NE YAPMAMIZ GEREKİYOR!!!!!!!!!!!!!!
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Lütfen Yardım!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Collapse
X
-
Cevap: Lütfen Yardım!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bir Fotoğraf Görmeden Yada Çim Alanını Incelemeden Tam Bir Teşhis Koyamıyoruz.Sonucta Bunlar Bir Tahmindir.
Azotlu gübreler klorofil(yeşil renk verici madde) üretimini arttırarak sararmaları bir miktar engellemiş olacaktır.Genelde çim alanlarında npk(azot-fosfor-potasyum)kompoze gübreler verilmektedir.
Comment
-
Sararmanın nedenleri şunlar olabilir:
1-Hastalık etmenleri (Bu mevsimde zayıf ihtimal)
2-Sulama suyunda lokal tuzluluk artışı nedeniyle o bölgelerde sararmalar
3-Sararmanın olduğu bölgelere dökülmüş olması muhtemel tuz, sıcak su, çamaşır suyu, bilumum toprağa zararı olan kimyasal madde.
4-Bahçenizde dolaşmış olması muhtemel hayvanların pislemesi nedeniyle üritik yanmalar.
5-1-2 Gün boyunca yeşil kısıjm üzerine bırakılan güneş geçirmez ortamlar (Naylon, saksı, kasa vs)
Comment
-
Selahattin bey sararma sebeplerini güzel sıralamış ancak bu şekilde yardımcı olmamız imkansız. çünkü her sorunun çözümü de farklı olacaktır. Biz henüz teşhis aşamasındayız.
Bize bir fotoğraf gönderebilirseniz net bir cevap alabilirsiniz.
Comment
-
sayın arkadaşım bence cimlere havalandırma yap bol sula degişimi görceksinzebani99 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBAHÇEMİZDE 7 KARIŞIMLI ÇİM EKİLİDİR 3 YILDIR DÜZENLİ OLARAK BİÇİMİ GÜBRELENMESİ vs BAKIMI DÜZENLİ OLARAK YAPILMAKTADIR BU SENE MAYIS BAŞINDAN İTİBAREN YER YER SARARMALAR MEYDANA GELDİ GEREKEN AZOT VE FOSFAT TAKVİYESİ YAPMAMIZA RAĞMEN BİR DÜZELME MEYDANA GELMEDİ.. SARARAN BÖLGELERDE ÇİM ÇIKMAMAKTA NE YAPMAMIZ GEREKİYOR!!!!!!!!!!!!!!
Comment

Comment