fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bahcesel Forum'a Hoş Geldiniz!

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Bahcesel Forum'a Hoş Geldiniz!

mrb.domateslerimde bakteriyel benek hastalığı var,ne yapabilirim?bakır sülfat kullanabilirmiyim.

Comment

cevher Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      mrb.domateslerimde bakteriyel benek hastalığı var,ne yapabilirim?bakır sülfat kullanabilirmiyim.

Domates hastalıkları ile ilgili faydalı bir link var göz atmanızı tavsiye ederim.

https://gardensel.com/tr/

Comment

Teşekkür ederim.

Comment

Benim yeşil yaprak bitleriyle aram açılmış durumda çünkü yaprak bitleri hem Gülleri hem de binerlerimi istila etmektedir.Ben 80 derecelik alkolle su karışımı hazırlasam acaba nasıl olur?Tarifi bilen birisi bana yardım edebilirse çok ama çok sevinirim.Teşekkürler(Biraz acele cevap olursa sevinirim çünkü bir iki gün daha beklerse benim kocaman Güllrerim ve çok sayıda Biber fidem ölecek.)

Comment

Acaba bilen var mı?(alkollü kolanyalı zehiri)

Comment

Yozgat ,Nevşehir veya buğday ve tahıl ürünleri yetişen şehirlerde oturanlar var mı??

Comment

Ve uzmanlardan yardım istiyorum.Acaba bu aylarda hala yağışların devam etmesi tahıl ürünlerini etkiler mi?olumlu yöndemi etkiler?

Comment

bizim buralarda tahıllar siyahlaştı ve bu olumlu deyil saparı bile siyah bir tozumsu gibi bir şeyle kaplılar ama çok olumsuzda deyiller olumluda deyiller gibi

Comment

iyi akşamlar.bizim burdada,buğdaylar yağmurdan siyahlaştı.olumsuz etki yapar,kalite yarı yarıya düştü.fiyatları 10 kuruş kadar etkiledi.

Comment

Evet; Buradan affınıza sığınarak bir kaç görüşümü aktarmak istiyorum.Malum Hepimiz insanoğluyuz ve yukarda gördüğüm ve cevremde görüştüğüm ve diğen insanların hepsinin isteği aynen şu:Bütün olaylar istediğimiz gibi gelişsin.Yani yağmur istediğimiz zaman yağsın,istediğimiz zaman güneş çıksın...böyle bir şey yokkk!!!Her şey nasip,diyelim ve razı olalım.Ancak;Tevekkül olayı başka bir olgu.Tabi bu konular derin ve uzadıkca uzar.

Comment

Bilgiler için teşekküer ederim.

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Evet; Buradan affınıza sığınarak bir kaç görüşümü aktarmak istiyorum.Malum Hepimiz insanoğluyuz ve yukarda gördüğüm ve cevremde görüştüğüm ve diğen insanların hepsinin isteği aynen şu:Bütün olaylar istediğimiz gibi gelişsin.Yani yağmur istediğimiz zaman yağsın,istediğimiz zaman güneş çıksın...böyle bir şey yokkk!!!Her şey nasip,diyelim ve razı olalım.Ancak;Tevekkül olayı başka bir olgu.Tabi bu konular derin ve uzadıkca uzar.
                          haklısın abi ama sen devlet memuru ve çok dindar olduğun için böyle düşünüyon mesela bir çiftçi ürününü ekiyo ve ondan belli bir miktar para kazanacağını hayal ediyo ve geleceğinide ona göre pilanlıyo ona göre alım satım yapıyo borçlanıyo bişiler yapmaya çalışıyo ama işler ters gittimi sadece buğdaylar ters gittmiyo o sene o çiftçinin bütün işleri ters gidiyo ve umudunu bir sonraki seneye saklıyo ve bir ata sözü var ((( çiftçinin karnını yarmışlar kırk tane sene çıkmış diye ))) oda zaten 60 senelik ömrü var ömrünün kırk senesi hep bir sonraki seneye ertelenen ümütlerle geçmiş gibi ama aslında sen haklısın allah eyerki herşeyde çok bolluk verseydi insanlar nankörleşirdi falan derin konular böyle olması lazım bazen bolluk bazen kıtlık olması lazım

Comment

Acaba bitlerime ben 8* derece kolanya sıksam bir şey olur mu?(bibere)Limon kolanyası çok iyi öldürüyor ve çok ucuz.Bu yüzden ben bitlere kolanya sıksam biberleri yediğimizde zehirlenir miyiz?Bizi acaba zehirler mi?Yardım alabiğlirsem çok sevinirim çünkü bir çok yerde sordum ve bir çok kişi bilmediği için cevap yazamadı.Teşekkürler.

Comment

Yukarıdaki yazımda 80 derece diyecektim yanlışlıkla 8 olmuş.

Comment

Yukarıdaki yazımda 80 derece diyecektim yanlışlıkla 8 olmuş.

Comment

Working...
                                X