Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bahcesel Forum'a Hoþ Geldiniz!

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Bahcesel Forum'a Hoþ Geldiniz!

Ben deneme yanýlma yoluna baþvurdum ve sonuç VAHÝMdi.Biberime elveda ettim.Bu bitler beni çileden çýkaracak þimdidedn söyleyeyim.

Comment

tolga somay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Ben deneme yanýlma yoluna baþvurdum ve sonuç VAHÝMdi.Biberime elveda ettim.Bu bitler beni çileden çýkaracak þimdidedn söyleyeyim.
      arkadaþým uðraþma kolanyayla molanyayla birtane ilaç var biz deneme yanýlma yolu ile enson o ilaçtan memnun kaldýk kullan tarlanda bir tane zararlý kalmaz karete zeron diye bir ilaç biz denedik geçen gün siyah basýralara verdik milyonlarca basýradan bir tane kalmamýþ kesin çözüm yani hem büberlerinede biþi olmuyo sende dene ziraat mühendislerine sorarsan baþka ilaç veriyolar ama iþe yaramýyo iþallah yine yazýmý kaldýrmazlar

Comment

Niçin yazýnýz kalksýn ki?????

Comment

Bu ilaç ekolojik mi?vr her yerde bulunabilir mi?

Comment

ekolojik derken?

ilacýn ekolojiðimi olur ekolojik olsa senin ilaçlar gibi yaprak bitleri yerine biberleri öldürür

Comment

arkadaþým bilðiniz odun külü vardýrya onu bolca üzerlerine serpin kurtulursunuz. hem kül toprak içinde faydalýymýþ.ben denedim oluyor

Comment

kül topraða faydalýmýdýr? deyilmidir ben deyil diye biliyorum

Comment

Odun külü topraða oldukça faydalýdýr ancak odun külünü yinede ölçülü vermek gerek çünki bazik yapðýsý olduðu için topraðýn pH'ýný yükseltir. Yinede en ideali sonbaharda topraða verip toprakta yararlý hale geçmesi için süre tanýmaktýr. Bu arada organþk tarýmda bazik yapýsý nedeniyle bitkiye toz olarak püskürtüldüðünde elde edilen kaplama tabaka ile hastalýk ve zararlýlardan nisbeten kurtulmak mümkün.

Comment

Kurumuþ Gülleri Gül üzerinde býraakmamak gerekiyor.Bundan dolayý kurumuþlarý yazýn kesmek gerekiyor.Acaba kaç santim aþaðýdan kesiceðim??Yardým edebillinilir mi?Teþekkürler.

Comment

Boðazdaki yaralara iyi gelen þifalý bitki var mý ??

Comment

Selahattin YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Odun külü topraða oldukça faydalýdýr ancak odun külünü yinede ölçülü vermek gerek çünki bazik yapðýsý olduðu için topraðýn pH'ýný yükseltir. Yinede en ideali sonbaharda topraða verip toprakta yararlý hale geçmesi için süre tanýmaktýr. Bu arada organþk tarýmda bazik yapýsý nedeniyle bitkiye toz olarak püskürtüldüðünde elde edilen kaplama tabaka ile hastalýk ve zararlýlardan nisbeten kurtulmak mümkün.
                        selehattin abi sormasý ayýp olmassa pH ne demek ???

birde arþtýrdým kayýn pederim söyledi çok eskiden kayýn peder küçükken çocukken þimdi 65 yaþýnda onun komþusu bir kadýn sebzelerine sürekli palamut külü atarmýþ o daha etkiliymiþ basýralarý öldürmek için meþe palamudu öle dedi

Comment

Aþý yapmak NE ÝÞE YARIYOR???Yardýmlarýnýzý bekliyorum.

Comment

Benim bahçemde bir yabani elma aðacý çýktý.Acaba bu aðaç meyve veriri mi?(Birisi Elma atmýþ ve Elma tohumu büyüyüp fadan oldu.)Amam daha meyve vermedi acaba verecek mi?

Comment

YArdým bekliyorum.Lütfen yardým edin!

Comment

Göz Aþýsý veya Yaprak Aþýlarý:

Adi Göz Aþýsý (Yaprak aþýsý. Boru Aþýsý ve Kabuk Aþýs
                                ý'dýr.

En çok kullanýlaný Adi Göz Aþýsý veya Yaprak Aþýsýdýr. Bu aþý ilkbahar sonu-yaz baþlangýcýnda ve bir de sonbahar da olmak üzere iki mevsimde yapýlýr.

Bunlardan Mayýs-Haziran aylarýnda yapýlan göz aþýsýna "Sürgün Göz Aþýsý" ve Eylül-Ekim aylarýnda yapýlanýna da "Durgun Göz Aþýsý" denir.

Sürgün göz aþýsý kýþa kadar büyüme yaparken Durgun Göz Aþýsý latent devresine girip kýþý öyle geçirir ve ancak ilkbahar da sürmeye baþlar. Bu suretle daha kuvvetli büyür. Yaz dönemi kýsa süren bölgelerde don rizikosu sebebiyle Durgun Göz Aþýsý yapmak isabetli olur.

Göz aþýsý için Damýzlýk aðacýn yýllýk sürgünlerinin olgunlaþmýþ olanlarý seçilir. Kesilen bu parçanýn yapraklan, saplarýnýn yarýsý kalacak þekilde koparýlýr. Göz'ü çýkarmak için sürgün elde ters tutulur. Aþý çakýsý ile göz hafifçe kesilir. Kendisine aþý yapýlacak olan Anacýn yumuþak kabuklu bir yerinde çaký ile (T) harfi seklinde bir çizgi yapýlarak, kabuk, çakýnýn ucu ile hafifçe kaldýrýlýr (açýlýr) ve açýlan bu yarýða evvelce hazýrlanmýþ Göz yerleþtirilir. Gözün dýþarda kalan kýsmý kesilerek atýlýr. Rafya ile sýkýca baðlanýr. 15 gün sonra rafya çözülür veya kesilip atýlýr. Rafya yerine ince soyulmuþ dut veya söðüt dallarý da bað olarak kullanýlabilir.

Boru aþýsý Ceviz, kestane, sakýz gibi aðaçlara uygulanýr. Boru aþýsý için Damýzlýk kaleminden, üzerinde bir göz bulunan bir kabuk parçasý boru þeklinde çýkarýlýr. Anac'ýn tepesi kesilerek uygulanacak kýsmýn kabuðu soyulur, boru þeklindeki kabuk buraya geçilir. Gene rafya ile baðlanýr.

Comment

Working...
                                X