fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bahcesel Forum'a Hoş Geldiniz!

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Bahcesel Forum'a Hoş Geldiniz!

Ben deneme yanılma yoluna başvurdum ve sonuç VAHİMdi.Biberime elveda ettim.Bu bitler beni çileden çıkaracak şimdidedn söyleyeyim.

Comment

tolga somay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Ben deneme yanılma yoluna başvurdum ve sonuç VAHİMdi.Biberime elveda ettim.Bu bitler beni çileden çıkaracak şimdidedn söyleyeyim.
      arkadaşım uğraşma kolanyayla molanyayla birtane ilaç var biz deneme yanılma yolu ile enson o ilaçtan memnun kaldık kullan tarlanda bir tane zararlı kalmaz karete zeron diye bir ilaç biz denedik geçen gün siyah basıralara verdik milyonlarca basıradan bir tane kalmamış kesin çözüm yani hem büberlerinede bişi olmuyo sende dene ziraat mühendislerine sorarsan başka ilaç veriyolar ama işe yaramıyo işallah yine yazımı kaldırmazlar

Comment

Niçin yazınız kalksın ki?????

Comment

Bu ilaç ekolojik mi?vr her yerde bulunabilir mi?

Comment

ekolojik derken?

ilacın ekolojiğimi olur ekolojik olsa senin ilaçlar gibi yaprak bitleri yerine biberleri öldürür

Comment

arkadaşım bilğiniz odun külü vardırya onu bolca üzerlerine serpin kurtulursunuz. hem kül toprak içinde faydalıymış.ben denedim oluyor

Comment

kül toprağa faydalımıdır? deyilmidir ben deyil diye biliyorum

Comment

Odun külü toprağa oldukça faydalıdır ancak odun külünü yinede ölçülü vermek gerek çünki bazik yapğısı olduğu için toprağın pH'ını yükseltir. Yinede en ideali sonbaharda toprağa verip toprakta yararlı hale geçmesi için süre tanımaktır. Bu arada organşk tarımda bazik yapısı nedeniyle bitkiye toz olarak püskürtüldüğünde elde edilen kaplama tabaka ile hastalık ve zararlılardan nisbeten kurtulmak mümkün.

Comment

Kurumuş Gülleri Gül üzerinde bıraakmamak gerekiyor.Bundan dolayı kurumuşları yazın kesmek gerekiyor.Acaba kaç santim aşağıdan kesiceğim??Yardım edebillinilir mi?Teşekkürler.

Comment

Boğazdaki yaralara iyi gelen şifalı bitki var mı ??

Comment

Selahattin YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Odun külü toprağa oldukça faydalıdır ancak odun külünü yinede ölçülü vermek gerek çünki bazik yapğısı olduğu için toprağın pH'ını yükseltir. Yinede en ideali sonbaharda toprağa verip toprakta yararlı hale geçmesi için süre tanımaktır. Bu arada organşk tarımda bazik yapısı nedeniyle bitkiye toz olarak püskürtüldüğünde elde edilen kaplama tabaka ile hastalık ve zararlılardan nisbeten kurtulmak mümkün.
                        selehattin abi sorması ayıp olmassa pH ne demek ???

birde arştırdım kayın pederim söyledi çok eskiden kayın peder küçükken çocukken şimdi 65 yaşında onun komşusu bir kadın sebzelerine sürekli palamut külü atarmış o daha etkiliymiş basıraları öldürmek için meşe palamudu öle dedi

Comment

Aşı yapmak NE İŞE YARIYOR???Yardımlarınızı bekliyorum.

Comment

Benim bahçemde bir yabani elma ağacı çıktı.Acaba bu ağaç meyve veriri mi?(Birisi Elma atmış ve Elma tohumu büyüyüp fadan oldu.)Amam daha meyve vermedi acaba verecek mi?

Comment

YArdım bekliyorum.Lütfen yardım edin!

Comment

Göz Aşısı veya Yaprak Aşıları:

Adi Göz Aşısı (Yaprak aşısı. Boru Aşısı ve Kabuk Aşıs
                                ı'dır.

En çok kullanılanı Adi Göz Aşısı veya Yaprak Aşısıdır. Bu aşı ilkbahar sonu-yaz başlangıcında ve bir de sonbahar da olmak üzere iki mevsimde yapılır.

Bunlardan Mayıs-Haziran aylarında yapılan göz aşısına "Sürgün Göz Aşısı" ve Eylül-Ekim aylarında yapılanına da "Durgun Göz Aşısı" denir.

Sürgün göz aşısı kışa kadar büyüme yaparken Durgun Göz Aşısı latent devresine girip kışı öyle geçirir ve ancak ilkbahar da sürmeye başlar. Bu suretle daha kuvvetli büyür. Yaz dönemi kısa süren bölgelerde don rizikosu sebebiyle Durgun Göz Aşısı yapmak isabetli olur.

Göz aşısı için Damızlık ağacın yıllık sürgünlerinin olgunlaşmış olanları seçilir. Kesilen bu parçanın yapraklan, saplarının yarısı kalacak şekilde koparılır. Göz'ü çıkarmak için sürgün elde ters tutulur. Aşı çakısı ile göz hafifçe kesilir. Kendisine aşı yapılacak olan Anacın yumuşak kabuklu bir yerinde çakı ile (T) harfi seklinde bir çizgi yapılarak, kabuk, çakının ucu ile hafifçe kaldırılır (açılır) ve açılan bu yarığa evvelce hazırlanmış Göz yerleştirilir. Gözün dışarda kalan kısmı kesilerek atılır. Rafya ile sıkıca bağlanır. 15 gün sonra rafya çözülür veya kesilip atılır. Rafya yerine ince soyulmuş dut veya söğüt dalları da bağ olarak kullanılabilir.

Boru aşısı Ceviz, kestane, sakız gibi ağaçlara uygulanır. Boru aşısı için Damızlık kaleminden, üzerinde bir göz bulunan bir kabuk parçası boru şeklinde çıkarılır. Anac'ın tepesi kesilerek uygulanacak kısmın kabuğu soyulur, boru şeklindeki kabuk buraya geçilir. Gene rafya ile bağlanır.

Comment

Working...
                                X