fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bahcesel Forum'a Hoş Geldiniz!

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Cevap: Bahcesel Forum'a Hoş Geldiniz!

Siz bu gülleri nasıl köklendiriyorsunuz ve nerede ve ne zaman??Benim bu iş hoşuma gittide.Ben de satmaya kalksam herhalde cep harçlığı çıkar

Comment

İyi günler,öncelikle sorumu hangi kategoride sormam gerektiğini bulamadım bunun için özür dilerim. Tarlamdaki tavuklarıma otomatik kümes kapısı yapmak istiyorum .Bazı internet sitelerinde örneklerini gördüm,bu örneklerde hep 220 voltla çalışan zaman ayarlı saatlerle çalışıyor(belli saatte açılıp belli saate kapanacak şekilde ayarlanıyor)benimse tarlamda şebeke elektriği yok akü ile çalışan zaman ayarlı role veya zaman ayarlı priz varsa sorunumu çözebilir ama bunun örneği varmıdır bilmiyorum.Bana yardımcı olabilirmisiniz?Çok teşekkür ederim

Comment

Aküden çıkan elektriği "convertör"ler yardımıyla alternatif akıma yani 220 volta çevirebilirsiniz. Bunun dışında tabi ki; akü elektriğiyle yani doğru akımla çalışan devreler yok değil. Araştırınız. Zaten bu tür devrelerde motor bir ileri bir geri dönerek kapı açılacak ve kapanacaktır. Zor değil bunu yapmak. Zaman ayarında ise; "dijital elektronik" devreleri kullanmanız faydanıza olacaktır. Daha da geliştirmek isterseniz "PIC programlama" ile de bu isteğinizi yerine getirebilirsiniz. Aramalarınızı bu yönde yaparsanız sonuca daha kolay ulaşırsınız.

Comment

tolga somay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Siz bu gülleri nasıl köklendiriyorsunuz ve nerede ve ne zaman??Benim bu iş hoşuma gittide.Ben de satmaya kalksam herhalde cep harçlığı çıkar
          kışın budadığın dalları toprağa göm üzerini poşetle ört yeterli

Comment

biomer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Aküden çıkan elektriği "convertör"ler yardımıyla alternatif akıma yani 220 volta çevirebilirsiniz. Bunun dışında tabi ki; akü elektriğiyle yani doğru akımla çalışan devreler yok değil. Araştırınız. Zaten bu tür devrelerde motor bir ileri bir geri dönerek kapı açılacak ve kapanacaktır. Zor değil bunu yapmak. Zaman ayarında ise; "dijital elektronik" devreleri kullanmanız faydanıza olacaktır. Daha da geliştirmek isterseniz "PIC programlama" ile de bu isteğinizi yerine getirebilirsiniz. Aramalarınızı bu yönde yaparsanız sonuca daha kolay ulaşırsınız.
            Cevabınız için çok teşekkür ederim ancak ben doğru akımla çalışan zaman rölesi veya digital zaman saatini hem googleda hem çevremdeki elektronikçilerde araştırdım ancak kimsenin böyle birşeyden haberi yok, nasıl temin edeceğim konusunda bana biraz daha açıklamada bulunabilirmisiniz teşekkür ederim

Comment

teşekkür ederim

Comment

balböceği Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                kışın budadığın dalları toprağa göm üzerini poşetle ört yeterli
                Teşekkürlerr.

Comment

konvaksiyonel yetiştiriclik hakkında ödevim var yardım edebilir misnz??

Comment

bahçede meyve olsun sebze olsun toprağa değen ne olursa ya çürüyor ya bozuluyor.toprakta ne var yada toprak zehirli mi acele cevap.

Comment

Öncelikle meyve ve sebzelerin toprağa temasını kesiniz vede aşırı sulamadan kaçınınız.Daha fazla ayrıntı içinde resim gönderiniz.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

teşekkür ediyorum. çürüyenler domates biber kavun karpuz bir de üzüm. bahçeyi hobi amaçlı kullanıyorum. toprak analizi yaptıramadım. acaba diyorum toprak zehirli veya fazla asitli olabilir mi.

Comment

İzmirli kardeşim: toprak zehirli olmaz.Olsa,olsa insan zehirler onu.oda mümkünü yok!.sağlıcakla kalınız.

Comment

merhabalar;arocarya aracuana(maymun çıkmaz ağacı)nın kaç türü var.yardımcı olursanızsevinirim.

Comment

Anavatanı And dağlarının Şili ve Arjantin deki kesimleridir. Arokarya, çok fazla sert ve pul görünümlü yapraklarla bezelidir. yapraklar 3-4 cm uzunlukta ve genişlikte üçgen şeklindedir. Keskindirler ve uç noktalarında sivri kahverengi dikenle sona ererler. Yaprak kenarları sarıya çalar. Yapraklar dallarda spiral oluşturur şekilde dağılırlar.Şili arokaryası çok yavaş büyür. Yıllık büyüme ender olarak 30 cm den fazla olur. Çok ileri yaşlara kadar yaşalar; Öyle ki zamanında 1300 hatta 2000 yıllık örneklere bile rastlanmıştır. Ancak kereste olarak genelde 500 yıllık yaşlı ağaçlar kullanılmıştır.

Erkek kozalaklar tek tek veya gruplar halinde bulunur. Dik duruşlu ve sarımsı - kahve renkte, 7 - 15 cm uzun ve 5 cm genişliktedir. Haziran ayındaki tozlanma olgusundan sonra bile aylar boyu ağaçtan düşmemektedir. Küre şekilnde olan dişi kozalaklar tek tük sürgünlerin üst tarafında görülür ve ikinci yıllarında olgunlaşır. 15 cm genişliğe varıp başta altın - sarımsı dikenlerle yeşil renkte olup daha sonra kahverenginde olan kozalaklara dönüşür. Bunlar ağaçtayken kırılır ve yaklaşık 200 tohum serpebilir. Yiyilebilir tohumlar 4 cm uzunlukta ve 2 cm genişliktedir.

Dikim yeri güneşli olmalı. Toprak isteğinde humusça zengin hafif nemli toprakları tercih eder.

Dona ve kışa dayanıklıdır. -20°C derecenin altına düşmemeli
                              agaclar.net

Comment

slm feijoa hakkında bilgi edinmek istiyodum

Comment

Working...
                                X