Merhaba ,
Bende sitenize kambu çayıyla ilgili bilgi toplarken ulaştım ve kayıt oldum.
Bu çayla ilgili gerçekten kullananlar ve olumlu olumsuz sonuç alanlar yazarsa çok sevinirim.Benimde babam rahatsız mide kanseri ve midenin tamamını aldılar ve hastalık ilerliyor kullanmamızda bir problem olurmu diye korkmadanda duramıyor insan, bu sebepten bu konudada paylaşımlarınız olursa çok sevinirim,çünkü çaresizlik çok kötü hiçbirşey yapamamak kadar kötüsü yok.
sevgili ness ben kombu çayını 20 yıldır kullandığımı vede hala ailem ile kullanıyorum
kanser ile ilgili kombuça çayı yazısını okuyun detaylı görüşmek için 05335693141 den ulaşabilirsiniz hasan ali
merhabalar ben sitenize yeni üye oldum.fermante edilmiş kombuçayı satın almıştım ve bu çaydan 1 su bardağı cam bir kavanoza koydum ve üzerini tülbentle örttüm.Acaba bu çayda yeni bir kültür oluşabilir mi?kendim mayalamayı istiyorum.oluşursa kaç gün içerisinde oluşur? Uyguladığım yöntem doğru mudur?
forumlardan birinde ve bir internet sitesinde mantarın bünyesinde bakteri barındırmadığını fakat bazı ölümcül başka mantarları da üretebileceği yazılmış.bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde,eğer çayın içinde bu yabancı mantarlar üremişse ölüme kadar götürebiliyormuş insanı ve amerikada 1 kadın bu sebepten dolayı ölmüş.
şimdi bunları okuyunca biraz korktum.SN.Ulu Çınar sizin bu konuda engin bilgileriniz var bu konuda da bizleri aydınlatırsanız çok iyi olur.Çünkü butun internette varolan bilgiler yararları üzerine.Arada bu tip yorumlar okuyunca insanın doğal olarak içine kurt düşüyor doğru mu yapıyoruz acaba diye.
sayın panço kombu çayının tıbbi bilgilerini içerisinde neler olduğunu kötü bakteri üretip üretmediğini bilecek eğitime sahip değilim bildiğim birşey var oda 1980 den buyana kombu çayını kullanırım kızım çok zayıf idi 4 yada 5 yaşlarında vede kekeliyordu çok sık burnu akıyor ateşleniyor bademcikleri şişiyordu kombu çayı içirmeye başladım vücut direnci arttı artık hiç kekelemiyor birşey daha dikkatimi çekti 3 çocuğum var arkadaşlarının yanında boyları biraz daha uzundu bunuda kombu çayının içersindeki faydalı artık ne varsa ona bağlıyorum kullanana şifa oluyor. ben bunca yıl kullanırım vede insanlar kullanır daha bir kişide kötü etki gösterdiğini görmedim böbreklerini kaybetmekte olan eşimin abisinin hanımına önerdim kombu çayını vede kullanıyor bariz birşekilde iyileşme olduğunu söylüyor ailesi AMERİKA,da 1 kişiden bahsediliyor başkada varmı Ben merak ediyorum. Ben ailem ilen beraber 6 kişiyiz hergün 1 su bardağı aç karnına içeriz kombu çayını hele içersine 2 tane buz koyarız şahane olur. sayın panço endişe edecek birşey olduğunu sanmıyorum
Gerçekten çok teşekkür ediyorum ilginize sonuçta bunu uzun süre hem kendiniz kullanmışsınız hemde ailenize kullandırmışsınız.zaten bu tip şeyleri bilene danışmak gerekiyor ve çayı fermante ederkende steril bir ortam sağlamak gerek tedbir için çok teşekkürler tekrar tekrar.
amerikadaki ölen kadının kombu çayından ölmüş olup olmadığını bilmiyoruz 2.ne şekil hangi ortamda yapıyordu bilmiyoruz bildiğim çok kilolu olduğu çok aşırı tükettiği
Şuanda ingilizce bir sitede kombucha kültürü üzerinde oluşan küf sporlarıyla ilgili birkaç sayfa yazıyı okuyorum ve küf oluşmaması için neler yapılması gerek onlardan bahsediyor.Çeviri yapabilirsem burda da bu yararlı bilgiyi sizlerle en kısa zamanda paylaşacağım.
Comment