fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çiftçimizi kurtarmak

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Çiftçimizi kurtarmak

kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İfadem hiç değişmedi hep aynı görüşteyim şunu söylüyorum KÖYLÜ ZİRAAT MÜHENDİSİNİ KABULLENMEDİKÇE VE ZİRAAT MÜHENDİSİDE ÇİZMEYİ GİYİP TARLAYA GİRMESİNİ BİLMEDİKÇE BU ÜLKEDE TARIM GELİŞMEZ YANİ ÖZETLE : Herkes birbirine karşı saygılı olacak ve diyecekki herkesin bir bildiği doğru nokta vardır
    Bu sözlerin altına ben dahil herkez imzasını koymalı.

Comment

Teşekkür ederim kardeş başka çözüm göremiyorum saygılar sunarım

Comment

Çizmesini giymeyen, eli cebinde bir mühendisten birşey beklemeyin! toprağa, gübreye hayvana eliyle değilde ayağıyla dokunanın notunu anında verin! Teknik eleman herşeyi bilmek zorunda değildir! doktora muayeneye gittiğiniz zaman örneğin sağlık ocağına eğer araştırılması gereken bir durum varsa dahiliye uzmanına sevk yapılır! o hasta kişi başkalarına böbürlene böbürlene doktor beni dahiliyeye sevk etti der. Doktor anlamadı demez. AMAAAA eğer bir mühendis bunu bir uzmanına danış dediyse vay haline!!!!

Bu mantığı yıkmak lazım. Bırakın çiftçiyi, köylünün bildiği üç beş imtihan sorusu vardır. Bi zahmet arkadaşlarımız da uyanık olsunlar ve soruları önceden tahmin edip okusunlar.... Sadece buğday yetiştirilen bir köye giderken rastık hastalığını okuyup gitsinler mesela...

Ha köylünün imtihanını da fazla büyütmemek lazım. ağzınızla kuş tutsanız yine de amaç açık bulmaksa verdiğiniz cevap bile yanlış görünür. Önemli olan dik durabilmek ve bildiğinden emin olabilmektir. Zaten iki tane yabancı kelime araya atarsanız "-vay beeee neler konuşuyor" diyeceklerdir. Bu da meslek sırrı...

Hakiki çiftçiye de "-bilmiyorum" yada "-araştıralım sonra bilgi verelim" yada "-cevabını araştırıp mail atarım" gibi bir cevap verebilmek te ayrı bir erdemdir. Bu hususuda atlamamak gerekir.

Comment

kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Sen hayatın okumayan ve tarım sektörünü bilmeyen bir zavallı olduğun belli ben işkembedeb atmam bu site ii bilir okumadan senin gibi yorum yapmam ben diyorumki herşey karşılıklı ama sen yine at gözlüğü takmış bir zavallı olarak yorumuna devam ediyorsun allah yolunu açık etsin anlamamak için uğraşıyorsan zaten okuma ama anlamak için uğraşıyorsan bu sitede anlatmak için uğraşan çok zeki ve senin gibileri yetiştirmeye çalışan ve yetiştiren çok insan var. Ayrıca ben çiftçi ile ilgili tek laf etmiyorum önce oku ben zaten çiftçi kendini kurtarır ve ziraat mühendisi ile çalışır diyorum sen okuduğunu anlayamayacak ve onu kavrayamayacak kadar basit bir adam olamassın sen sadece yorum yapmak için uğraşıyorsun sen hangi ülkede yaşıyorsun. Ayrıca köylü ayrıdır çiftçi ayrıdır anlayamadıysan anlatayım sana ayrıca benim ziraat mühendisini kabul etmiyor dediğim köylü çiftçi değil zavallılık yapma sadece öğrenmeye çalış kendini küçük düşürüyorsun
          Sadece kendi konuştuklarınızı duymaktan, kendi söylediklerinizi dinlemekten, Sözlerimi ve eleştirilerimi anlayamayacak kadar dağılmışsınız anlaşılan. Ben size, bana hakaret ve saygısızlık ettiğiniz gibi yaklaşmayacağım. Çünkü, terbiye ve eğitim anlayışım buna müsade etmez. Her zaman olduğu gibi fikirlere ve düşüncelere değer vereceğim, sadece bunları eleştireceğim. Çünkü, büyük kafalar fikirlerle, Küçük kafalar kişilerle uğraşır, sözünü çok benimsiyorum ve her alanda hayatıma yansıtmaya çalışıyorum. Kötü söz sadece sahibine aittir ve asla söylenilen kişiyi küçültmez, bağlamaz. Bana bu şekilde yaklaşarak tüm Şimşekleri üzerime çekmeye çalışsanızda, söylenilen sözlerden ve kullanılan ifadelerden, kimin ne olduğunu herkez görüyor. Bundan böyle fikirlerini dikkate almayacağım kişiler gurubuna sizide dahil ediyor, yolunuz açık olsun diyorum. Rabbim Selamet versin..

Comment

Canım benim dinime söğen bari müslüman olsa diyorum ve saygılar sunuyorum

Comment

Yine tekrar ediyorum ve etmeyede devam edeceğim. Çiftçimizi, kendisini bir şey/bilgili zanneden, gözü Paradan ve Çiftçiyide sadece yolunacak kaz olarak gören sözüm ona şimarık, tembel, kendisini fasülyeden nimet zanneden Ziraatçı bozuntularından kurtarmadıkça, ne Çiftçiyi kurtarabiliriz, nede Türk Tarımını..

Comment

Kardeş çiftçi zaten kurtulmuştur. Köylüyü kurtarmak gerekir 5 yıl marmara bölgesini karış karış gezdim en ucra köyüne kadar gittim. O yetmezmiş gibi teknik araştırmalar için karadeniz bölgesine, ege bölgesine ve akdeniz bölgesinede gittim köylere çıkyım ve bitki besleme anlattım halada bazı firmalara danışmanlık yapıyor ve köylere gidyorum onun için köyleri çiftçiyi köylüyü ve pazarlamacı ve kandırma payını ii bilirim ben senin dediğin mal satmak için yanlış bilgi veren çok ziraat mühendisi gördüm humik asit diye satılan ama Ph sı 14 olan NaOH li humik asitleri ballandırarak atanlarıda gördüm yapraktan humik asit atın % 100 etki yapar diyenleride onun için kardeş ben o yüzden mühendis çizme giyecek dedim yani onun nasıl çalıştığını bilecek ve parasını almak için değil empati ile malın faydalı olanını satacak. Birde şu anda dikkatimi çekti herhalde koyun kalmamışki keçiler pazarlama yapıyor bitki besleme alanında iktisat fakültesi mezunları ürün satıyor saygılarımla

Comment

Sevgili Dostlarım ;
                  Öncelikle uzun bir süredir aranızda olamadığım için hepinizden özür diliyorum. Ancak aranızda olamasam da forumu dikkatlice takip ediyorum.
                  "Milli Tarım Seferberliği" platformunu Türkiye'de ticari yada gönüllü bir çok tarım sitesi varken bahcesel'de başlattığım için şimdi çok daha gururlu ve mutluyum. Görüyorum ki gerçekten Türk tarımına gönül vermiş bir çok dost bu sitede, bu platformda çekinmeden rahatlıkla kendi düşüncelerini, sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirebiliyor. Ne mutlu bizlere.. Lakin çözüm önerilerini kişisel hakaret boyutlarına taşımaya başlayan dostların olması da bir o kadar üzücü..
                  Sevgili arkadaşlar lütfen bundan sonra yazdıklarınıza dikkat ediniz. Şimdiye kadar forum moderatörü olarak yazılanlara engel olmadım, ancak bundan sonra her halde işe el koymak zorunda kalacağım.
                  Hepimizin anlaması gereken bir şey var "Amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil". Hedefimiz Türk tarımının gelişmesine ışık tutabilmektir.
                  Bu hedef doğrultusunda ilerlerken de zaman içerisinde dağ gibi büyümüş sorunları belirleyip, bir nebze bu sorunların çözümü için gerekli mercileri harekete geçirebilmektir.
                  Çiftçimizi kurtarmak forumunda bu konuyla ilgili şahsi düşüncelerimi daha önceki tarihlerde zaman zaman dile getirmiştim. Şöyle bir özetlemek gerekirse bence sorunlar ;
                  1- Uzun yıllardır siyasilerin yapmış olduğu yanlış tarım politikalarıdır.
                  2- Tarım Bakanlığı ve alt kadrolarına yapılan siayasi kadrolaşma hareketleridir.
                  3- Tarım sektöründe görev alacak teknik elemanların yetiştirildiği eğitim kurumlarında (Ziraat Fakülteleri, Tarım Meslek Yüksek Okulları ve Tarım Meslek Liseleri)ki eğitimlerin eksik yada yeterli olmaması ve bu okullara aşırı öğrenci yığılmasıdır.
                  4- Bu okullardan mezun olan çok sayıdaki teknik insanlara gerekli istihdamların sağlanamamasıdır.
                  5- Ziraat fakültelerinin yıllardır en son girilebilecek yada okunabilecek okullar statüsünde kalmasıdır.
                  6- İl ve ilçe tarım teşkilatlarında yeterli disiplinin oluşturulamaması ve adam kayırma, ayak kaydırma oyunlarının çok sık yaşanmasıdır.

İlerleyen dönemlerde bu maddeleri çoğaltacağım merak etmeyin. Ancak çözüm önerilerini de sunmaya çalışacağım..
                  Sizlerle yeniden birlikte olduğum için çok mutluyum..
                  Saygı ve Sevgilerimle..

Comment

Sayın robinalp, hoşgeldiniz. Yokluğunuzu hissettirdiniz. Farkında değiliz zannetmeyin. Yukarıdaki mesajınız için teşekkür ederim. Konu dışına sapan ve gereksiz gibi görünen, konuşmaları sistemden tamamen kaldırma yetkiniz bulunuyor. Nitelikli bir çalışma için ve konunun gelişmesi, enine boyuna tartışılması için konu dışına sapan konuşmaların hemen anında kapatılması ve yasaklanması yerine konunun vardığı noktalar tespit edilip, aradaki gereksiz görünen mesajlar silinmesi daha uygun olacaktır. Herkese konuşma yapma etme dersek mevzu açıklanamayacak ve kısır kalacaktır. Zaten sizde bunun bilincinde olarak müdahil olmadınız. Teşekkür ederim ama arada bazı mesajları temizlemek gerekiyor. Saygılarımla

Comment

Sayın robinalp bu sitede hakaretlerden bahsetmiş ve alta maddeler sıralamışsınız size saygı duyuyor ve katılıyorum. Şimdi başlık Çiftçiyi kurtarmak olduğu için benim burada değindim konular bunun üzerine idi sorunların tesbiti konusuna sonuan kadar katılıyorum. Şimdi bu fikir birliğinden sonra artık çözüm odağını sundum ve sunmayada devam edeceğim benim tecrübem ile sabit olan algı şu:Öncelikle çiftçiyi kurtarmak başlığı genel anlamda düşünülmüş ama ben çiftçinin zaten kurtulmuş olduğunu asıl kurtulması gerekenin köylü olduğunu bildirmek ve belirtmek isterim. Çünkü çiftçi dediğiniz zaman artık onun bir sistemi vardır ve o 3 sene içerisinde para kazanmaya başlayacak demektir ama köylü ise o zaman sorun vardır akıllı köylülerde para kazanır. Bakın cumartesi günü manisa ili saruhanlı ilçesi halitpaşa beldesinde idim 2 tane köylü haricinde herkes ağlıyordu o ikiside bize diyorlardıki malına bakmayan önemsemeyen ve nasıl olsa para etmiyecek diye uğraşmayanların elinden devlet malını alsın ve toparlasın üretecek adama versin diyorlar onlar icarla yer işlemişler ve buradan para kazanıyorlar diğerleride para yok diye ağlıyorlar demekki bakınca ve ilgilenince yani çiftçi olmaya çalışınca oluyormuş saygılar sunarım

Comment

Sayın robinalp sebeblerle ilgili bazı maddeler sıralamış kendisine çok teşekkür ederim. Ama ben aynı fikirdeyim çiftçi zaten kurtulmuştur asıl kurtulması gereken köylüdür. Şimdi buna basit bir örnek vereceğim; cumartesi günü manisa saruhanlının küçük şirin ve göçmenlerin yerleşmiş olduğu bir kasabası olan halitpaşada idim. Burada köylülere zeytinde bitki besleme ve dikimi anlattım. Şimdi buraya gittiğimde çiftçi ile köylü arasındaki farkı gördüm nasılmı; Bakın iki tane çiftçi var bu köyde geriis köylü. Bunlar diyorlarki malına bakmayanın arazisini devlet elinden alsın ve bakana versin diyorlar diğerleri kan ağlıyor onlar dönüme 800-1000 kg arasınd zeytin almışlar onu bahsediyorlar göğüslerini gere gere hemde toprak altına kimyasal gübre değil sadece hayvan gübresi atarak. Bakın işi bilen adam neler yapıyor birde diyorki dönüme masrafım toplam 500 tl yi geçmedi diye övünüyor zeytini yüksek kalibre imiş ama o yağlık yapmış eve yemelik bıraktığı yağ ve zeytin hariç 200 lt yağ satmış hemde 5,00 tl den arkadaşlar dönüme % 100 kazanmış nerede ise yani başka hiçbir sektör yok bu kadar para kazandıran. Daha bunun örnekleri var sakarya hendek ortakaöy lakabı deli kenan bekarken babasından ayrılmış ve şu an köyün sayılı zengini lakabı deli çünkü tarım il müdürü ve ilçe müdürü yeter kenan dedmişler artık. Bir örnekte bandırma yeni yenice köyünden memet amca; Tarım il müdürlüğü bilirkişi ile gelmiş ve 25 dekar aarziden max 10 ton zeytin teşhisi koymuşlar ve raporlamışlar. o sene 16 ton aldı ve kardeşlerine 2,5 ton verdi sırf onlar mahkemeye verdi diye ve kalan rapordan kalan 6 tondan benden olsun diye 500 kilo daha verdi ve herkes şaşırdı bu da köylü sözde ama beni tarlaya 8 defa traktörle ve zorla götürdü beraber gübre attık. Bunların örnekleri çok arkadaşlar önce şu köylü araştırmayı bir öğrensin sonra zaten gerisi kolay biz yardıma varız saygılar sunarım

Comment

Sayın Kardelen;
                          fikirlerinize katılıyor ve destekliyorum. Forum başlığımız her ne kadar "Çiftçiyi Kurtarmak" olsada ana düşüncemiz Türk tarımının içinde olduğu sorunları belirlemektir. Aynı zamanda sadece sorunları belirlemek değil, Türk tarımının gelişmesine katkıda bulunulabilecek yeni fikirlere, teknolik gelişmelere de ihtiyacımız olacaktır. Ve bence tarım dediğimizde sadece neden çiftçi veya köylü aklımıza gelir ? Tarım bir sektördür ve en az köylü yada çiftçi kadar bu sektörden gelir elde eden binlerce insan ve işletme vardır. Olaylara bence bir de bu açıdan bakmak gerekir diye düşünüyorum..
                          Saygılarımla..

Comment

Arkadaşlar Merhaba,

Çiftçimizi öncelikle yerli malını tercih ederek kurtarabiliriz.Tüm Dünyada tarım için verim getiren şeyleri ülkemizdede yapabiliriz.Bu konuda duyarli olak için Dünyada 40 yıldır uygulanan ama Türkiyede esamesi olmayan bir ürünü hem ucuz hem basit hemde kimyasal olmaması nedeniyle Buyuk bir yatırımla Türkiyede üretmeye başlasık.Solucan gübresi isimli ürün hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen web sayfamızı ziyaret edin.Milli ürün kullanmaya davetlisiniz. .

Comment

Y ona kadar daha türkiyeedki hayvan dışkılarını yeterince değerlendiremedikki biz bırakın solucan gübresini allah aşkına maksat reklam sa lütfen ilanselde yayınlayalım. Şimdi efendim o zaman şöle yapalım çiftçimize söleyelim çok dinlerler ya bizi hiç yabancı uyruklu ilaç kullanmasınlar gübre kullanmasınlar demek tarımda büyük bir tepki çekmektir. Onun için geniş düşünelim zaman kazanıp uygulamayı erken yapalım saygılarımla

Comment

ben ılcede yasayan bır cıftcıyım
                                ılce tarım mudurlıklerındekı zıraatcı arkadaşlar tamamen evrak işyle ugraşıyorlar dogrudan gelır dıger dosyalar gıbı yanı cıftcıye pek faydaları yok desek yalan olmaz ama ıldekılerı de tanıyorum bence hepsı secme kalıfıye ve halka acık arkadaslar bana ıstısna yapıyorlarssa bılmem
                                bırde halkımız gormeden hıcbır yenılıge acılmıyor

Comment

Working...
                                X