fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çiftçimizi kurtarmak

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

Cevap: Çiftçimizi kurtarmak

ülkede öncelikle boş ekilmemiş ve atıl arazi kalmaması gerekir öncelik bu olmalıdır. hazine arazileri boş orman arazileri beldiye özel arazileri anlıyacağınız boş yere duran bütün araziler ıslah edilmeli eski osmanlı sistemindeki gibi halka dağıtılmalı kiralanmalı. ülkemizin yapacağı 2 . olay da belirli metrekare aralıklarla köylerde mezralarda ziraat mühendislerin görevlendirmek bu araziler içinde onlara da yer vermek hem kendi kazançlarını sağlamalarını sağlamak sonra bakımla yükümlü oldukları çiftçi arazilerinden şartlı gelir elde etmek kısaca onlardan belirli miktarlarda ücret almak ve geriye devlete bu adamları sigorta yapmak ve ülke bazında denge pirimi ödeyerek antalyadaki ziraatçi ile afyondaki ziraatçinin kazanç farkının göderilmesini sağlamak, devamnında tohum ofisleri kurarark belirli arazilerde tohumluk fidan ve fidelerin organik şekilde gdo suz yetiştirilmesini ve halka dağıtımını sağlamak amacı ile kuruluşlar oluşturmak, devamında çiftçi derneklerini desteklemek halkı belirli süreçlerde bilgilendirmek ve örnek bahçeler tesisler kurararak türk milletinin en çok çekindiği olaylardan olurmu tutarmı meselelerini gözleri ile görmelerini sağlamak, vs vs bi çok çalışma yapılabilir diye düşünüyorum

Comment

bence öncelikle büyük şehirlere iş umuduyla gelmiş ama bir parça ekmeğe muhtaç edilmiş genç arkadaşlarımızı köylere döndürme projesi yapmak
      öncelikle istekli olanları toplamak ve uzun vadede kıre

Comment

kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Bu yorum ve yazıların en başındada söyledim şimdide söylüyorum sevgili dostlarım tanımları karıştırıyorlar.
        Bir Çiftçi demek planlı üretim demektir. O bizde yeni başladı
        Köylü ise türk futboluna ve futboldaki sarkık libero sistemine benzer.
        Şimdi nasıl yani diyenler olacaktır az sabrederseniz okursunuz dostlarım.
        Köylü mantığında şu vardır bildiği ürünleri yetiştirmek ve olursa olur olmazsa seneye ümit beklemektir. bunların birde araştıranları vardır onlarda araştırır ama hemen para kazanacak ve onu zengin edecek ürünü düşünür ve onu yapmaya çalışır. Araştırırkende zaten kendisi çok bilir bildiklerini sana uygulatmaya çalışır aklı sıra. Yetiştirme metodlarındada anneanne seinden kalam usulleri denemeye devam eder. Sen bir şey anlatmaya çalıştığın zaman ise başlar yok ziraat mühendisleri şöyle yok devlet böyle demeye onun için zaten köylü kalır ve öylece ölür. Sana eski yaptıklarını anlatır veya gençlik çapkınlıklarını yani alakası olamayan olayları. Bu yüzdende sana bir adım gelmez.
        Ben evet köylüyü azarlayan bir ziraat mühendisi tipiyim ama daha kimseyle kavga etmedim ve gittiğim hiç bir yerde arkamdan kötü laf duymadaım. Sebebini Allaha şükür biliyorum.
        Ama çiftçi öyle değildir; araştırır sorar ve seni bıktırır ve yorar almak istediği her şeyi alır bilmediklerinide öğrenmeni sağlar. Adam sanayici 1800 (da)dönüm meyve bahçesi projesi yaptırmış ve uygulamaya başlamış ve 5 yıl sonra elini sanayiden çekip bu işle uğraşmak istiyor neden sizce demekki bu işte ekmek var.
        Bakın Çanakkalede meşhur bir avukat var köyün en istenmeyen yerlerini aldı ıslah etti ve bugün avukatlıktan daha iyi para kazanıyor ve işin garip tarafı burada uğraşmktan mutlu. Oğlu Mütercim tercüman oda bu işle uğraşıyor.
        Size bunun gibi çok örnek gösterebilirim.
        Çiftçi para kazanır. Kazanmasaydı bursanın Ağaköyü Dünyanın 2. zengin köyü olmazdı daha çook örnek verebilirim ama önce çiftçi olmak isteyin yeter.
        Ben 3 yıldır bu satırlarda iyi tarım veya kontrollü tarımı savundum 2001 yılından itibarende hep çiftçilere anlattım. Hatta köylere kendi paramla gidip eurogap anlattım ama dinlemediler. Şimdi ise bana gelip nedir bu europgap diyorlar. NE yani illaki migrosmu yapması gerekiyordu saygılar sunarım namı değer kardelen
        uretıcı deyınce ılakı kırsaldakı koylu gelır sız zıraat muhendısı olarak sunu bunu anlatmıssınız dınlememısler cahıllık dogru koylunun 1800dk arazıyı bır araya toplaması bıle mumkun degıl bu ısler parayla olur parası olunca bılgıyı alması bıle kolay tutar konuya uzman zıraatcı 1se 2 ver tamam koylude o ımkan nerde devlet 8 ıla 10 koye bır zıraatcı gor gorebılırsen yuzunu ben 3 senedır gorev yapan zıraatcımızın yuzunu sahsen gormedım daha
        aslında nasıl olursa olsun uretırız okuzle tarla surmek bıle olsa muhım olan onumuze takoz konmasın mısalen 2 sene once 6oo 6500 tl arası olan taban gubresı 2000tl ye cıktı mıllet kullanamadı organıkmıs tavukmus olmadık gubreler kullandı sebeb ne pekı hukumet acıklama yaptı dıs pıyasadakı hammdde pahalanması halkımızda bunu yedı
        demedılerkı ıcerdekı fosforık asıt ıhalelerını ıptal ederek tekele bagladık 1 cakalın kazancına kazanc kattık sonra o cakalın pastorıse yumurta fabrıkalarından cıkan gubrelerı sattırdık her tarafdan cakalları uzerınıze saldık bugun mazot dunya pıyasasında cıkınca bızde fırlıyor ınınce ınmıyor bu garıpler ne yapsın petrol ıstasyonları lt de ne kadar kaznıyor bılıyormusunuz yoksa neden bu kadar ıstasyon olsunkı kımsenın kazancında gozum yok ama kımsede alın terımıze saldırmasın

Comment

kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Bu yorum ve yazıların en başındada söyledim şimdide söylüyorum sevgili dostlarım tanımları karıştırıyorlar.
          Bir Çiftçi demek planlı üretim demektir. O bizde yeni başladı
          Köylü ise türk futboluna ve futboldaki sarkık libero sistemine benzer.
          Şimdi nasıl yani diyenler olacaktır az sabrederseniz okursunuz dostlarım.
          Köylü mantığında şu vardır bildiği ürünleri yetiştirmek ve olursa olur olmazsa seneye ümit beklemektir. bunların birde araştıranları vardır onlarda araştırır ama hemen para kazanacak ve onu zengin edecek ürünü düşünür ve onu yapmaya çalışır. Araştırırkende zaten kendisi çok bilir bildiklerini sana uygulatmaya çalışır aklı sıra. Yetiştirme metodlarındada anneanne seinden kalam usulleri denemeye devam eder. Sen bir şey anlatmaya çalıştığın zaman ise başlar yok ziraat mühendisleri şöyle yok devlet böyle demeye onun için zaten köylü kalır ve öylece ölür. Sana eski yaptıklarını anlatır veya gençlik çapkınlıklarını yani alakası olamayan olayları. Bu yüzdende sana bir adım gelmez.
          Ben evet köylüyü azarlayan bir ziraat mühendisi tipiyim ama daha kimseyle kavga etmedim ve gittiğim hiç bir yerde arkamdan kötü laf duymadaım. Sebebini Allaha şükür biliyorum.
          Ama çiftçi öyle değildir; araştırır sorar ve seni bıktırır ve yorar almak istediği her şeyi alır bilmediklerinide öğrenmeni sağlar. Adam sanayici 1800 (da)dönüm meyve bahçesi projesi yaptırmış ve uygulamaya başlamış ve 5 yıl sonra elini sanayiden çekip bu işle uğraşmak istiyor neden sizce demekki bu işte ekmek var.
          Bakın Çanakkalede meşhur bir avukat var köyün en istenmeyen yerlerini aldı ıslah etti ve bugün avukatlıktan daha iyi para kazanıyor ve işin garip tarafı burada uğraşmktan mutlu. Oğlu Mütercim tercüman oda bu işle uğraşıyor.
          Size bunun gibi çok örnek gösterebilirim.
          Çiftçi para kazanır. Kazanmasaydı bursanın Ağaköyü Dünyanın 2. zengin köyü olmazdı daha çook örnek verebilirim ama önce çiftçi olmak isteyin yeter.
          Ben 3 yıldır bu satırlarda iyi tarım veya kontrollü tarımı savundum 2001 yılından itibarende hep çiftçilere anlattım. Hatta köylere kendi paramla gidip eurogap anlattım ama dinlemediler. Şimdi ise bana gelip nedir bu europgap diyorlar. NE yani illaki migrosmu yapması gerekiyordu saygılar sunarım namı değer kardelen

kardelen abi bu yazı ne böle her satır olfsayt kendi payıma yazının her satırı beni anlatıyo adeta köylülere kafayı takmışsın sende böyle yaparsan yandık hadi şehirlerdekileri anladık onlar köylüleri dışlar bari sen yapma köylü olmak suçmu şimdi sen bizi çiftçiden saymıyormusun iyide şimdi benim babam hayatı boyunda 10 dönüm tarlayı zar zor bir araya getirmiş şimdi bizene elalemin 1800 dekarından ben şahsen kendi payıma 3 dönüm kadar seram olsa benim hayatım deyişir kim ister 1800 dekar araziyi

Comment

kırsala gelen zıraat muhendıslerıde kendılerıne gore haklı
            adamın cocugu varsa okul sorun olacak gozu ıle hıc olmazsa ılceye nasıl kacarım hesabını haklı olarak gudecek
            bırde atama yaparken sadece dıplomaya bakıyorlar zannedersem mesela konya cıhanbeylının bır koyunde ıkamet edıyorum bızım bolgeye atanan arkadaş tarla bolumu degılde bahce bıtkılerı bolumu uzmanıymıs agac ne ararkı bızım bolgede bır bende var cok olarak bende adamı yakalayamadım

Comment

peki kardelen abi köylüler çiftçi deyilse bahçivandamı sayılmaz bahçivandamı diyemeyiz?

Comment

Working...
              X