fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

UZAKTAN KUMANDALI ÇAPA MAKİNASI

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: UZAKTAN KUMANDALI ÇAPA MAKİNASI

Verdiğiniz moral için sağolun. Vatanını en çok sevsenler işini en iyi yapanlarmış. Esenlikler..

Comment

Sayın makinacı size bir soru sormak istiyorum.

Ben 6 hp benzinli alttan çapa yapan makinanın arkasına 2 tekerlekli üzerine oturabileceğim bir ilave yaptırdım.Daldırma çubuğunu çıkarıp oraya römork gibi bağlıyorum.
      Çok rahat oluyor geri viteste ayağınızı kaptıma riski ortadan kalkıyor. Ama bu sefer çapalama görevini tam yapamıyor.El ile kullanırken daldırma çubuğunu gerektiği kadar derin kullanarak ve anlık aşağı yukarı hareketlerle bunu ayarlayabiliyorusunuz. Ama otururken bu mümkün değil.Standart bir derinliğe ayarlıyorum.Ya çapalamadan hızlı gidiyor yada çakılıp kalıyor.

Sizce bunu nasıl çözebilirim.Benimki tamamen amatörce bi deneme.Sizin makinanız uzaktan kumanda edildiğine göre bunu bir şekilde çözmüş olmalısınız.

Çalışmalarızda başarılar dilerim.Umarım zorluklar sizi yıldırmaz.

Comment

Sayın KARABEKİR, yazdıklarınız 1997 yılında yaşadıklarımızı hatırlattı. Ne yazık ki teknolojide her kazanç'ın bir kaybettirdiği oluyor. Siz daldırma lamasını iptal ederek makinayı özgür bıraktınız, kontrolsüz bir şekilde, çapa yapmadan ilerliyor. Buna karşılık üzerine oturmak sureti ile ilave bir ağırlık uyguladığınız için kolay bir toprak bulduğu zaman da çakılıp kalıyor. Anlattıklarınızdan yorumladığım kadarı ile sizin , bu şekilde makina kullanabilmeniz için zeminin düz olması gerekir. Bende sizin gibi amatörüm. Sizin yerinizde olsam o tekerlekleri söker yerine 50x10 lamadan kızak yapar, üzerine oturduğum koltuğuda ileri/geri hareketli hareketli hale getirirdim. Kızak şeklinde dikine koyduğum lamaları duruma göre ön tarafı dar olacak şekilde ayarlıyabilecek vidalı hale getirip daldırma çubuğunun işlevini gördürür, çakılıp kaldığı yerde de hareketli koltuk ile 20 -25 santim geri giderek motor çapa bıçakları üzerindeki baskıyı azaltarak çakılmaktan kurarırdım. Amatörce tavsiyem budur. Uzaktan kumanda olayına gelince, forumu fazla meşgul etmek istemiyorum. Size özel olarak yazacağım, başarılar...

Comment

hayırlı olsun tasarım olarak kullanışlı bişeye benziyor kalite ve sağlamlıkta önemli inşallah iyi bişey olur bizde size destek oluruz senin makinandan alırız inşallah allah yolunu açık etsin

Comment

tarım konusunda insan hizmetine akıtılan her damla ter kutsaldır kutluyorum tosyalı isa bakırköyden selamlar

Comment

sayın KÖSENLİ'ye çok geç kalmış olarak teşekkürlerimi sunarım. Forumdaki her üyeden tavsiye bekliyorum.

Comment

Sayın makinacı tebrik edirim. Gerçekten, derler ya vatana millete hayırlı olsun. Ayrıca, bu güzel icadınızı Bahceselle paylaşmanız de memnuniyet verici. Bu konuda güzel haberlerinizi bekliyoruz.

Comment

Sayın EBRAR, verdiğiniz moral için teşekkür ederim. 12 HP çapa makinaları hakkında bölgesel beklentiler hakkında bilgi verirseniz tasarımımızda gerekli değişiklikleri yapar da o trenin altında kalımayız. Selamlar...

Comment

sayın makinacı tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim Allah yolunuzu açık etsin

Comment

Hayır dualarınız için bende duacıyım. Paşa 57 o kirazların arasını nsaıl sürüyorsun?

Comment

Tebrik ederim.kendi insanımızın başarıları bize gurur verir.

Comment

Çalışma azmimi artırdınız. Bu makinalarda hangi özellikleri aradığınızı yazarsanız tavsiyelerinizden yararlanırız. Saygılar...

Comment

Sayın makinacı ben makine teknikeriyim ve daha önce birçok makine tasarımında bulundum ama bu uzaktan kumandalı çapa makinesi bana hiç inandırıcı gelmiyor bu nedenle size güvenmiyorum.Bu nedenle bu konuyu size ispata veya görsel birşey eklemenizi istiyorum.

Comment

Doğrusunu isterseniz sizin teknikerliğinizde bana inandırıcı gelmedi. Öncelikle google'da ÇAPA MAKİNASI CAN ALDI yada ÇAPA MAKİNASI KAZASI / PAT PAT KAZASI yazıp arattırın çıkan yazıları okuyup resimlerdeki insanların halini bir inceleyin de sonra tartışalım. Saygılar..

Comment

Güzel bir paylaşım için kırıcı olmayan bir uslüp kullanmayı tavsiye ediyorum. Sayın makinacı, elbette sözünüze itimat edebiliriz fakat sizin de iddia ettiğiniz buluşunuz hakkında tatmin edici resim, video gibi eklentiler eklemeniz gerekiyor.

Comment

Working...
                                X