fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

UZAKTAN KUMANDALI ÇAPA MAKİNASI

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Cevap: UZAKTAN KUMANDALI ÇAPA MAKİNASI

sayın makinacı,
    uzun zaman önce görüp birkaç sayfasını okuduktan sonra kaybettiğim bu topiği yeniden görünce baya sevindim. (soru: niye bu başlığı tanışma bölümünde açtınız?)
    makine bitmiştir ve tıkır tıkır çalışmaktadır düşüncesiyle 14 sayfayı yeniden okudum.
    anladığım kadarıyla halen bazı sorunlar( gerek patent gerek makine açısından) devam etmekte.......
    bence her ne olursa olsun çalışmanız gerçekten takdir edilmeyi hakediyor.
    bazı arkadaşlar; her ne kadar sabırsız davranıp, nerde bu makine daha bitmedimi gibi serzenişlerde bulunsalarda, onlarda işlerin nasıl yapıldığını bilmediklerinden olsa gerek aceleci davranıyorlar.
    ( bilmiyorlar ki bugün yedikleri ekmek bile iki sene öncesinden hazırlanmaya başlıyorda, onlar bakkaldan hemen alıp yiyorlar. internet ortamında da durum aynı aslında. siz ve sizin gibiler birşeyler yapmaya üretmeye çalışırlar, forumlardan değişik bilgi ve fikirler edinmeye çalışırlar, ama iş hazırcılığa geldimi yurdum insanı 5-10 sayfa yazıyı bile okumaya üşenip, hemen nerde bu devlet nerde bu millet edebiyatı yapmaya başlar. sorusuna veya sorununa hemen acil cevap ister.)

size çalışmalarınızda kolaylıklar ve sabırlar dilerim. moralinizi bozmadan ve başkalarının bozmalarına fırsat vermeden doğru bildiğiniz yolda devam ediniz. Allah yardımcınız olsun.

Aklıma gelmişken sorayım: malum bu çapa makinelerinin kuyruk mili çıkışları var. bu çıkışlardan çalışacak çeşitli aparatlar için kuyruk miline geçecek dişi parçayı nerden temin edebiliriz acaba? hazırı varmıdır yoksa sanayide torna tesviyecilere yalvarmakmı gerekmekte?

okuma sabrınız için ayrıca teşekkür ederim....

Comment

• Cevap: UZAKTAN KUMANDALI ÇAPA MAKİNASI

Sayın OZENCAN43, geç cevap verdiğim için affınıza sığınırım. Birşeyi itiraf edeyim: Bu foruma girmeme ve üye olmama sebep, sizin açtığınız tartışmadır. Çok faydalı tecrübeler ve fikirler bu başlık altında dile getirildi. Birçok saygıdeğer insan katkıda bulundu, bende faydalanıp yönümü belirledim. Bir boş vaktinizde geriye dönük olarak yapılan yorumları okursanız, en anlamlı yorumun içinde KUŞ kelimesinin geçtiği yorum olduğunu görürsünüz...

O bahsettiğiniz parça lazım olmadığı zaman adama sürtünür, arandığı zamanda bulunmaz. Bildiğim kadarı ile ADAPTÖR denilir, tornacıya yalvarmak yetmez,akabinde birde frezeciyi tehdit etmeniz gerekir çünki iki işlem gerektirir. Daha malzemenin seçimi ve gerekirse ısıl işlem yok piyasada... Remork imalatcılarının sarf malzemesidir. KONYA tarafında imalatcıları vardır. Çapa makinalarına şanzımanlı remork yapanlara tedarik ederler. Makinanızın markasını ve yapacağınız işi yazarsanız, bu ayın 22'sinden sonra size yardımcı olmaya çalışırım.

Bölümün nasıl değişeceğini bilmiyorum, konu tanışma bölümünde açıldı, öyle gidiyor. Forum yöneticilerinin takdiri. Bu arada en uzun soluklu konuyu (ÇAPA MAKİNALARI) açtığınız içinde sizi tebrik ederim.

Comment

• sayın makinacı, siz beş günlük cevap gecikmesi için özür dilemişsiniz, ya ben ne yapayım şimdi 75 günlük gecikme için?

aslında yukardaki mesajı size yazdığım zaman elimdeki çapayı (22m) değiştirmeyi düşünmeye başlamıştım. dizele geçmenin vakti geldi diye düşünüyordum. 22 m i aldığım yere gittim anlattım durum böyle böyle diye. sıfır almak istemedim dizeli, oradaki arkadaşlara rica ettim temiz ikinci el denk gelirse haber verin diye. yaklaşık 30 40 gün bekledim ve haber geldi. henüz 2011 nisanında alınan (KÜTAF-2011) ve birkaç saat kullanılan bir taral motorlu (changfa 178) 32m marşlı çapayı sahibi rototiller almak için satmaya kalkmış. gittim baktım makine temiz görünmekte. anlaştık ve artık 32m sahibi oldum.
        bu arada dedem vefat etti. bir kaç gün nete giremedim.
        size cevap yazmayı düşündüğüm aralığın songünlerinde bu sefer bilgisayarım anakart arızası yüzünden mevta oldu. aradan yaklaşık bir ay geçti ikinci el bir masaüstü denk gelince o işi de hallettim ve işte size cevap yazıyorum. umarım anlayışla karşılarsınız.

adaptör denilen parçanın hazır olanı benim işimi görürmü bilemem ama sanırım üzerinde kesme biçme işlemleri yapılabilir. 32m için uygun bir adaptör bulabilirseniz minnettar olurum. ilk etapta su santrfüjü düşünüyorum kuyruk miliyle çalıştırmak için. başka düşüncelerim de var ama teknik çizim konusundan hiç anlamadığım için burada tarif edemiyorum. belki ileri doğru paint çizimleriyle bişeyler anlatabilirim.

forumdaki en uzun soluklu konuyu açtığım için ben de gerçekten çok mutluyum. bu başlığı başka bir sitenin forumunda daha açmıştım ama çok geçmeden o site kapandı. şimdi iyi ki buraya da açmışım diyorum.

yeniden okuma sabrınız için teşekkür eder çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim....
        sağlıcakla kalın.......

Comment

• Hemen hemen aynı dertlerden müzdaribiz. Bende bazı sebeplerden ötürü bu aralar nete fazla giremiyorum. Bende mi bir hata var bilmiyorum amma bir iki resim ekliyeyim dedim, profilime giremiyorum. Profilime giriyorum başka biri çıkıyor. Adaptör için cumartesi imalatçı bir arkadaşın yanına gideceğim. Sizi bilgilendiririm. Bu arada başınız sağ olsun...

Comment

• adaptör konusunda bir ilerleme yokmu sayın makinacı?

bahar gelmeden iyi haberlerinizi bekliyorum.

dostlar sağolsun. biliyoruz ki her nefis ölümü tadacaktır......

Comment

• Bir yerde bir anormallik var. Foruma resim ekleyemiyorum. Eklentilerime ulaşamıyorum.

Comment

• Mesaj yazma kutusunun altındaki gelişmiş butonuna bastığınız zaman açılan sayfada mesaj ekleme kutusunu üzerindeki butonlardan attach simgesi görünür yada yine sayfanın altında eklenti ekle linkinden dosya ekleyebilirsiniz. Eski eklentilerinize ulaşamıyorsunuz çünkü hiç birimiz ulaşamıyoruz. Sitemizin yenilenmesi esnasında malesef tüm eklentileri kaybettik.

Comment

Working...
                X