fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lütfen Yardım Ne Ekmeliyim....

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Lütfen Yardım Ne Ekmeliyim....

eşkiya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi peki şimdi ben tarlama uğur böceyi saldım dielim bu uğur böcekleride diyer zararlı böcekleri yiyecekler ama başka çiftçilerde bu uğur böceklerini önemsemiyecekler bile onlar tarlalarına zehir kullanacaklar ve binim uğur böcekleride ölecek ve emekler boşa gidecek veya başka yönden bakarsak dielimki tarlaya zararlılarla mücadele için uğur böceği saldık ama bu uğur böceklerinin oluşan hastalıklara karşı bi faydası olmaz ozamanda tarlaya hastalık ilacı atacağız muhtemelen uğur böcekleri yine ölecek başka bi yöndende bakarsak uğur böceklerini diyer böcekleri öldürmek için kullanacağız dielim peki uğur böceklerininki canda dier böceklerinki patlıcanmı veya kendinizi o uğur böceklerinin yediği zararlı böcekler yerine koyalım sen hiç o böceklerin yerinde olmak istermisin allahımızın o zararlı böcekleride yaratmasının mutlaka bi sebebi vardır mesela konuya şöyle bakalım mesela allahımız gerçekten bolluk bereket istesetdi dağda basitce çam ağaçları yetişiyo bu ağaçları çam ağacı yerine meyve ağaçları yapardı ve her mevsim meyve vermelkerini sağlardı ama o zaman insanlar bu ağaçların kıymatini bilmezdi umursamazdı şimdi düşünelim ormanlar bir sürü verimsiz ağaçla dolu meyve vermeyen ama bütün ormanlar meyve ağaçları ile dolu olsa olurmuydu bence olmazdı insanlar şımarırdı mesela biz hep ilk bahar geç donlarından şikayetçiyiz ama bu donlkar olmasa bile şuanki meyve sebzeler ülkenin tüketebileceğinden çok fazla olur ve kimse kıymetini bilmez mesela bir sene bizim buralarda elmelar ful verim verdi ve biz buzhanelere koyduğumuz elmaların parasını bile karşılamakta zorlandık diyer yandan bazı üreticiler elmalarını kış sonunda buzaneden almadılar rehin bıraktılar ve parasını bile veremediler bilmem anladınmı aslında ben senin yazını anladım ama sana muhalefet olsun diye konuyu daha gerçekçi yönleri ile ele aldım bilmem anladınmı ama diyer yöndende ele alırsak konuyu bu zaralı böcekleri öldürmek günah ise benim ve babamın cehendemin dibinde yerimiz şimdiden hazırdır çünkü bir seferde belkide tirlyonlarca böceğin ölmesine sebeb oluyoruz ve onlardan doğacak olan onların çocuklarınada ha burasını neden yazdın dediysen ben hayatta bütün canlıların eşit olduğuna inanırım çünkü bi hayvanla bi insanın hiç bi farkı yok oda basitce doğuyo duyuyo karnını doyururyo büyüyo onunda yavruları oluyo oda bu dünyadaki görevini yapıyo çünkü herkez topraktan geliyo toprağa gidiyo biz insanlar ne kadar kendimizi üstün görsekte (bana göre bu sadece bir bencillik) bizde bu kurulu düzenin bi oyuncularıyız aslında bizim elimizde olan bişi yok herşey kurulu düzen
    Yazdigin yaziyi bir daha okurmusun eskiya?

Comment

okudum abi mantıksız olan ne ben başka açıdan baktım konuya aslında birdaha girmeyecektim ama senin cevabını merak ettim ondan girdim abi aslında benim demek istediğim uğur böceği konusu bizi aşar bu iş yapılacaksa herkez aynı anda yapmalı bir bölgedeki iyi netice alınsın biliyom bana kızdın ama olsun zaten benimde size olan güvenim kırıldı ben kendi çapımda size yardım etmeye çalıştım ama sadece senin ve tabiatcı beyin samimiyetinden yoksa dierlerini boş ver mesela bazıları sizi küçük düşürmek ister gibi yazılar yazmış karşılarına ben dikildim gele bilecek kötü mesajlarıda göz önüne alarak komik cevaplar yazdım ama sizden bi samimiyet gördüm ama öğrenmek istediğim konularla ilgili bi samimiyet görmedim aslında merak ettiğim konuları buldum ben ve bu işi yapacağım fidan yetiştirme işini ama az yapacağım çok yapmaya şu an şartlar olgun deil ama kendi çapımda gül ve asma çoğaltımına birazdaha fazla yapacağım birazda domates büber falan fidanı yetiştirip satacağım aslında benim 4 dölüm kadar tarlam olsa banim için süper olur ben ordan geçimimi sağlarım yolumu bulurum ama çok fidan yapamam şimdi ama temel konuları öğrendim dedim ya bu yaz biraz yapacağım deneme amaçlı ama öncelikle bu işi yapa bileceğimi kanıtlamalıyım ikinci olarakta bu işten para kazanıla bileceğini göstermem lazım çevremdekilere ki bana destek çıksınlar mehmet ağa falan ama ben sizden fidan konusunda bişi görmedim aksine bana kötü yönde bilgi verdiniz yani size kırıldım aslında aslında ben hiç ummadığım bir kişi tarafından fidan yetiştirme konusunda bilgiler edindim ve o insan bana başka konulardada yardımcı oldu bilmem anladınızmı sizinkiler ise aksi yönde yardımcı oldu neyse o adamın yaptığına karşılık sizin yaptığınızı kıyaslarsak o adamın ellerini ayaklarını öpmemiz lazım yani size kırıldım dielim ve bahçesel benim için bitti messela ben bir aydır bu siteye takılıyom benim için bir ilerleme olmadı ama burda vakit öldüreceğime internetten daha fazla bilgi edinmeye çalışsam bu işin purofesörü olurdum anlıyosan mesela ama en azından seni ve tabiatcı beyi tanıdım ve burbal beyi ha soruyosan belki gerçek hayatta karşılassak ortam daha farklı olurdu ama neyse aslında bende bu sitenin bir elemanı olmak isterdim kendi çapımda ama sitenin sayibi bile bana kıl oldu yapacak bişi yok eyitim şart neyse aslında şu an yapacaklarımı kafamda tasarladım kendime bir yol çizdim şu andan itibaren sadece internetten bilgi toplayacağım ve bana gerkli bilgileri kağıda aktarıp toplayacağım yani zaten bu bilgiler olmasada ben bu işi yaparım ama bu bilgiler sayesinde daha iyi yaparım ama neyse belki birgün olur sizinle gerçek hayata karşılaşırız ama aslında ben bu site olamasada bu işi yaparım ama istedimki biraz bilgi topluyayım daha iyi yapayım ve sizin samimiyetinizi gördüm dedimki bunlar bana yardımcı olur die düşündüm ama aslında düşüncem yanlış çıktı aslında ben hala 1 ayın sonunda hala doğru düzgün bir bilgi edinemedim sizin siteden neyse abi sana ve tabiatcı abiye gerçek hayattada başarılar dilerim ve burbal beye saygılar birde niyetim uğur böceklerine karşı olmak deyil aslında benim doğada en çok sevdiğim böcek uğur böcekleridir

BURASI ALINTI

Merhaba, aşağıdaki linkten aradığınız bilgiye ulaşabilirsiniz. Bunun dışında sitemizde bulunan arama motorundan da dilediğiniz bilgiye kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Tarım Haberleri - Tarım Firmaları | Fidan Yetiştirme

Alıntı:
      eşkiya´isimli üyeden Alıntı
      peki sizin sitede fidan yetiştiriciliği ilede ilgili bilgi veriliyomu aşıı ağaç fidanı yetiştiriciliği

VE BU ADAM BENİ HİÇ TANIMADIĞI HALDE BANA YARDIMCI OLDU ASLINDA SİZDE OLDUNUZ AMA NEDEN SE SORULARRIM BU KONUDA OLUNCA HERKEZ SUS PUS OLUYODU KAL GELİYODU SİZİN ELAMAN LARA AMA OLSUN
      ve size başka bişi demiyorum

Comment

birde yukarda yazdıklarım çokmu saçma olmuş uğur böcekleri konusunda aslında bu konuda fala bilgim yok sadece salladım

Comment

abi ben seni anladım senin canın sıkılıyo o yüzden tarımla uarşmak istiyon herhalde ama tarımla ilgili hiç bilgin yok ama bu işe baya masraf edecek gibi görünüyosun bu yüzdende kazançlı bir iş yapmak istiyosun ama ne ekmen gerktiğini bilmiyosun bence abi sende ceviz dik zaten iyi ceviz oldumu 3 senede verim veriyo hem ceviz diyer ağaçlardan farklı mesela 100 yıl bile yaşıyo düşünsene 100 yıl sonra şuan hayatta olan hiç kimse olmayacak ama senin diktiğin ağaçlar sonradan gelenlere nefes olacak ve sana sevap olarak dönecek anladınmı bilmem birde senin adını yaşatacak gibi mesela abi senin arazi kaç dönümlük hiç onu yazmamışın birde abi kendin için birşeylerdik başka meyveler ama az dik ama sen çoğunluk cevizdik zaten herkez çıldırmış gibi ceviz dikiyo bakalım sonu ne olacak devletimiz şu an ceviz dikene destek veriyo ama sonrada bu cevizleri satmakta destek verilirmi bilinmez bu konularda zayıfız (yüce allahım cevizlerinde sonunu vişneler gibi etmesin )

selam sevgili eşkiya bulunduğun yeri söylesende karşılıklı birer çay içsek.Basarım marşına arabanın gelirim.
          Yeri sürdürmek için geçen gün gittik ama her yer yağıştanÇamur olmuş,traktör bile çalışamaz dedi memet dayı,bizde bıraktık,Nisan ayında sürdürürüz diye düşündük.

3 adet ceviz aldım Bursanın Kestel nahiyesinde fidancılık çok yaygındır.2 adette zeytin aldım.Tabii toprak 3-4 seneden beri işlenmdeiği için dikmedik.Bu arada daha evvel 2 dönüm olarak bahsettiğim yer 4 dönüm civarındadır.

Yerin videosunu çektim ama siteteye ilave edebilcem mi bilmiyorum...

abi sende akvaryumda varmışya senin balıkların cinsi ne bendede var ama benimkiler lepistes cinsi canlı doğuranlar ama 15 kadar anaç var 15 kadarda yeni yavrular var öle ama hepsi kendimde doğma yavrular senin balıklar ne marka
          Valla akvaryum 2 adet var.120x50x60 ölçülerinde birde 85x55x60 ölçülerinde 2 adet akvaryum var.Ama malesef balık koymadım .2 sindede 400watt ısıtıcı olduğundan elektrik fazla yakıyor.O sebeble şu an çalıştırmıyorum.Ama bağ evini bittiğnde oraya götürebilirim.

Haaaaa şunu söyliyeyim fısıltı gazetende iyi çalışyor hani akvaryumları falan iyi tespit etmişsin.
          Balık olarak sarı ve beyaz prenses birde yunuslar vardı.Şu an boş çalışmıyor.

Selamlar....

Comment

Valla akvaryum bendede var karma ama.Aman neyse camida yosun kapladi kim temizleyecek .Içindekiler neon ,çopcu,lepistes;beta,yilana bezer bir balikta var,Ama hepsini verecem arkadasa sorunlarimdan dolayi ilgilenemiyorum ve onlarin bedelini fena oderim veremem hesabini verecem ama kendimi toplar toplamaz ve eger basarabilirsem planlarimi deniz akvaryumuna donecem kismet .Yakin olsaydik verirdim sana abi .Bendeki akvaryum 93lt.ama ebatlarini bilmiyorum.

Comment

vido işi kolay veya foto olarak koy şimdi bende merak ettim senin şu mütiş tarlayı abi bana kalırsan senin yer fazla deyil orda o yüzden muhtemelen yazları çalışırsın orda ama birazda asma dik burlarda olsan ben verirdim bende çok ama zaten aşılısı bile palı deyil biraz dik yazın yersin birazda şeftali dik en erken şeftali verim verir ama farklı farklı dik birde şeker eriği birde ığdır cinsi bir kayası var ondan birde şeker fare kayası dik yemesi lezzetlidir ama asmalarıda çeşitli al ama birtek çekirdeksiz üzüm cinsini alma on u kuşlar çok yer ama kokulu üzüm ve siyah üzüm bul iri cinsinden evin etrafına dik büyüdüklerinde bi herek yaparsın altında oturursun ben olmassa bi ara bizim bağ evinin yani bahçedeki evin fotosunu kayayım çok güzel ama sadece 1 odası var birde önünde 4e3.5 balkon var ama balkonun üstüde örtülü ama etrafıda gül dolu buyaz güller büyüdü aslında 10 kadar gül vardı baktım çok güzel oldular bende 20 kadar daha diktim güller ayrı bi hava veriyo yazın süper oluyo abi birde bula bilirsen iğde dik ama ideye para verme etrafında ide ağacı varsa ondan dal al bir kaç tane yere göm o kendiliğinden olur evin kenarına bir yere ide çok güzel kokar baharda mütiş bir kokusu olur dene bak böyle yap ama asmalar ve güller için fazladan yer ayırma evin etrafına dik yinede olurlar birde evinin etrafına ceviz ağacı dik ceviz büyüdümü gölgesi hoş olur bizim evin yanındada var birtane şebin ceviz güzel oluyyo serin oluyo ama sen bi foto yayınlada senin şu mütiş tarlayı görelim sonra yorum yaparız ama abi bence tarlayı çoğuncalık cevizdik en güzel ağaç cevizdir ama ilk baharda en güzel ağaç vişnedir çok çiçeği olur kar yağmış gibi ondan ben vişne çiçeklerini çok severim ama abi sen birtanede veya bir kaç tane badem bul dik ilk bademler meyve verir o yüzden kış bitince baharda yersin ama bademler i tarlanın içine dikme kenara sık dik yani bademler için yer ayırma bademler her yerde olur yol kenarındaysa yerin kenarlara dik hatta bu kenarlara asma bile dike bilirsin hem yolu gerer senin için bi nevi çit gibi olur

balıklara gelince ben balıkları çok severim insan için farklı bi uğraş oluyo insan onların yüzüşünü izlerkene huzur buluyo ama benim akvaryum küçük bende aksine büyütmek istiyom akvaryumu ama kısmet neyse bende lepistesler var hatta yavruluyola ama akvaryum küçük olduğundan biraz huzursuzlanıp sitrese giriyola bir seferinde 60 kadar olmuşlardı 50 25 lik akvaryumda ama sonra hastalık girdi falan ama şimdi tekrar üretiyom yavruluyola ama bakmak ilgilenmek gerekiyo ama benim kız içine bişiler atıyo sürekli oynuyo onlarla o yüzden ayrı yere koydum başka odaya ordada bakması zor oluyo göz önünde olması lazım biraz balıkların ki ilgileneyim falan senin hayat nasıl gidiyo abi aslında geçen gün ben sana diyecektim abi bu karda kışta çifte gidilmez die ama oranın iklimi farklıdır die demedim toprağı çamurda sürersen toprağın dengesi bozulur aslında hiç bi çiftçi mecbur olmadıkça toprağı çamur iken sürmez saygılar

Comment

bana ver bana ver abi aslında hepimiz bir birimize benziyoz dimi belkide o yüzden bu sitedeyizdir dimi

abi benim uğur böceklerine bakış açımı deyerlendirmedin bende senden yorum gelmiştir diye girmiştim

Comment

bana ver bana ver abi aslında hepimiz bir birimize benziyoz dimi belkide o yüzden bu sitedeyizdir dimi

abi benim uğur böceklerine bakış açımı deyerlendirmedin bende senden yorum gelmiştir diye girmiştim
                  Valla uğur böceklri işi sanki benim kafayı tırlatçak pek tutmadım.Bide benim robot arızalarına benziyor sanki.Başka bir Doğa ve Tarımsever arkadaş uğraşsın diyorum.
                  Tekrar 5 sene geriye dönmiyeyim sevgili eşkiya.....;D

Birde beni spor yorumcuları gibi yaptın heeeee iyi gaz veriyon bakkkk.....)

Comment

biomer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Bu baraj göllerin büyüklüklerine göre etraflarında oluşturduğu o alana has bir mikroklimaları mevcuttur. Dağ köyü olduğundan bahsetmişsiniz, rakımı bilinse daha isabetli bir tahminde bulunulabilir aslında. Ve büyük bir ihtimalle bulunduğunuz mevki ormanlıktır.

Sayın biomer geçen gün gittiğimde sizin sorduğunuz rakımı yakınlarıma sordum 400-450 dediler.Bilginiz olsun....Selamlar.

Comment

Emekliliğini fazla yorucu ve kafa karıştırıcı işler yerine daha sakin tavukçuluk ve bahçe işlerinde daha sakin işlerle geçir.Mesela mevsimlik sebzelerle başlayabilirsin.

Comment

yok abi sen beni dinle bunlar sana kafayı tırlatacak sen boş ver ağaç dik içine istersen satacak kadar sebze yap ama sebze işi seni yorar o yüzden az yap zaten sebze işinde para yok abi sakın arıdır uğur böceğidir tavuktur bulaşma valla paranla rezil olursun sen en güzeli senin için huzurlu ve mutlu bi ortam kur her meyveden olsun daha mantıklı olur yoksa bunların sana gösterdiği yol yol deyil seni daha temelli sitrese sokacaklar satıldıydı satılmadıydı yok arılar kaçtı yok uğur böcekleri uçtu gitti yok kuş gıribi geldi of of düşünemiyorum o sitresi ha senin makinaların gıres ve yağ kokusu ha tavukların af edersin bok kokusu bırakınya abimi hasta edeceksiniz abi şimdi kendini doğanın kollarına atmak istiyo ama tavukların kokusuna deil abi zaten uğur böceği muğur böceği deli kanlı adamı bozar besleyeceksen dana besle hem kele yaparsın salarsın para kazanırsın başkalarından

Comment

abi boş ver rakımı makımı eskiden rakımmı varmış kafana göre bişiler dik olmadı söker bida dikersin bak çevrende hangi ağaçlar yetişiyosa dik canın ne dikmek istiyosa onu dik sen coşta muz dik portakal dik

Comment

Sayın Bur.Bal şu sayfaya bakar mısınız?

Türkiye Florası Türkiye Flaurası - BAHCESELFORUM

Comment

biomer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Sayın Bur.Bal şu sayfaya bakar mısınız?

Türkiye Florası Türkiye Flaurası - BAHCESELFORUM

Çok sağol bakıyorum....Selamlar...

Comment

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Emekliliğini fazla yorucu ve kafa karıştırıcı işler yerine daha sakin tavukçuluk ve bahçe işlerinde daha sakin işlerle geçir.Mesela mevsimlik sebzelerle başlayabilirsin.

Teşekkürler ...Selamlar....

Comment

Working...
                                X