Cevap: Lütfen Yardım Ne Ekmeliyim....
Yazdigin yaziyi bir daha okurmusun eskiya?
eşkiya Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
abi peki şimdi ben tarlama uğur böceyi saldım dielim bu uğur böcekleride diyer zararlı böcekleri yiyecekler ama başka çiftçilerde bu uğur böceklerini önemsemiyecekler bile onlar tarlalarına zehir kullanacaklar ve binim uğur böcekleride ölecek ve emekler boşa gidecek veya başka yönden bakarsak dielimki tarlaya zararlılarla mücadele için uğur böceği saldık ama bu uğur böceklerinin oluşan hastalıklara karşı bi faydası olmaz ozamanda tarlaya hastalık ilacı atacağız muhtemelen uğur böcekleri yine ölecek başka bi yöndende bakarsak uğur böceklerini diyer böcekleri öldürmek için kullanacağız dielim peki uğur böceklerininki canda dier böceklerinki patlıcanmı veya kendinizi o uğur böceklerinin yediği zararlı böcekler yerine koyalım sen hiç o böceklerin yerinde olmak istermisin allahımızın o zararlı böcekleride yaratmasının mutlaka bi sebebi vardır mesela konuya şöyle bakalım mesela allahımız gerçekten bolluk bereket istesetdi dağda basitce çam ağaçları yetişiyo bu ağaçları çam ağacı yerine meyve ağaçları yapardı ve her mevsim meyve vermelkerini sağlardı ama o zaman insanlar bu ağaçların kıymatini bilmezdi umursamazdı şimdi düşünelim ormanlar bir sürü verimsiz ağaçla dolu meyve vermeyen ama bütün ormanlar meyve ağaçları ile dolu olsa olurmuydu bence olmazdı insanlar şımarırdı mesela biz hep ilk bahar geç donlarından şikayetçiyiz ama bu donlkar olmasa bile şuanki meyve sebzeler ülkenin tüketebileceğinden çok fazla olur ve kimse kıymetini bilmez mesela bir sene bizim buralarda elmelar ful verim verdi ve biz buzhanelere koyduğumuz elmaların parasını bile karşılamakta zorlandık diyer yandan bazı üreticiler elmalarını kış sonunda buzaneden almadılar rehin bıraktılar ve parasını bile veremediler bilmem anladınmı aslında ben senin yazını anladım ama sana muhalefet olsun diye konuyu daha gerçekçi yönleri ile ele aldım bilmem anladınmı ama diyer yöndende ele alırsak konuyu bu zaralı böcekleri öldürmek günah ise benim ve babamın cehendemin dibinde yerimiz şimdiden hazırdır çünkü bir seferde belkide tirlyonlarca böceğin ölmesine sebeb oluyoruz ve onlardan doğacak olan onların çocuklarınada ha burasını neden yazdın dediysen ben hayatta bütün canlıların eşit olduğuna inanırım çünkü bi hayvanla bi insanın hiç bi farkı yok oda basitce doğuyo duyuyo karnını doyururyo büyüyo onunda yavruları oluyo oda bu dünyadaki görevini yapıyo çünkü herkez topraktan geliyo toprağa gidiyo biz insanlar ne kadar kendimizi üstün görsekte (bana göre bu sadece bir bencillik) bizde bu kurulu düzenin bi oyuncularıyız aslında bizim elimizde olan bişi yok herşey kurulu düzen

aslında birdaha girmeyecektim ama senin cevabını merak ettim ondan girdim abi aslında benim demek istediğim uğur böceği konusu bizi aşar bu iş yapılacaksa herkez aynı anda yapmalı bir bölgedeki iyi netice alınsın biliyom bana kızdın ama olsun zaten benimde size olan güvenim kırıldı ben kendi çapımda size yardım etmeye çalıştım ama sadece senin ve tabiatcı beyin samimiyetinden yoksa dierlerini boş ver mesela bazıları sizi küçük düşürmek ister gibi yazılar yazmış karşılarına ben dikildim gele bilecek kötü mesajlarıda göz önüne alarak komik cevaplar yazdım ama sizden bi samimiyet gördüm ama öğrenmek istediğim konularla ilgili bi samimiyet görmedim aslında merak ettiğim konuları buldum ben ve bu işi yapacağım fidan yetiştirme işini ama az yapacağım çok yapmaya şu an şartlar olgun deil ama kendi çapımda gül ve asma çoğaltımına birazdaha fazla yapacağım birazda domates büber falan fidanı yetiştirip satacağım aslında benim 4 dölüm kadar tarlam olsa banim için süper olur ben ordan geçimimi sağlarım yolumu bulurum ama çok fidan yapamam şimdi ama temel konuları öğrendim dedim ya bu yaz biraz yapacağım deneme amaçlı ama öncelikle bu işi yapa bileceğimi kanıtlamalıyım ikinci olarakta bu işten para kazanıla bileceğini göstermem lazım çevremdekilere ki bana destek çıksınlar mehmet ağa falan ama ben sizden fidan konusunda bişi görmedim aksine bana kötü yönde bilgi verdiniz yani size kırıldım aslında aslında ben hiç ummadığım bir kişi tarafından fidan yetiştirme konusunda bilgiler edindim ve o insan bana başka konulardada yardımcı oldu bilmem anladınızmı sizinkiler ise aksi yönde yardımcı oldu neyse o adamın yaptığına karşılık sizin yaptığınızı kıyaslarsak o adamın ellerini ayaklarını öpmemiz lazım yani size kırıldım dielim ve bahçesel benim için bitti messela ben bir aydır bu siteye takılıyom benim için bir ilerleme olmadı ama burda vakit öldüreceğime internetten daha fazla bilgi edinmeye çalışsam bu işin purofesörü olurdum anlıyosan mesela ama en azından seni ve tabiatcı beyi tanıdım ve burbal beyi ha soruyosan belki gerçek hayatta karşılassak ortam daha farklı olurdu ama neyse aslında bende bu sitenin bir elemanı olmak isterdim kendi çapımda ama sitenin sayibi bile bana kıl oldu yapacak bişi yok eyitim şart neyse aslında şu an yapacaklarımı kafamda tasarladım kendime bir yol çizdim şu andan itibaren sadece internetten bilgi toplayacağım ve bana gerkli bilgileri kağıda aktarıp toplayacağım yani zaten bu bilgiler olmasada ben bu işi yaparım ama bu bilgiler sayesinde daha iyi yaparım ama neyse belki birgün olur sizinle gerçek hayata karşılaşırız ama aslında ben bu site olamasada bu işi yaparım ama istedimki biraz bilgi topluyayım daha iyi yapayım ve sizin samimiyetinizi gördüm dedimki bunlar bana yardımcı olur die düşündüm ama aslında düşüncem yanlış çıktı aslında ben hala 1 ayın sonunda hala doğru düzgün bir bilgi edinemedim sizin siteden neyse abi sana ve tabiatcı abiye gerçek hayattada başarılar dilerim ve burbal beye saygılar birde niyetim uğur böceklerine karşı olmak deyil aslında benim doğada en çok sevdiğim böcek uğur böcekleridir

Comment