Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bir sorum var

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• bir sorum var

Selamünaleyküm canlar artýk benim sorularým bitmez ama size birþey sormak istiyorum saksýnýn içinde heralde üzüm tohumu gitmiþ þimdi küçücük asma yetiþiyor onu þimdi saksýnýn içinden çýkarýp topraða eksem olurmu ? birde renk ayarý bozuk mu çýkmýyor sevgiler selamlar
  • Fidanligi sponsor reklami

Cevap: bir sorum var

Hoþ Geldiniz.Öncelikle bu fidan nakli yöreye ve mevsime baðlý.þayet Akdeniz ve Ege bölgesindeyseniz nakil olabilir.Diðer bölgelerde baharý beklemeniz gereklidir.Ancak size önerim bu iþe girmeyiniz,Zira çekirdekten çýkan asma bitkisi büyüyüp yetiþene kadar,hazýr fidan alýp dikiniz.Ayrýca;çekirdekten çýkan kendi aslýný vermeyebilir.saðlýcakla kalýnýz.

Comment

Sevgili hafizee, Bu dönemde eðer bitkiniz yapraskýzlaþmýþsa rahatlýkla topraða aktarabilirsiniz, ancak dikkat edin gövdesi yeþilse soðuklardan etkilenir bir yýol daha yerinde kalmalý fakat asma gövdesi gibi kahverenki odunsu ise dikim yapýnýz.

Comment

TABÝATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Hoþ Geldiniz.Öncelikle bu fidan nakli yöreye ve mevsime baðlý.þayet Akdeniz ve Ege bölgesindeyseniz nakil olabilir.Diðer bölgelerde baharý beklemeniz gereklidir.Ancak size önerim bu iþe girmeyiniz,Zira çekirdekten çýkan asma bitkisi büyüyüp yetiþene kadar,hazýr fidan alýp dikiniz.Ayrýca;çekirdekten çýkan kendi aslýný vermeyebilir.saðlýcakla kalýnýz.
        Yer marmara bölgesi batý kýsmýndayýz yani Bursa dayýz havalar gayet güzel ay ben þimdi bunu atmayada kýyamam bi þansýmý deneyeyim selamlar

Comment

Selahattin YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Sevgili hafizee, Bu dönemde eðer bitkiniz yapraskýzlaþmýþsa rahatlýkla topraða aktarabilirsiniz, ancak dikkat edin gövdesi yeþilse soðuklardan etkilenir bir yýol daha yerinde kalmalý fakat asma gövdesi gibi kahverenki odunsu ise dikim yapýnýz.
          Selahattin kardeþim saksý içerde olduðu için yeþermeye baþladý yaprak çýkardý o zaman ben þimdi ellemeyeyim bahardamý çýkarayým ne dersiniz Maþallah birde þen gidiyor çýkarýrken yanýndaki çiçeðede zarar vermek istemiyorum sizde Bursalýsýnýz galiba o zaman hemþeri oluyoruz

Comment

Comment

Kesinlikle yerini deðiþtirmeyin. Eðer buraya resim yerleþtirirseniz size daha kolay ve net yardýmcý olabiliriz.

Comment

selamlar.eðer kaybedecek biþey yoksa þansýnýzý deneyin sizin dediðiniz gibi çünkü bazen doða teoriyi yanýltabiliyor.
                ama bendende tavsiye bitkiniz kahverengi bir gövdeye sahipse býrakýn öyle kalsýn..
                iyi günler

Comment

utkueker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  selamlar.eðer kaybedecek biþey yoksa þansýnýzý deneyin sizin dediðiniz gibi çünkü bazen doða teoriyi yanýltabiliyor.
                  ama bendende tavsiye bitkiniz kahverengi bir gövdeye sahipse býrakýn öyle kalsýn..
                  iyi günler
                  Zaten gövde kahverengi ama asma dallarý uzamaya baþladý görenler þaþýrýyor içerde asma yetiþtiriyorum diyorum þakalaþýyoruz biraz havalarýn ýsýnmasýný bekliyorum selamlar

Comment

asmanýn zaten en basta morfolojik geliþimi yani kök gövde oluþumu icin illa toprakta yetiþecek diye bisey yokki
                    bahçe bitkileri bölümünde 1.5lt su þiþelerinin içinde asmalarý yetiþtirip daha sonra tarlaya þaþýrtan öok arkadasým var bahsetmek istediðim benim o deðil.eðer sadece tek asma dan bahsediyorsanýz yani maddi bi kaybýnýz yoksa deneyin,çünkü yazdýklarýnýza gore asmanýz ornegin amerikan asma anacýmý degilmi bi fikriniz yok,hastalýk iceriyormu buda bi soru isareti.bu bahsettiklerim ömür kýsaltýcý etmenler ama iklim þartlarý küresel ýsýnma ile yeterince bozuldugundan bitkiler teoride olan bahsedilen geliþme þekillerinin dýþýnda geliþme gösterebiliyorlar bazen.
                    anlatabildim mi bilmiyorum

Comment

asmanýn zaten en basta morfolojik geliþimi yani kök gövde oluþumu icin illa toprakta yetiþecek diye bisey yokki
                      bahçe bitkileri bölümünde 1.5lt su þiþelerinin içinde asmalarý yetiþtirip daha sonra tarlaya þaþýrtan öok arkadasým var bahsetmek istediðim benim o deðil.eðer sadece tek asma dan bahsediyorsanýz yani maddi bi kaybýnýz yoksa deneyin,çünkü yazdýklarýnýza gore asmanýz ornegin amerikan asma anacýmý degilmi bi fikriniz yok,hastalýk iceriyormu buda bi soru isareti.bu bahsettiklerim ömür kýsaltýcý etmenler ama iklim þartlarý küresel ýsýnma ile yeterince bozuldugundan bitkiler teoride olan bahsedilen geliþme þekillerinin dýþýnda geliþme gösterebiliyorlar bazen.
                      anlatabildim mi bilmiyorum
                      Peki ben onu saksýdan çýkarsam pet þiþenin içine koysam havalar ýsýnmaya baþlayýnca topraða eksem olurmu

Comment

olabilir..olamaz diye biþey yok.ama dediðim gibi asmanýz ile ilgili daha net bilgiler lazm..
                        ama þöyle biþey var pet þiþe icinde yanýlmýyorsam en basta torf icinde yetiþtiriyorlardý belli bir süre daha sonra toprak koyuyorlardý..ama dediðiniz þey mantýksýz deðil bence

Comment

olabilir..olamaz diye biþey yok.ama dediðim gibi asmanýz ile ilgili daha net bilgiler lazm..
                          ama þöyle biþey var pet þiþe icinde yanýlmýyorsam en basta torf icinde yetiþtiriyorlardý belli bir süre daha sonra toprak koyuyorlardý..ama dediðiniz þey mantýksýz deðil bence
                          tamam o zaman birde size bir þey sormak istiyorum hani bazen çiçekler köklensin diye þiþe içinde tutuyoruz eðer beyaz deðilde renkli þiþelerde daha çabuk kök salýyormuþ böyle birþey varmý birde camin içinde menekþeler saksýda üç kök falan oldu onlarý þimdi saksýlara ayýrsam olurmu selamlar hayýrlý geceler

Comment

bu sordugunuz soruya net bir cevabým yok çünkü bu daha çok peyzaj mimarlarýnýn alaný ama þunu söyleyebilirim renkli þiþelerden dolayý bitki strese girebilir ve daha erken kök oluþturabilir yoksa renk bitkilerin kök oluþumunda o kadar önemli bi etmen deðildir.eger yardýmcý olabildiysem sevinirim.sizede iyi geceler

Comment

bu sordugunuz soruya net bir cevabým yok çünkü bu daha çok peyzaj mimarlarýnýn alaný ama þunu söyleyebilirim renkli þiþelerden dolayý bitki strese girebilir ve daha erken kök oluþturabilir yoksa renk bitkilerin kök oluþumunda o kadar önemli bi etmen deðildir.eger yardýmcý olabildiysem sevinirim.sizede iyi geceler
                              ÇOK ÇOK Teþekkür ederim hayýrlý geceler

Comment

Working...
                              X