fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bir sorum var

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• bir sorum var

Selamünaleyküm canlar artık benim sorularım bitmez ama size birşey sormak istiyorum saksının içinde heralde üzüm tohumu gitmiş şimdi küçücük asma yetişiyor onu şimdi saksının içinden çıkarıp toprağa eksem olurmu ? birde renk ayarı bozuk mu çıkmıyor sevgiler selamlar
  • Fidanligi.com

Cevap: bir sorum var

Hoş Geldiniz.Öncelikle bu fidan nakli yöreye ve mevsime bağlı.şayet Akdeniz ve Ege bölgesindeyseniz nakil olabilir.Diğer bölgelerde baharı beklemeniz gereklidir.Ancak size önerim bu işe girmeyiniz,Zira çekirdekten çıkan asma bitkisi büyüyüp yetişene kadar,hazır fidan alıp dikiniz.Ayrıca;çekirdekten çıkan kendi aslını vermeyebilir.sağlıcakla kalınız.

Comment

Sevgili hafizee, Bu dönemde eğer bitkiniz yapraskızlaşmışsa rahatlıkla toprağa aktarabilirsiniz, ancak dikkat edin gövdesi yeşilse soğuklardan etkilenir bir yıol daha yerinde kalmalı fakat asma gövdesi gibi kahverenki odunsu ise dikim yapınız.

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Hoş Geldiniz.Öncelikle bu fidan nakli yöreye ve mevsime bağlı.şayet Akdeniz ve Ege bölgesindeyseniz nakil olabilir.Diğer bölgelerde baharı beklemeniz gereklidir.Ancak size önerim bu işe girmeyiniz,Zira çekirdekten çıkan asma bitkisi büyüyüp yetişene kadar,hazır fidan alıp dikiniz.Ayrıca;çekirdekten çıkan kendi aslını vermeyebilir.sağlıcakla kalınız.
        Yer marmara bölgesi batı kısmındayız yani Bursa dayız havalar gayet güzel ay ben şimdi bunu atmayada kıyamam bi şansımı deneyeyim selamlar

Comment

Selahattin YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Sevgili hafizee, Bu dönemde eğer bitkiniz yapraskızlaşmışsa rahatlıkla toprağa aktarabilirsiniz, ancak dikkat edin gövdesi yeşilse soğuklardan etkilenir bir yıol daha yerinde kalmalı fakat asma gövdesi gibi kahverenki odunsu ise dikim yapınız.
          Selahattin kardeşim saksı içerde olduğu için yeşermeye başladı yaprak çıkardı o zaman ben şimdi ellemeyeyim bahardamı çıkarayım ne dersiniz Maşallah birde şen gidiyor çıkarırken yanındaki çiçeğede zarar vermek istemiyorum sizde Bursalısınız galiba o zaman hemşeri oluyoruz

Comment

Comment

Kesinlikle yerini değiştirmeyin. Eğer buraya resim yerleştirirseniz size daha kolay ve net yardımcı olabiliriz.

Comment

selamlar.eğer kaybedecek bişey yoksa şansınızı deneyin sizin dediğiniz gibi çünkü bazen doğa teoriyi yanıltabiliyor.
                ama bendende tavsiye bitkiniz kahverengi bir gövdeye sahipse bırakın öyle kalsın..
                iyi günler

Comment

utkueker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  selamlar.eğer kaybedecek bişey yoksa şansınızı deneyin sizin dediğiniz gibi çünkü bazen doğa teoriyi yanıltabiliyor.
                  ama bendende tavsiye bitkiniz kahverengi bir gövdeye sahipse bırakın öyle kalsın..
                  iyi günler
                  Zaten gövde kahverengi ama asma dalları uzamaya başladı görenler şaşırıyor içerde asma yetiştiriyorum diyorum şakalaşıyoruz biraz havaların ısınmasını bekliyorum selamlar

Comment

asmanın zaten en basta morfolojik gelişimi yani kök gövde oluşumu icin illa toprakta yetişecek diye bisey yokki
                    bahçe bitkileri bölümünde 1.5lt su şişelerinin içinde asmaları yetiştirip daha sonra tarlaya şaşırtan öok arkadasım var bahsetmek istediğim benim o değil.eğer sadece tek asma dan bahsediyorsanız yani maddi bi kaybınız yoksa deneyin,çünkü yazdıklarınıza gore asmanız ornegin amerikan asma anacımı degilmi bi fikriniz yok,hastalık iceriyormu buda bi soru isareti.bu bahsettiklerim ömür kısaltıcı etmenler ama iklim şartları küresel ısınma ile yeterince bozuldugundan bitkiler teoride olan bahsedilen gelişme şekillerinin dışında gelişme gösterebiliyorlar bazen.
                    anlatabildim mi bilmiyorum

Comment

asmanın zaten en basta morfolojik gelişimi yani kök gövde oluşumu icin illa toprakta yetişecek diye bisey yokki
                      bahçe bitkileri bölümünde 1.5lt su şişelerinin içinde asmaları yetiştirip daha sonra tarlaya şaşırtan öok arkadasım var bahsetmek istediğim benim o değil.eğer sadece tek asma dan bahsediyorsanız yani maddi bi kaybınız yoksa deneyin,çünkü yazdıklarınıza gore asmanız ornegin amerikan asma anacımı degilmi bi fikriniz yok,hastalık iceriyormu buda bi soru isareti.bu bahsettiklerim ömür kısaltıcı etmenler ama iklim şartları küresel ısınma ile yeterince bozuldugundan bitkiler teoride olan bahsedilen gelişme şekillerinin dışında gelişme gösterebiliyorlar bazen.
                      anlatabildim mi bilmiyorum
                      Peki ben onu saksıdan çıkarsam pet şişenin içine koysam havalar ısınmaya başlayınca toprağa eksem olurmu

Comment

olabilir..olamaz diye bişey yok.ama dediğim gibi asmanız ile ilgili daha net bilgiler lazm..
                        ama şöyle bişey var pet şişe icinde yanılmıyorsam en basta torf icinde yetiştiriyorlardı belli bir süre daha sonra toprak koyuyorlardı..ama dediğiniz şey mantıksız değil bence

Comment

olabilir..olamaz diye bişey yok.ama dediğim gibi asmanız ile ilgili daha net bilgiler lazm..
                          ama şöyle bişey var pet şişe icinde yanılmıyorsam en basta torf icinde yetiştiriyorlardı belli bir süre daha sonra toprak koyuyorlardı..ama dediğiniz şey mantıksız değil bence
                          tamam o zaman birde size bir şey sormak istiyorum hani bazen çiçekler köklensin diye şişe içinde tutuyoruz eğer beyaz değilde renkli şişelerde daha çabuk kök salıyormuş böyle birşey varmı birde camin içinde menekşeler saksıda üç kök falan oldu onları şimdi saksılara ayırsam olurmu selamlar hayırlı geceler

Comment

bu sordugunuz soruya net bir cevabım yok çünkü bu daha çok peyzaj mimarlarının alanı ama şunu söyleyebilirim renkli şişelerden dolayı bitki strese girebilir ve daha erken kök oluşturabilir yoksa renk bitkilerin kök oluşumunda o kadar önemli bi etmen değildir.eger yardımcı olabildiysem sevinirim.sizede iyi geceler

Comment

bu sordugunuz soruya net bir cevabım yok çünkü bu daha çok peyzaj mimarlarının alanı ama şunu söyleyebilirim renkli şişelerden dolayı bitki strese girebilir ve daha erken kök oluşturabilir yoksa renk bitkilerin kök oluşumunda o kadar önemli bi etmen değildir.eger yardımcı olabildiysem sevinirim.sizede iyi geceler
                              ÇOK ÇOK Teşekkür ederim hayırlı geceler

Comment

Working...
                              X