bakalım sıtede balıkçı arkadaşlar varmı?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Balıkçılık olta balıkçılığı
Collapse
X
-
Cevap: Balıkçılık olta balıkçılığı
Ara,sıra Kızılırmakta olta sallarım üstat.Eskiden germe ağ kullanırdık ama yaş geçti,birazda ırmaktan kum aldıkları için,Irmağın altında çukurlar oluştu korkuyoruz.Arkadaşlarla Gece oltayla gidiyoruz ama;Tutduğumuz sazanlarda pek lezzet yok.Bana göre ırmağa boşaltılan atıklardan olsa gerek.Eskiden balık,balık gibi kokardı.Şimdi acaip kokuyor.
-
Cevap: Balıkçılık olta balıkçılığı
Sazanların tadının kaybolmasını ben şöyle açıklıyorum kendi adıma
ben Karaman kazımkarabekirliyim. Bize sazandan başka balık gelmezdi. kışın belki bir pikap hamsi gelirdi farklı olarak o kadar.
Ama şimdi istanbulda binbir çeşit balık bulabiliyoruz. hemen hemen hepsini de denedik. Geri dönüp o çok sevdiğimiz sazan alındığı zaman sadece nostalji yaşıyoruz. Yoksa eskiden bulduğumuz o tadı ailecek sülalecek bulamıyoruz. çünkü ağzımızın tadı başka balıkları da biliyor....
Comment
-
Cevap: Balıkçılık olta balıkçılığı
Tam bu konuda bir haber yayınlanmıştı sitemizde. aşağıya ekledim. Peki bu balığı atanlar ne demeye attılar ki? ben bir mana veremedim bu işe... Ehvenüşşer diye bir tabir vardır. acaba o bakımdan mı atıldılar?
Manyas Gölü'nü İsrailli sazanlar işgal etti Pazartesi, 18 Şubat 2008On yıl önce devlet tarafından bırakılan ve gölün en büyük balık popülasyonu haline gelen İsrail sazanları Manyas gölünü adeta işgal etti On yıl önce devlet tarafından bırakılan ve gölün en büyük balık popülasyonu haline gelen İsrail sazanları Manyas gölünü adeta işgal etti.
Ekonomik değeri bulunmayan ve göl çevresindeki su ürünleri kooperatifleri tarafından balıkçılardan kilosu 50 kuruştan satın alınan İsrail sazanları parekende olarak kilosu 1 YTL'den zor alıcı buluyor.
İsrail sazanlarının yılda üç kez yumurta bıraktığı ve bu yüzden hızla çoğaldığı belirtiliyor. Kızıksa beldesinde balıkçılık yapan Çetin Batmaz, "İsrail sazanları gölde ne turna ne de normal sazan balığı bıraktı. Akbalıklar bile yok oldu.
Avladığımız İsrail sazanları kooperatifler aracılığı ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerine gönderiliyor. İsrail sazanları diğer balıkları da yiyerek yok ediyor. Bu da Manyas gölü için büyük tehlike arz ediyor. Günde bazen 100 kilonun üzerinde İsrail sazanı yakalayabiliyoruz. İsrail sazanları gölde tükenmedikçe diğer balıkların yaşama şansı hiç yok." diye konuştu.
Comment
-
Cevap: Balıkçılık olta balıkçılığı
deniz balıkları ile tatlı su balıklarının lezzetleri çok farklı. Bana sorarsanız deniz balıkları tatlı su balıklarına lezzette fark atar. En azından bizim ülkemizde böyle. Çünkü bizim bol suyu olan büyük nehirlerimiz yok. Balığın lezzeti suyun kalitesi ile doğru orantılıdır. bir de balık soğuk suda lezzetli olur. Ama her halukarda balık pişirmek bir ustalık işidir. Hemen hemen her çeşit balığı avlamışımdır. En az kara avcılığı kadar zevklidir.
Comment
-
Cevap: Balıkçılık olta balıkçılığı
Bundan üç beş sene öncesine kadar Kızılırmak ve göletlerde Amatör olarak,olta ve ağ ile takılıyordum ama şimdi pek gitmiyorum. Sebebi ise artık yaşlılık var biraz, Ayrıca Irmağa atık sudan dolayı balıktaki lezzet pek kalmadı.Adeta gömük kokuyor.Deniz balığınıda marketlerden alıyorum.Ne yapalım Sn Tomurcuk burada Deniz yok!! Maddi imkansızlıktan dolayı denizede gidemiyoruz.Size afiyet olsun.
Comment


Comment